Reuters: Ucraina ia propriile decizii privind ţintele, afirmă Pentagonul după acuzaţiile Rusiei privind atacul din Crimeea

R.S.
Internaţional / 24 iunie

Reuters: Ucraina ia propriile decizii privind ţintele, afirmă Pentagonul după acuzaţiile Rusiei privind atacul din Crimeea

Pentagonul a transmis luni că Ucraina ia propriile decizii de ţintire, după ce Kremlinul a acuzat direct Statele Unite pentru un atac asupra Crimeei despre care a spus că a fost efectuat cu rachete ATACMS furnizate de SUA şi care a ucis cel puţin patru persoane şi a rănit peste 150, potrivit Reuters.

Războiul din Ucraina a declanşat cea mai mare confruntare dintre Rusia şi Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962. Conflictul intră în cea mai periculoasă fază de escaladare de până acum, spun oficiali ruşi.

Învinuirea directă a Statelor Unite pentru atacul mortal asupra Crimeei - pe care Rusia a anexat-o în 2014 şi pe care acum o consideră teritoriu rusesc, chiar dacă majoritatea ţărilor lumii o consideră parte a Ucrainei - este un pas înainte.

"Ucraina îşi ia propriile decizii de ţintire şi îşi conduce propriile operaţiuni militare", a declarat maiorul Charlie Dietz, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe a declarat că orice pierdere de vieţi civile este o tragedie.

"Acest lucru include cu siguranţă mii de ucraineni nevinovaţi care au fost ucişi de forţele ruse de la începutul acestui război rus de agresiune", a declarat purtătorul de cuvânt.

Oficialii ruşi au declarat că cel puţin doi copii au fost ucişi în atacul de duminică asupra Sevastopolului. O înregistrare video arată oameni fugind de pe o plajă din apropiere de Sevastopol, unii dintre răniţi fiind transportaţi pe şezlonguri.

Rusia a declarat că armele au fost furnizate de Statele Unite şi dirijate de experţi militari americani, care au furnizat date pentru acestea.

Rusia a convocat-o pe ambasadoarea SUA, Lynne Tracy, la Ministerul de Externe, unde a fost acuzată că Washingtonul "duce un război hibrid împotriva Rusiei şi a devenit efectiv un participant la conflict". Rusia i-a transmis lui Tracy că atacul "nu va rămâne nepedepsit". "Vor urma cu siguranţă măsuri de retorsiune", conform Reuters.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Nici la Divertis nu radeam asa de tare. Ucrainenii nu se duc nici la baie fara sa ceara aproare de la ricani.

    1. Asa i-ati invatat voi, ca nu au voie sa faca nimic fara stampila.

      Numai în Soviet trăiți la ordin, faceți foamea la ordin și acceptați adevărul la ordin. :

      Sunt curios cati ani ai!

      Oricum, cartea de istorie cuprinde mai multa dezinformare decat inainte,dar cred ca ai avut 10 la istorie,dar nu prea ai deschis nici cartea,nici urechea,10 la toate materiile,asa e moda,indiferent ce stii sau nu! 

      Doar dacă ai 3 ani nu știi nimic despre raptul sovietic din România. Trecut de 70 și sărac lipit, e de înțeles punerea speranței în raptul criminal. :

      Da,om cu minte de 3 ani,asa da!nesimtirea face casa buna cu,parvenitismul,iar informarea doar din sursele autorizate,adica manipularea maselor duce la exemple cu limbaj violent,atotstiutori ,cu obazul gros !

      Oi fi eu sarac lipit,dar tu esti sarac cu duhul si cred ca bogat in credite! 

      saracia merge mana-n mana cu prostia si lenea. sovietul, la fel.

      Victimele sunt sovietice, victime colaterale ale Sovietului.

      Doar dacă ai 3 ani nu știi nimic despre raptul sovietic din România. Trecut de 70 și sărac lipit, e de înțeles punerea speranței în raptul criminal. :

    Știe cineva daca victimele erau ucraineni sau ruși? Eu nu mai înțeleg nimic din războiul asta? Mai bine sa plece Zelenski și Puțin pe luna

    1. Victimele sunt sovietice, victime colaterale ale Sovietului.

      sunt din cei ce suporta razboiul sovietului in proportie de 80%. pacat de cei 20% din ruZZia.

    si marmota? tot cu invelitul ciocolatei?....;))) razboiul e al americanilor. doar carnea de tun e ucrainiana.

    1. Nu cumva e războiul Sovietului, cine pe cine a atacat?!?

    Amerlocii numai război visează de când s-a închis robinetul cu petrol.Si idioții utili cred că luptă pentru democrația banderista.

    1. ezxact pt aia lupta, pt democratia banderista da. dreptul lor. asa cum la noi unii si-ar dori dictatura din nou. dreptul lor sa doreasca ce vor. bine ca n-au majoritatea.

      Nu toți visează la o societate autarhică în care securiștii fac comenzi exclusiviste prin telemark, iar restul populației e ținută în teroare, foame și prostie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb