REVISTA PRESEI 06.08.2016

Willy Homner
Revista Presei / 6 august 2016

ADEVARUL

Preşedintele interimar al Braziliei, Michel Temer, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Rio

Ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice de vară a debutat oficial vineri (sâmbătă, 2.00 - ora României), la Rio de Janeiro, cu ceremonia de deschidere care a avut loc pe Stadionul Olimpic Maracana. Gimnasta Cătălina Ponor a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere. Aproape 40 de şefi de state au asistat la ceremonia de deschidere, mult mai puţini faţă de ediţiile precedente ale Jocurilor, Beijing 2008 şi Londra 2012. Brazilia a fost reprezentată de preşedintele interimat Michel Temer, în timp ce preşedinta suspendată a ţării, Dilma Rousseff, a lipsit. Fostul tenisman Gustavo Kuerten a fost cel care a intrat în arenă pentru a aprinde vasul olimpic de pe stadionul Maracana, ca ultim purtător al torţei olimpice. Cele 207 echipe au defilat în ordine alfabetică a numelor ţărilor în limba portugheză. Gimnasta Cătălina Ponor a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere.

Schimbarea la Faţă a Domnului, ziua în care nu mai creşte iarba

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc sâmbătă, 6 august, Schimbarea la Faţă a Domnului, socotită zi de hotar pentru vară. Considerată una dintre marile sărbători ale creştinismului, sărbătoarea are o serie de semnificaţii. Pe 6 august nu e bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de cineva, că aşa vei fi tot anul. Schimbarea la Faţă a Mântuitorului reprezintă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiaţi, Petru, Iacob si Ioan, au urcat pe muntele Tabor. Pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, au tresărit deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada. Imediat, însă, au avut parte de un alt lucru neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stăteau de vorba cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim. Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie, spun scrierile teologice.

De ce nu a fost doborât avionul lui Erdogan?

Avionul prezidenţial decolase din împrejurimile staţiunii balneare Marmaris. Deşi plecarea de pe aeroportul din Dalaman fusese păstrată secretă, avionul preşedintelui Erdogan şi-a schimbat planul de zbor după ce echipajul lui a primit informaţii cu privire la curiosul traseu de război al mai multor aparate F-16 pilotate atunci de participanţi la rebeliune. Timp de o jumătate de oră, aparatul prezidenţial a survolat oraşul Bandirma (situat la aproape 100 km sud-est de Istanbul) din motive de securitate, relatează Sputnik, citat de Agerpres. În acest timp, unul dintre avioanele de vânătoare care survola Istanbulul s-a grăbit să intercepteze aeronava prezidenţială. Totuşi, când avionul preşedintelui turc era la distanţă potrivită pentru a fi interceptat cu o rachetă, aparatul F-16 a rămas fără carburant şi a trebuit să se întoarcă la bază, scrie publicaţia turcă "Yeni Safak", citând surse proprii.

Medicii de la Spitalul Universitar refuză să mai facă gărzi suplimentare

Federaţia Solidaritatea Sanitară ia în calcul declanşarea unui conflict colectiv de muncă şi atrage atenţia asupra riscurilor pe care le aduce cu sine indiferenţa faţă de medicii care refuză să semneze contractele individuale de muncă pentru gărzile suplimentare. Totodată, sindicatul susţine că există şansa ca protestul să fie extins la toate categoriile de personal. "Medicii Spitalului Universitar au decis: nu sunt de acord cu semnarea contractului pentru gărzile suplimentare, în forma actuală. Hotărârea a fost luată în Consiliul Medical întrunit astăzi, 5 august, 2016", a declarat doctorul Florin Chirculescu, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. "A trata puţinii medici rămaşi în ţară cu indiferenţă înseamnă a risca să-i pierdem", arată sindicatul, acuzând lipsa de dialog cu autorităţile.

Efectul Brexit la Suceava: bătaie pe paşapoarte. Numărul cererilor s-a triplat în ultima perioadă

Listele de aşteptare pentru depunerea de documente s-au prelungit până săptămâna viitoare. Avalanşa de solicitări vine după ce s-a creat o temere privind faptul că, în Marea Britanie, după Brexit, accesul nu se va putea face decât cu paşaport. Prefectura Suceava a anunţat că începând cu data de 1 august 2016 s-a constatat o supraaglomerare a ghişeelor de depunere a documentelor pentru eliberarea paşapoartelor. Se mai arată că aceeaşi problemă s-a identificat şi pentru programările online, unde joi, 4 august 2016 s-a ajuns a se face programări pentru data de 22 august 2016. Până ieri s-au eliberat în fiecare dimineaţă bonuri cu numere de ordine pentru ziua în curs, în limita a 220 de persoane, la ora 8.00 toate fiind epuizate. Prin metoda de programare online sunt înscrise zilnic aproximativ 105-110 persoane.

Miniştrii tehnocraţi au ieşit la luptă împotriva PSD

Raluca Prună, Victor Grigorescu, Cristian Ghinea şi Achim Irimescu, miniştrii cu adevărat tehnocraţi din Guvern, împreună cu premierul Dacian Cioloş, au început să combată atacurile greilor PSD: Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă şi Corina Creţu. "Tupeul" tennocraţilor ar putea fi taxat de PSD printr-o moţiune de cenzură. După luni întregi în care a avut o atitudine defensivă faţă de valurile de acuze venite dinspre PSD, Guvernul Cioloş a schimbat tactica: a ieşit la atac. Nu întreg Guvernul Ciololş, ci doar miniştrii care nu sunt în niciun fel conectaţi la butoanele partidelor. Tonul răzvrătirii l-a dat, surprinzător, chiar premierul Cioloş, politician ce preferă consensul în locul disputei.

"Dorel" a construit greşit un pasaj de pe autostrada Lugoj-Deva

Probleme grave pe autostrada Lugoj-Deva, acolo unde s-a descoperit că un pasaj rutier, menit să asigurea trecerea autostrăzii peste un drum naţional, este prea jos, fiind nevoie de lucrări suplimentare. Cea mai bună soluţie, la prima vedere, este coborârea drumului naţional. O expertiză comandată de CNADNR a scos la iveală probleme grave pe lotul doi al autostrăzii Lugoj-Deva, unde s-ar fi făcut lucrări care nu au respectat proiectul, fiind nevoie de lucrări suplimentare de consolidare. La puţin timp după finalizarea expertizei de le lotul doi, s-au descoperit probleme şi pe lotul trei, în zona localităţii Dobra.

EVENIMENTUL ZILEI

Aproape 2,5 milioane de euro, tocaţi pe vizite externe

Mai sunt câteva luni şi se mai termină un mandat în Parlament. Din decembrie 2012 de când s-au instalat în Casa Poporului, deputaţii şi senatorii s-au folosit de orice ocazie să bifeze vizite externe, unele dintre ele fiind destinaţii exotice. Nota de plată: 10.460.202 de lei. Cea mai scumpă deplasare a parlamentarilor români, în valoare de 178.346 de lei (40.000 de euro), a avut loc în 17-19 decembrie 2015, când trei senatori au mers la Tbilisi (Georgia) pentru a 42-a Adunare Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră. Ce s-a întâmplat acolo şi pe ce s-au dus banii contribuabililor? Subiectul principal al întâlnirii a fost "Perspectivele dezvoltării agricole şi rurale " şi participanţii au "remarcat" rolul important al agriculturii. Delegaţia română a spus că în ţara noastră a demarat un program de "creştere inteligentă" prin sprijinirea "diferitelor forme" de cooperare între "actorii economiei rurale" şi că acest model poate fi preluat de celelalte ţări participante.

Autorităţile din România NU ŞTIU cât costă de fapt CURENTUL ELECTRIC plătit de populaţie

Pe piaţa de electricitate au apărut foarte multe companii care încearcă să atragă în portofoliul lor consumatorii casnici, arondaţi acum la patru mari furnizori tradiţionali: E.ON, Enel, CEZ şi Electrica. Deşi unii nou-intraţi pe piaţă chiar vin cu oferte atractive şi cu o altă atitudine faţă de clienţi, foarte puţini români au îndrăznit să renunţe la actualul furnizor. De ce? Simplu: pentru că nu înţeleg cât plătesc acum în factură pentru fiecare kWh consumat, astfel încât să facă o comparaţie corectă şi să decidă în cunoştinţă de cauză. La o solicitare făcută de EVZ, nici măcar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu îşi asumă o valoare, ci susţine că "analiştii pot realiza calculele şi comparaţiile dorite, asumându-şi răspunderea pentru rezultatele publicate, având în vedere că ANRE nu îşi poate asuma răspunderea decât pentru datele şi informaţiile publicate pe site-ul propriu".

Liviu Dragnea NU îl vrea pe Vasile Dîncu ca premier din partea PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a oferit presei o declaraţie în care a transmis faptul că Vasile Dîncu nu ar fi o variantă a PSD pentru postul de premier. Întrebat dacă actualul vicepremier este luat în calcul pentru o nominalizare de prim-ministru, Dragnea a replicat că această variantă este exclusă, arată flux24. Preşedintele PSD a replicat printr-un simplu şi sec "Nu." După ce în urmă cu câteva săptămâni mai multe voci din PSD au aplaudat varianta Dragnea premier, iar preşedintele PSD a declarat că nu exclude o asemenea variantă, el şi-a nuanţat afirmaţia, spunând că nu va cădea în capcana unora sau altora de a nominaliza un premier care să fie distrus până la alegerile parlamentare.

Cu toate că situaţia din Turcia este fragilă, Juncker tot îi vrea în UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker respinge încetarea negocierilor Turciei pentru intrarea în Uniunea Europeană, încheiere propusă chiar de către Austria. Potrivit The Guardian, Jean-Claude Juncker a afirmat că această încetare a Turciei de a încerca să intre în UE ar fi o eroare gravă. Discuţia pentru acest lucru a pornit în momentul în care Recep Tayyp Erdogan a spus că ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea, după tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie. "Dacă acum Turciei i se dă impresia că, indiferent de ce se întâmplă, UE nu este pregătită să o primească, atunci aş putea spune că aceasta este o greşeală gravă de politică externă", a declarat Juncker, pentru postul german de televiziune ARD. "Nu cred că ar fi de ajutor dacă am încheia în mod unilateral negocierile cu Turcia", a spus acesta, adăugând că asemenea decizii pot fi luate numai prin unanimitate.

Fraudă de 20 de MILIARDE de dolari, făcută printr-o bancă din Republica Moldova

Doi şefi de departamente din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei şi un fost vice-guvernator, Ema Tăbârţă au fost reţinuţi, a anunţat Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova. Este vorba despre dosarul în care este cercetat şi omul de afaceri Veaceslav Platon, aflat acum în arest la Kiev. Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat că cei trei reţinuţi nu au acţionat în conformitate cu legea faţă de Moldincombank, care a permis tranzacţii suspecte cu peste 20 miliarde dolari, fiind vorba despre spălare de bani prin conturi corespondente deschise de bănci din Rusia. Banii din aceste tranzacţii au putut fi încasaţi pentru că persoanele reţinute nu şi-ar fi îndeplinit corespunzător atribuţiile. Banca Naţională a Moldovei a anunţat că nu va face comentarii despre acest caz, şi că va colabora cu anchetatorii.

JURNALUL NATIONAL

RIO 2016. Jocurile Olimpice au fost declarate deschise!

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro a avut loc, vineri seara, pe Stadionul Olimpic Maracana, în acordurile melodiei ''Aquele Abraco'', în interpretarea lui Luiz Melodia. Apoi, Paulinho da Viola a interpretat imnul naţional al Braziliei. Spectacolul, desfăşurat sub o regie semnată de Daniela Thomas, Fernando Meirelles şi Andrucha Waddington, a avut în fruntea distribuţiei cântăreţe afro-braziliene din toate generaţiile. Pe de o parte, a fost prezentă cântăreaţa de samba Elza Soares, denumită şi Tina Turner din Brazilia, în vârstă de 79 de ani, care a fost căsătorită cu fotbalistul Garrincha. Nu a lipsit nici noua senzaţie muzicală de la Rio de Janeiro, MC Soffia, de numai 11 ani. Show-ul a făcut incursiuni în etapele care au marcat istoria locală, colonizarea portugheză, evocarea sclaviei sau zborul pionierului aviaţiei Alberto Santos-Dumont, la începutul secolului XX. Nu a lipsit supermodelul Gisele Bundchen, la ultima sa defilare.

DNA cere control judiciar pentru Lia Olguţa Vasilescu

Procurorii DNA au solicitat vineri Tribunalului Bucureşti luarea măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova, pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au mai solicitat stabilirea de către instanţă a unor măsuri şi obligaţii prevăzute de Codul procedură penală, între care şi aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar şi de a nu comunica cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale. Printre motivele invocate de procurori în cererea adresată Tribunalului Bucureşti se numără şi acela că, în intervalul de timp care a urmat înregistrării cauzei pe rolul instanţei, Lia Olguţa Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, după care i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reacţii în presă.

Prună senior, ambasadorul României pe lângă Yasser Arafat

Vasile Prună a fost un diplomat apreciat intre cei mai calificaţi reprezentanţi pe care i-a avut România în zona Orientului Mijlociu. Diplomaţi din serviciul extern au declarat pentru Jurnalul National că Vasile Prună, vorbitor de arabă, asigura un canal direct de comunicare cu liderul Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, având mai ales in perioada lui Nicolae Ceauşescu, o contribuţie importanta in asigurarea relaţiilor excelente cu Yasser Arafat. Un ministru român de externe consideră însă ca Vasile Prună era ,, zelos, devotat cauzei palestiniene". Vasile Prună este tatăl Ralucăi Prună, actual ministru al Justiţiei. Prună Raluca nu a răspuns până acum suspiciunilor că ar fi fost angajată, la începutul carierei, timp de câteva luni la Serviciul de Informaţii Externe. Prună a semnat o declaraţie la preluarea mandatului de ministru , în noiembrie 2015, conform căreia, sub sancţiunea juridică a falsului in declaraţii, a negat că a făcut parte din servicii secrete de informaţii.

Prima casă se transformă în Prima garsonieră. Confort II

Programul Prima Casă, care a fost temelia pieţei rezidenţiale în ultimii şapte ani, ar putea rămâne doar pentru tinerii cu venituri foarte mici. Ceilalţi vor fi nevoiţi să apeleze la creditele standard ale băncilor, care au avansuri cuprinse între 20-40%, în funcţie de bancă. Vestea bună este că încet-încet bancherii vor reduce aceste avansuri pentru a-i atrage pe tinerii cu venituri peste medie. Cea mai mare bancă din sistem, BCR, a introdus, din 2 august, avansul diferenţiat în funcţie de localitatea unde se află imobilul. În oraşele mari- Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Brăila, Arad, Piteşti, Sibiu, Bacău, Târgu Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani şi Satu Mare- avansul minim pe care clientul trebuie să-l achite atunci când contractează un credit este 25%.

Berea după program, profit pentru companie

Angajaţii care aleg să petreacă timpul împreună şi în afara orelor de program sunt mai eficienţi pentru companii, arată un studiu Gallup comentat de specialiştii români în resurse umane. Potrivit acestora, un colectiv sudat precum o familie are multe avantaje, însă există şi un revers al medaliei. Studiul arată că 68,5% dintre angajaţii companiilor nu sunt implicaţi emoţional în bunul mers al firmei, o situaţie care se schimbă, însă, atunci când colegii ies, de exemplu, la o bere după orele de program şi reuşesc să îşi sudeze în acest fel o relaţie de amiciţie. "Se formează, astfel, echipe sudate, omogene, care au şi tendinţa de a deveni loiale companiei. Când oamenii petrec momente plăcute atât la serviciu, cât şi în timpul liber, satisfacţia lor creşte şi, odată cu ea, şi mulţumirea faţă de angajator şi locul de muncă", spune Cosmin Badea, specialist în resurse umane şi trainer al companiei HPDI.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acum îi concentrat cu pomparea : preț pe GAZ ...

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb