Reuters: Joe Biden şi Olaf Scholz se vor întâlni la Casa Albă

A.F.
Politică / 28 ianuarie

Reuters: Joe Biden şi Olaf Scholz se vor întâlni la Casa Albă

Preşedintele american Joe Biden se va întâlni cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, la Washington, în data de 9 februarie, în încercarea de a obţine sprijin pentru acordarea de asistenţă suplimentară Ucrainei, a anunţat sâmbătă Casa Albă, potrivit Reuters.

Cei doi lideri vor folosi întâlnirea de la Casa Albă pentru a-şi reafirma sprijinul ferm pentru Ucraina după invazia Rusiei, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Biden şi Scholz vor discuta şi despre eforturile de prevenire a escaladării regionale în Orientul Mijlociu, despre sprijinul lor ferm pentru dreptul Israelului la autoapărare şi despre necesitatea creşterii asistenţei umanitare şi a protecţiei civililor în Gaza.

Întâlnirea are loc în contextul în care discuţiile din Senatul SUA privind un acord de securitate la frontieră, pe care unii republicani l-au stabilit ca o condiţie pentru continuarea ajutorului pentru Ucraina, au ajuns într-un punct critic.

Biden a declarat vineri că acordul de frontieră negociat în Senat este cel mai "dur şi corect" set de reforme posibil şi a promis că va "închide frontiera" în ziua în care va semna proiectul de lege.

Biden a solicitat fonduri suplimentare de 61,4 miliarde de dolari pentru a ajuta la aprovizionarea Ucrainei cu arme şi la refacerea stocurilor americane, în timp ce se apropie împlinirea a doi ani de război cu Rusia. Fondurile solicitate pentru Ucraina fac parte dintr-o cerere "suplimentară" care include, de asemenea, 14,3 miliarde de dolari pentru Israel şi 13,6 miliarde de dolari pentru protecţia frontierelor.

Scholz a declarat în această lună că majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană nu livrează suficiente arme Ucrainei pentru a o ajuta să lupte cu Rusia, îndemnându-i pe aliaţi să îşi sporească eforturile.

Germania a convenit la sfârşitul anului trecut să dubleze ajutorul militar al ţării pentru Ucraina în 2024 la 8 miliarde de euro (8,7 miliarde de dolari), iar marţi a declarat că va trimite Ucrainei şase elicoptere "Sea King" din inventarul său militar în acest an.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Iar primește ordine UE de la șerif,

    nasol sa fii colonie 

    1. Mda, suna a Belarus si Transnistria:-)

    Germania , asa cum va tot zic de multa vreme , si-a creeat si ne-a creeat acesta imensa sansa de a transforma UE intr-o mare putere militara .Acum Germania si Japonia se pot inarma fara restrictii si fara ca cineva sa se mai impotriveasca .Curind Germania si Franta vor inarma si nuclear UE. Miliardele de euro vor face din Europa o mare putere militara dupa ce Rusia va scoasa definitiv din viata noastra de zi i cu zi.  

    Germania a fost îngenuncheată.Posibil să și salveze viața dacă îngăduie SUA

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb