Reuters: "China avertizează că rămăşiţele de rachete vor lovi Marea Chinei de Sud"

T.B.
Internaţional / 26 decembrie 2023

Reuters: "China avertizează că rămăşiţele de rachete vor lovi Marea Chinei de Sud"

China a avertizat că rămăşiţele unei rachete vor lovi marţi o zonă din Marea Chinei de Sud, după cea de-a şasea desfăşurare a celui mai puternic vehicul de lansare al său în urmă cu unsprezece zile, potrivit reuters.

Resturile de rachetă, care în general ard în atmosferă la reintrare, sunt de aşteptat să cadă în largul coastei provinciei insulare chineze Hainan între orele 11:00 (03:00 GMT) şi la prânz (04:00 GMT), a declarat Administraţia Chinei pentru Siguranţa Maritimă, conform sursei citate.

China a lansat o rachetă Long March 5 pe 15 decembrie de la locul de lansare Wenchang din Hainan, a şasea lansare a acestui tip de la primul zbor din 2016. O variantă a rachetei, Long March 5B, a fost folosită anterior pentru a lansa sonda Chinei către Marte şi, de asemenea, modulele staţiei sale spaţiale, potrivit sursei menţionate.

O lansare în 2021 a Marşului lung 5B a provocat o anxietate deosebită din cauza speculaţiilor cu privire la locul unde vor ateriza rămăşiţele. În 2020, resturi dintr-o marşă lungă 5B au căzut pe Coasta de Fildeş, distrugând mai multe clădiri, precizează sursa indicată.

Misiunea 5 Martie Lungă de la începutul acestei luni a lansat cu succes ceea ce presa de stat chineză a descris drept "un satelit optic cu teledetecţie pe orbită înaltă". Racheta puternică este folosită în mod normal pentru a lansa încărcături utile foarte mari, menţionează sursa.

"Satelitul" va fi folosit în studiile terenurilor, evaluările randamentului culturilor, managementul mediului, avertizare şi prognoză meteorologică, precum şi prevenirea dezastrelor şi ajutorarea, a declarat agenţia oficială de ştiri Xinhua, potrivit reuters.

Xinhua a mai raportat la momentul lansării că carenarea încărcăturii utile de deasupra rachetei era de 18,5 metri (60,7 picioare), cu mult mai lungă decât cei 12,267 m obişnuiţi, sugerând un "satelit" neobişnuit de mare, conform sursei citate.

Sarcina utilă neobişnuită a stârnit bănuieli că este un satelit de mare altitudine care ar ţine deasupra Pământului într-o locaţie fixă, permiţându-i să privească în mod continuu o anumită regiune de la bibanul său, informează sursa menţionată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb