Reuters: Rusia a depăşit în iunie cota sa de producţie de petrol de la OPEC+ şi se angajează să îşi atingă ţinta în iulie

R.S.
Internaţional / 25 iulie

Reuters: Rusia a depăşit în iunie cota sa de producţie de petrol de la OPEC+ şi se angajează să îşi atingă ţinta în iulie

Producţia rusă de ţiţei a depăşit în iunie cotele stabilite de grupul OPEC+, dar Ministerul Energiei s-a angajat miercuri să respecte nivelul necesar de producţie în iulie, transmite Reuters.

Acesta a spus că nivelul de producţie a fost evaluat de surse independente certificate de acordul OPEC+. Acestea includ consultanţă internaţională.

Ministerul a spus că Rusia şi-a trimis programul privind compensarea supraproducţiei către secretariatul OPEC şi că producţia sa de petrol a scăzut în fiecare lună începând din aprilie.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii conduşi de Rusia, cunoscuţi împreună sub numele de OPEC+, au făcut o serie de reduceri profunde de producţie de la sfârşitul anului 2022.

Conform acordului OPEC+, cota de producţie a Rusiei a fost de 8,979 milioane de barili pe zi (bpd) în mai, incluzând reducerile suplimentare voluntare, promise de opt membri ai grupului, scrie Reuters.

PREOCUPĂRILE ARABIEI SAUDITE

O sursă din industrie a declarat pentru Reuters că viceprim-ministrul rus Alexander Novak, omul de BAZĂ al preşedintelui Vladimir Putin în relaţiile cu OPEC+, a susţinut săptămâna trecută un apel cu oficiali din Arabia Saudită, care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la supraproducţia Rusiei.

Biroul lui Novak nu a răspuns unei solicitări de comentarii. Biroul de comunicaţii al guvernului saudit nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Riadul are nevoie de preţuri mai mari ale petrolului pentru a-şi echilibra bugetul.

Creşterea economică a Arabiei Saudite va fi probabil una dintre cele mai lente dintre ţările Consiliului de Cooperare din Golf în acest an, potrivit unui sondaj al economiştilor Reuters, care a redus previziunile de creştere de acum trei luni, din cauza reducerilor extinse ale producţiei de petrol, potrivit Reuters.

Potrivit OPEC, supraproducţia cumulată de petrol a Rusiei în perioada ianuarie-iunie a acestui an a fost de 480.000 bpd în cadrul acordului OPEC+, iar ţara s-a angajat să compenseze cea mai mare parte a producţiei excedentare anul viitor.

Rusia va compensa 40.000 bpd de supraproducţie de petrol în octombrie-noiembrie 2024, în timp ce 440.000 bpd de producţie în exces va fi compensată în martie-septembrie 2025, a spus OPEC.

OPEC+ va organiza o reuniune online a comitetului ministerial mixt de monitorizare (JMMC) pe 1 august, pentru a analiza piaţa. Trei surse au declarat săptămâna trecută pentru Reuters că este puţin probabil ca panelul să recomande schimbarea politicii de producţie a grupului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru a 6 oara anul acesta. A depășit cota în fiecare lună.

    Tot timpul promite ca o va respecta în luna ce urmează dar adevărul este ca nu mai au bani și dacă taie producția și exportul ajung în faliment.

    Le doresc spargerea cartelului! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb