O fregată a Flotei ruse a Mării Negre a lansat un atac cu patru rachete de croazieră asupra infrastructurii militare din Ucraina, a anunţat miercuri dimineaţă Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.
"Echipajul unei fregate a Flotei Mării Negre a primit sarcina de a lansa un atac cu rachete de croazieră Kalibr în cel mai scurt timp posibil împotriva infrastructurii militare inamice", a declarat ministerul pe aplicaţia sa de mesagerie Telegram.
Ministerul a precizat că "ţintele desemnate" au fost lovite. Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmaţia şi nu a existat niciun comentariu imediat, miercuri dimineaţă, din partea Ucrainei cu privire la infrastructura lovită peste noapte.
O înregistrare video a atacului raportat, publicată de minister pe Telegram, a arătat o navă care lansa rachete în timpul a ceea ce părea a fi orele de răsărit sau de zori, dar a existat, de asemenea, o filmare cu lumina zilei.
Marina ucraineană a declarat, marţi seară târziu, că marina rusă a menţinut două submarine cu un echipament total de până la opt rachete Kalibr în serviciu de luptă în Marea Neagră începând de marţi seara.
"Nivelul de ameninţare cu rachete este ridicat", a declarat marina ucraineană pe aplicaţia sa de mesagerie Telegram.
Marea Neagră a devenit un teatru de operaţiuni crucial în acest război care durează de 21 de luni. Ucraina a intensificat atacurile aeriene şi maritime cu drone asupra ţintelor militare ruseşti din această zonă, care au avariat şantierele de reparaţii navale şi de nave din portul Sevastopol şi au lovit alte ţinte.
Moscova îşi foloseşte flota din Marea Neagră pentru a lansa atacuri cu rază lungă de acţiune asupra Ucrainei. Dar pentru preşedintele Vladimir Putin, apele - care se leagă de Marea Mediterană - sunt, de asemenea, o importantă trambulină pentru a-şi proiecta puterea în Orientul Mijlociu, Europa şi Occident.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că abilitatea Kievului de a lovi navele de război şi de a diminua supravegherea rusă în Marea Neagră au subminat eforturile de război ale Rusiei şi au ajutat Ucraina să îşi asigure o rută maritimă pentru a-şi exporta cerealele.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2023, 10:36)
Oare un pic de pace nu se poate,serifule
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2023, 17:42)
asa da!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.11.2023, 20:35)
nu tin parte nici la rusia nici la ucraina
dar mie mi se pare ca armata rusa este un amestec de prostie si neputinta
daca rusia ocupa odessa = taia accesul ucrainei la marea neagra si rusia nu mai avea probleme in apararea crimeei , a portului din sevastopol si a celebrui pod de legatura dintre crimeea si rusia
nu au facut sau nu au putut lua odessa
intrebarea mea este = de ce sa ne fie frica noua de rusi ?
asa cum ne toaca propaganda = sa ne fie frica de rusi ca ce o sa faca si ce o sa ne faca ?
ce sa faca ?
nici macar pina la odesa nu au ajuns deci hai sa nu mai tremuram de frica rusilor