Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2%, după date care au arătat că ocuparea forţei de muncă din SUA a crescut sub aşteptări în august, şi erau pe cale să înregistreze pierderi săptămânale puternice, deoarece preocupările legate de cerere au depăşit efectul amânării de către OPEC+ a creşterii ofertei, transmite Reuters.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,62 USD, sau cu 2,23%, la 71,07 USD pe baril până la ora 16:05 GMT.
Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,52 USD, sau cu 2,2%, la 67,63 USD.
La nivelul săptămânii, preţul petrolului Brent era pe cale să înregistreze o scădere de 10%, în timp ce WTI se îndrepta către o scădere de aproximativ 8%.
Datele guvernului american de vineri au arătat că ocuparea forţei de muncă a crescut mai puţin decât erauaşteptările, în august, dar o scădere a ratei şomajului la 4,2% a sugerat că o încetinire ordonată a pieţei muncii a continuat şi probabil că nu justifică o reducere mare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală, în această lună.
"Raportul privind locurile de muncă a fost puţin cam slab şi a sugerat că economia din SUA este în declin", a declarat Bob Yawger, director pentru contracte futures cu energie la Mizuho.
Preocupările legate de cererea chineză au continuat să exercite presiuni asupra preţului petrolului, a spus Yawger.
Joi, preţul petrolului Brent a închis la cel mai redus nivel din iunie 2023, în ciuda unei scăderi a stocurilor de petrol ale SUA şi a deciziei OPEC+ de a amâna creşterile planificate ale producţiei de petrol.
Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 6,9 milioane de barili, până la 418,3 milioane de barili, săptămâna trecută, în comparaţie cu o scădere estimată de 993.000 de barili într-un sondaj al analiştilor Reuters.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.09.2024, 10:17)
Astia cu SNP si alte companii in sfera hidrocarburilor isi feaca mainile de bucurie:-)…directia pretului barilului spre…”nerentabil”. Americanii au inteles directia, profita acum cat mai pot, au cea mai mare productie 13.5 milioane barili pe zi in timp ce isi electrifica transporturile, consumul casnic si construiesc backup-uri pe baterii…In 2030 are loc comutarea si atunci “greierii” pe industrial si “vaietele” tarilor ramase prizonieri ai hidrocarburilor:-)