REŢINUT DIN 2015 "Carl Icahn al Chinei" recunoaşte că a manipulat piaţa acţiunilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 decembrie 2016

"Carl Icahn al Chinei" recunoaşte că a manipulat piaţa acţiunilor

Un binecunoscut administrator de fonduri speculative din China, arestat anul trecut în urma unei anchete privind prăbuşirea pieţei locale a acţiunilor, şi-a recunoscut vinovăţia pentru manipularea acesteia, potrivit instanţei care a judecat cazul.

Xu Xiang, în vârstă de 38 de ani, directorul general al Zexi Investment din Shanghai, numit în presa locală şi "Hedge Fund Brother No. 1" sau "Carl Icahn al Chinei", a fost reţinut în noiembrie 2015.

Xu şi alţi doi inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia în acest caz de manipulare a pieţei acţiunilor, solicitând clemenţă în condamnare, potrivit instanţei din Qingdao (provincia Shandong).

Potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, controlată de stat, Xu a fost arestat pentru că a obţinut prin mijloace ilegale informaţii confidenţiale privind piaţa acţiunilor, manipulând preţurile.

Autorităţile din China au lansat acuzaţii de manipulare a pieţei şi tranzacţii făcute cu rea intenţie pe piaţa futures a acţiunilor, respectiv de alimentare a volatilităţii acţiunilor, care a făcut ca bursele din China să scadă cu peste 40% în vara lui 2015. Investigaţia în acest caz a cuprins jurnalişti, directori ai caselor de brokeraj, administratori ai fondurilor speculative străine şi locale, şi chiar autorităţi de reglementare de pe segmentul valorilor mobiliare.

Guvernul a încercat să oprească scăderea pieţei anul trecut, inclusiv prin măsuri de urgenţă precum interzicerea vânzării de către acţionarii majoritari a pachetelor lor, restrângerea tranzacţiilor futures pe indici şi lansarea unui fond de stabilitate sprijinit de stat pentru susţinerea preţurilor acţiunilor.

Potrivit site-ului chinez de ştiri financiare Caixin, Xu Xiang a înregistrat, în octombrie 2015, randamente anuale de 160 - 323% prin manipularea pieţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb