Reuters: Kremlinul acuză SUA de presiuni inacceptabile asupra presei ruse

R.S.
Internaţional / 6 septembrie

Reuters: Kremlinul acuză SUA de presiuni inacceptabile asupra presei ruse

Kremlinul a acuzat vineri Statele Unite că exercită presiuni inacceptabile asupra mass-media ruse, după ce Departamentul de Justiţie al SUA i-a acuzat pe colaboratorul TV rus Dimitri Simes şi pe soţia sa de scheme prin care au încălcat sancţiunile americane, potrivit Reuters.

Cele două inculpări au fost anunţate la doar o zi după ce Statele Unite au întreprins mai multe acţiuni legale împotriva Rusiei pentru a combate presupuse eforturi de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din 2024, inclusiv prin inculparea a doi angajaţi ai reţelei media de stat RT şi sancţionarea RT şi a redactorului său şef, Margarita Simionian, conform Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a negat că Rusia încearcă să intervină în alegerile prezidenţiale din SUA, a declarat reporterilor că Washingtonul încearcă să se asigure că perspectiva Moscovei asupra afacerilor mondiale nu este disponibilă pentru oameni.

"Washingtonul continuă să încerce să exercite presiuni asupra Rusiei, asupra cetăţenilor ruşi şi chiar asupra presei ruse, care este angajată în informarea atât a cetăţenilor din interiorul ţării noastre, cât şi a opiniei publice mondiale despre ceea ce se întâmplă, din perspectiva noastră", a declarat Peskov. "Washingtonul nu acceptă nici măcar faptul că ar trebui să existe opţiuni pentru ca oricine să obţină ştiri din perspectiva noastră. Aceasta nu este altceva decât o presiune flagrantă. Condamnăm cu fermitate această poziţie ca fiind inacceptabilă", a transmis el.

Moscova acordă în continuare acreditare jurnaliştilor occidentali pentru a lucra în Rusia, deşi mulţi au plecat de la începutul războiului din Ucraina în 2022 şi de la arestarea reporterului Wall Street Journal Evan Gershkovich pentru spionaj în martie 2023. Gershkovich, care a negat acuzaţiile, a fost eliberat în cadrul unui schimb de deţinuţi, luna trecută.

Rusia a declarat că va lua măsuri îndreptate împotriva presei americane ca răspuns la măsurile luate de Washington împotriva RT.

Întrebat care ar fi aceste măsuri, Peskov a declarat că Rusia a evaluat cu atenţie politicile editoriale ale diverselor instituţii media străine şi va lua în considerare aceşti factori atunci când va lua decizii, pe baza unei analize de la caz la caz, scrie Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb