Cei 27.000 de muncitori siderurgici ai Thyssenkrupp trebuie să se pregătească pentru tăieri de locuri de muncă profunde, a declarat noul şef al diviziei de oţel a conglomeratului unui ziar german, pregătind terenul pentru concedieri semnificative, transmite Reuters.
"Sunt necesare reduceri dure. Trebuie să devenim mai profitabili", a declarat Dennis Grimm, purtătorul de cuvânt al consiliului executiv al Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), într-un interviu pentru Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).
"Situaţia actuală a pieţei s-a deteriorat din nou în ultimele luni şi, din păcate, nu se vede o revenire".
TKSE iese dintr-o ciocnire majoră cu societatea-mamă din cauza fondurilor care sunt necesare într-o companie mixtă propusă în proporţii egale cu miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care deţine deja o participaţie de 20% în afacerea cu oţel.
Grimm a spus că în prezent este în curs de dezvoltare un nou plan de afaceri pentru TKSE şi nu este clar câte locuri de muncă ar trebui să fie disponibilizate.
"Nu putem încă să punem o cifră exactă cu privire la câţi oameni vom avea odată ce planul de afaceri va fi finalizat şi negocierile cu reprezentanţii angajaţilor se vor încheia. Dar vor fi mai puţini decât astăzi", a declarat Grimm pentru WAZ.
1. reducerei
(mesaj trimis de El în data de 29.09.2024, 12:12)
A se vedea si situatia Liberty Galati si nu intereseaza pe nimeni????
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2024, 13:14)
E începutul sfârșitului pentru Germania,economic vorbind,resursele ieftine din Rusia ,chiar și cu doua războaie mondiale între ele, mergea bine pana când ce sa vezi Germania a împușcat caii de la caruta...
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2024, 14:18)
Inainte de ww2 Germania nu era legata de URSS, și totuși a purtat un razboi crâncen fara sa aibă vreo tangenta economica cu Rusia.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2024, 22:50)
N-are legatura cu resursele "ieftine" din Ruzzia.
Are legatura cu politica "zero net". Cel mai mare dusman al economiei germane (si europene) sint ecologistii de canapea.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2024, 13:46)
Fara otel cum o sa mearga inarmarea?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2024, 18:11)
ati auzit vreodata zicala "clientul nostru, stapanul nostru"?. ei e adevarata, e valabila mai mereu, perioadele cand e invers sunt exceptii.
de ex, dupa pandemie, cand producatorul era rege, statea lumea la coada sa ia masini noi la suprapret cu livrare in 6-8 luni si etc.
a doua anomalie, cand te angajezi undeva, iti inchiriezi forta de munca, sau timpul, pe bani. deci clientul, e firma, patronul care te angajeaza. e un client, care te plateste. nu te plateste bine, cauti pe altul. ei "clientul nostru stapanul nostru" iar n-a prea fost valabila nici la munca, unde proprietarul fortei de munca cerea plata tot m,ai mare, si pleca des la alt angajator. deci invers decat normal. normal e sa cauti tu clienti(loc de munca), nu sa se roage de tine vreo 3 sa poftesti sa le iei banii. nu stiu dc s-a inteles.
piata producatorilor, si piata angajatilor, e exceptia nu regula. a mai fost asa si-n 2008, 2019 cam la fel. si apoi s-a intors la normal. la clientul nostru , stapanul nostru.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.09.2024, 00:36)
N-am inteles daca esti angajator sau angajabil.
Dupa cit de dezarticulat te exprimi, daca esti angajabil, e jale mare printre angajatori.