Reuters: Turcia investeşte miliarde de dolari în producţia de vehicule electrice

R.S.
Internaţional / 26 iulie

Reuters: Turcia investeşte miliarde de dolari în producţia de vehicule electrice

Turcia va lansa un pachet de măsuri de cinci miliarde de dolari pentru a majora producţia anuală de vehicule electrice (EV) la un milion de unităţi, a anunţat vineri preşedintele Recep Tayyip Erdogan, adăugând că Ankara va prezenta şi alte pachete de stimulare pentru domeniul high tech, în valoare totală de 30 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Într-un discurs rostit la Istanbul, Erdogan a declarat că Turcia a deschis calea pentru ca producătorii EV să investească în această ţară, după ce luna aceasta compania auto chinezească BYD a anunţat că va construi o fabrică în Turcia, cu o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule electrice şi hibride pe an, un Centru de mobilitate, de cercetare şi dezvoltare (R&D), valoarea totală a investiţiei fiind de un miliard de dolari. Producţia ar urma să demareze la finalul lui 2026, iar în Turcia vor fi create 5.000 de locuri de muncă directe.

Pe termen lung, Ankara vrea să fie un jucător major pe segmentul EV.

"Implementăm subvenţii de cinci miliarde de dolari în această zonă pentru a majora capacitatea noastră anuală de producţie la cel puţin un milion de unităţi", a afirmat preşedintele turc.

Guvernul intenţionează să adopte un alt pachet de investiţii, de cinci miliarde de dolari, pentru a construi o unitate de producere a semiconductorilor.

"Cu investiţiile noastre în baterii, vrem să ajungem o bază regională de producţie prin construirea de capacităţi de 80 gigawaţi oră până în 2030", a adăugat Erdogan.

Acesta a anunţat că Turcia va furniza granturi de 2,5 miliarde de dolari pentru sprijinirea unităţilor producătoare de celule solare cu o capacitate de până la 15 gigawaţi, iar Guvernul va aloca încă 1,7 miliarde de dolari pentru a produce componente esenţiale pentru energia eoliană, conform Reuters.

Cu ajutorul acestor subvenţii, Turcia vrea să atragă investiţii în sectorul privat de cel puţin 20 miliarde de dolari, detaliile urmând să fie anunţate în curând, a informat Erdogan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb