Reuters: Premierul polonez anunţă că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac

F.D.
Internaţional / 16 mai

Reuters: Premierul polonez anunţă că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac

Premierul polonez Donald Tusk a anunţat joi că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului său slovac Robert Fico, un website de ştiri polonez susţinând că măsurile de protecţie a şefului executivului polonez vor fi consolidate, relatează Reuters.

''Au fost multe din acestea ieri'', a scris joi Tusk într-o postare pe platforma X (fosta Twitter) pe care a ilustrat-o cu o captură de ecran a unui comentariu, postat miercuri pe X, ce afirma: ''Astăzi, slovacii ne-au dat un exemplu despre ce ar trebui făcut cu Donald Tusk'' dacă el decide să nu facă investiţii într-un mare aeroport din centrul Poloniei.

Climatul politic din Polonia s-a radicalizat în ultimii ani, un eveniment tragic fiind asasinarea în 2019 a unui primar liberal al oraşului Gdansk care critica măsurile anti-imigranţi luate de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat în acea vreme la guvernare.

Citând o sursă din serviciul de protecţie polonez, website-ul Wp.pl a relatat că măsurile de protecţie a prim-ministrului vor fi întărite în urma tentativei de asasinare a lui Robert Fico. ''Evident, analizăm şi tragem concluzii, dar nu discutăm despre ele public'', a declarat ministrul de interne polonez Tomasz Siemoniak pentru Wp.pl.

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat miercuri, după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova.

Autorul tentativei de asasinat, un bărbat în vârstă de 71 de ani, pe nume Juraj Cintula, care în trecut a avut legături cu grupări radicale, este arestat şi a recunoscut motivaţia politică a atacului său, afirmând că nu este de acord cu politicile lui Fico. Mai mult, suspectul a spus că este mândru de atacul său armat şi a pretins că voia să-i facă rău lui Robert Fico, nu să-l ucidă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si eu am primit amenintari :)))))

    Seamana aceste metode cu cele folosite de nazisti in anii 1920 1934pt a ajunge la putere ( prin vot!) pe un climat de teroare si de eliminare fizica a oponentilor sau celor care nu se supun. Pre exemplu eliminarea cancelarului Austriei! Poate fi o eliminare brutala a d Fico de la voturi importante in consiliul UE, asa cum imediat a si notat V Orban intr o declaratie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb