Reuters: "Japan Airlines înregistrează pierderi cauzate de avionul avariat din Tokyo"

T.B.
Internaţional / 4 ianuarie

Reuters: "Japan Airlines înregistrează pierderi cauzate de avionul avariat din Tokyo"

Japan Airlines a anunţat joi că se aşteaptă la pierderi de peste 100 de milioane de dolari, după ce unul dintre avioanele sale a fost distrus când s-a ciocnit cu o altă aeronavă pe pista de pe aeroportul Haneda din Tokyo săptămâna aceasta, informează reuters.

Toate cele 379 de persoane de la bordul avionului cu corp largă JAL (9201.T) Airbus (AIR.PA) A350 au scăpat înainte ca avionul să fie cuprins de flăcări care au durat mai mult de şase ore pentru a se stinge, transmite sursa citată.

Dar cinci dintre cei şase membri ai echipajului celeilalte aeronave - un avion mai mic al Gărzii de Coastă care era în drum pentru a furniza ajutor regiunilor afectate de cutremur de pe coasta de vest a Japoniei - au murit, pilotul supravieţuitor fiind grav rănit, potrivit sursei menţionate.

Pe măsură ce anchetatorii au inspectat epava carbonizată joi, autorităţile de transport cercetează circumstanţele care au condus la intrarea avionului Gărzii de Coastă pe pista pe care ateriza avionul de pasageri, precizează sursa indicată. Potrivit unor rapoarte media, poliţia investighează, de asemenea, posibile neglijenţe profesionale în acest caz, informează reuters.

Transcrierile publicate de autorităţi arată controlul traficului aerian dând ordine avionului Gărzii de Coastă să se deplaseze către un punct de aşteptare în apropierea pistei cu câteva minute înainte de accident, instrucţiuni pe care pilotul pare să le fi confirmat verbal, potrivit sursei citate.

Autorităţile japoneze au declarat miercuri că avionul de pasageri a primit permisiunea de a ateriza, însă avionul mai mic nu primise autorizaţie pentru decolare, conform transcrierilor, transmite sursa precizată.

Pilotul Gărzii de Coastă a afirmat după accident că i s-a acordat permisiunea de a intra pe pistă, au declarat oficialii Gărzii de Coastă, potrivit sursei relatate.

Autorităţile abia au început investigaţiile, iar experţii în aviaţie afirmă că de obicei este nevoie de eşecul mai multor măsuri de siguranţă pentru ca un accident aviatic să aibă loc, informează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb