Reuters: Ucraina consideră că teama de escaladare din rândul aliaţilor este cea mai mare problemă pe care o are

R.S.
Internaţional / 29 august

Reuters: Ucraina consideră că teama de escaladare din rândul aliaţilor este cea mai mare problemă pe care o are

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a declarat miercuri că cea mai mare problemă cu care se confruntă Kievul în lupta sa cu Rusia este faptul că aliaţii săi se tem să aprobe noi politici de sprijinire a Ucrainei de teama unei escaladări, relatează Reuters.

Observaţia ministrului de externe Dmitro Kuleba a venit la o zi după ce ministrul rus de externe a declarat că Occidentul "se joacă cu focul" luând în considerare posibilitatea de a permite Kievului să lovească adânc în Rusia şi a avertizat cu privire la riscurile celui de-al Treilea Război Mondial.

"Încă de la începutul invaziei la scară largă, cea mai mare problemă cu care se confruntă Ucraina este dominaţia conceptului de escaladare în procesele decizionale din rândul partenerilor noştri", a declarat Kuleba.

La mai bine de 2 ani şi jumătate de la invazia la scară largă a Rusiei, Kievul face presiuni asupra Occidentului pentru a-i oferi arme cu rază lungă de acţiune - şi autorizaţia - pentru a lovi ţinte aflate în interiorul teritoriului rus. De asemenea, Ucraina doreşte să fie ajutată de aliaţi să doboare rachetele care se apropie.

Kuleba a făcut acest comentariu în timpul unei discuţii cu ministrul polonez de externe, Rados³aw Sikorski, care a fost urmărită în direct de publicul din Polonia, potrivit Reuters.

"Războiul este întotdeauna despre o mulţime de chestiuni concrete: bani, arme, resurse, dar problemele reale sunt întotdeauna aici, în cap", a spus el. "Majoritatea partenerilor noştri se tem să discute despre viitorul Rusiei... Acest lucru este foarte supărător, deoarece dacă nu vorbim despre viitorul sursei de ameninţare, atunci nu putem construi o strategie", a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene.

Ucraina s-a bazat foarte mult pe Occident pentru a-i furniza arme, mijloace şi asistenţă financiară pentru a rezista în faţa Rusiei şi a riposta împotriva trupelor Moscovei.

Kievul a lansat o ofensivă transfrontalieră majoră în regiunea Kursk din Rusia pe 6 august, în ceea ce liderul rus Vladimir Putin a numit o "provocare masivă".

În timpul întâlnirii cu Kuleba, ministrul polonez de externe Sikorski a declarat că, în timp ce Rusia foloseşte arme cu rază lungă de acţiune împotriva Ucrainei, aliaţii ar trebui "să lase Ucraina să lupte cu orice are, cu orice i-au furnizat" şi a îndemnat să i se dea "mai mult".

El a mai spus că oamenii candidatului republican la preşedinţia SUA Donald Trump au o idee despre cum să pună capăt războiului. "Unii dintre aceşti oameni spun că planul este de a accelera sfârşitul războiului prin ameninţarea lui Putin cu escaladarea", a punctat Sikorski.

Ministrul polonez de externe a sugerat folosirea şi altor stimulente pentru a opri războiul. "Ajutaţi-ne să convingem unii dintre aliaţii noştri europeni să nu extindă împrumutul doar pe baza activelor ruseşti îngheţate, ci să ne lase să confiscăm activele agresorului şi să le dăm victimei agresiunii", a spus el, scrie Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb