Reuters: Preţurile petrolului au crescut ieri cu 2%

A.F.
Internaţional / 23 august

Reuters: Preţurile petrolului au crescut ieri cu 2%

Preţurile petrolului au crescut joi cu circa 2%, deoarece aşteptările pentru o reducere a ratei dobânzii de referinţă în SUA, în câteva săptămâni, au alimentat o revenire a pieţei, după patru zile de scăderi, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au câştigat 1,55 USD, sau 2,04%, până la 77,6 USD pe baril până la ora 13:20. EDT (1720 GMT).

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 1,52 USD, sau cu 2,11%, la 73,45 USD.

Miercuri, procesele-verbale ale şedinţei Rezervei Federale din iulie au arătat că majoritatea oficialilor Fed au considerat că banca centrală este pe cale să reducă rata dobânzii de referinţă, luna viitoare.

"Probabilitatea unei reduceri a dobâbzii a crescut în această dimineaţă", a spus Bob Yawger, directorul de contracte futures în domeniul energiei la Mizuho, adăugând că dobânzile mai mici scad costul împrumuturilor şi pot crea cerere de ţiţei.

Joi, Departamentul Muncii din SUA a declarat că numărul cererilor de şomaj a crescut săptămâna trecută, dar par să se menţină aproape de un nivel compatibil cu răcirea treptată a pieţei muncii.

Acest lucru a pus bazele reducerii ratei dobânzii. Susţinând, de asemenea, preţurile petrolului, un raport al guvernului american de miercuri a arătat că stocurile de ţiţei, benzină şi distilate au scăzut cu mai mult decât se aştepta săptămâna trecută, un semn al creşterii cererii.

În Orientul Mijlociu, militanţii Houthi aliniaţi cu Iranul au continuat atacurile asupra transporturilor internaţionale, în solidaritate cu palestinienii în războiul dintre Israel şi Hamas.

Un petrolier sub pavilion grecesc care transportă 150.000 de tone de ţiţei, care a fost evacuat de echipajul său după ce a fost atacat în Marea Roşie, reprezintă acum un pericol pentru mediu, a declarat joi misiunea navală a UE "Aspides" la Marea Roşie.

âInvestitorii urmăresc OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii acesteia, inclusiv Rusia, care îşi pot reconsidera planul de a retrage treptat unele reduceri de producţie în octombrie. OPEC+ a spus că planul de creştere a producţiei ar putea fi întrerupt sau inversat dacă este necesar.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb