REVISTA PRESEI 07.01.2017

Willy Homner
Revista Presei / 7 ianuarie 2017

REVISTA PRESEI 07.01.2017

ADEVARUL

Cod galben de viscol pentru 14 judeţe până la ora 10

Meteorologii au prelungit codul galben de viscol pentru 14 judeţe până sâmbătă, la ora 10.00. 42 de drumuri naţionale sunt închise din cauza viscolului. De asemenea, sunt închise Autostrada Soarelui, Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi toate porturile. 56 de trenuri nu vor circula sâmbătă. Mai multe curse aeriene au fost anulate. O persoană a murit în localitatea Amara. În Gara de Nord se înregistrează întârzieri de până la 240 de minute, la sosiri şi 40 de minute la plecări. Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de temperaturi scăzute, vânt puternic, zăpadă spulberată şi troienită.

Legea care elimină 102 taxe nefiscale, promulgată de preşedinte

Legea care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, după ce în primă fază acesta a reîntors actul normativ în Parlament, pentru reexaminare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a salutat decizia şefului statului. După respingerea cererii de reexaminare şi declararea ei ca fiind constituţională, preşedintele era obligat să o promulge în termen maximum 10 zile. Iohannis a promulgat legea exact în ultima zi în care era obligat, legal, să o facă.

Guvernul a modificat Codul Fiscal

Guvernul a adoptat vineri o ordonanţă de urgenţă prin care se modifică Codul Fiscal, care prevede eliminarea plafonării CAS şi CASS la nivelul a cinci salarii medii brute, dar şi scutirea de impozitul pe profit al societăţilor care desfăşoară activitate de inovare sau cercetare, modificarea impozitării pe venit a microîntreprinderilor şi eliminarea impozitul pe venit pentru persoanele care desfăşoară activităţi sezoniere.

Răbojul lui Ciorbea. Pentru cine şi pentru ce s-a "sensibilizat" Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a atacat la CCR articolul din legea care nu permite ca persoanele cu condamnări penale să ocupe demnitatea de ministru sau prim-ministru, act normativ care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să ajungă şeful Guvernului. Victor Ciorbea a ajuns în fruntea Avocatului Poporului în aprilie 2014, acesta fiind propus de grupurile PSD din Senat şi Camera Deputaţilor. Din acel moment, Ciorbea a arătat că nu a uitat cine l-a susţinut pentru această funcţie şi a evitat sau a refuzat să atace al CCR mai multe ordonanţe simple sau de urgenţă controversate. Acesta a preferat, însă, să se asigure că mai multor politicieni sau oameni de afaceri le sunt respectate drepturile în închisoare.

Serviciile americane îl acuză oficial pe Putin de o campanie de influenţare a alegerilor din SUA

Un raport întocmit de principalele servicii de informaţii din Statele Unite, declasificat sâmbătă dimineaţă, susţine că preşedintele rus Vladimir Putin a "ordonat o campanie de influenţare" a alegerilor prezidenţiale din 2016, cu scopul de a-l favoriza pe candidatul republican Donald Trump. Printre altele, serviciile ruseşti s-ar fi folosit şi de renumele hackerului român Guccifer în acest sens, conform raportului. Raportul a fost întocmit în comun de principalele servicii de informaţii de peste ocean: Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţia pentru Securitată Naţională (NSA), şi notează că aceste concluzii se bazează pe informaţii adunate şi diseminate de toate cele trei agenţii.

Grădiniţe, şcoli şi licee, închise luni şi marţi, din cauza gerului, în Capitală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri seară, că grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti vor fi închise luni şi marţi, în condiţiile în care până miercuri sunt prognozate temperaturi extrem de scăzute. Şcolile, creşele, grăniţele şi liceele vor fi închise în Bucureşti, luni şi marţi, a anunţat Firea, precizând că a vorbit cu prefectul de Ilfov şi că a fost luată aceeaşi măsură şi în acest judeţ. "Am discutat cu inspectorul general şcolar, să vedem dacă se va putea începe şcoala de miercuri sau chiar de joi", a spus primarul general, citat de News.ro. Meteorologii au prelungit avertizarea Cod portocaliu de viscol pentru opt judeţe până vineri, la ora 23.00, iar Codul galben va fi menţinut în Bucureşti şi în 19 judeţe până la aceeaşi oră.

Firea vrea să demită conducerea RATB

Gabriela Firea a anunţat că a convocat o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru sâmbătă dimineaţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali demiterea Consiliului de Administraţie al RATB, pentru neîndeplinirea sarcinilor. Primarul Capitalei reproşează conducerii RATB că staţiile nu au fost curăţate vineri dimineaţă, că timpii de aşteptare au fost îndelungaţi, că nu au fost scoase mai multe autobuze pe traseu şi că directorul general al regiei şi-a luat concediu fără să anunţe.

Aproape două treimi din pensionari nu vor primi niciun leu în plus în urma eliminării CASS

Aproape două treimi din pensionari, adică aproximativ 3,1 milioane de persoane, nu vor încasa niciun leu în plus la pensie, după eliminarea plăţii contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru toate pensiile şi a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei. Camera Deputaţilor a adoptat joi, în sesiune extraordinară, cu 207 voturi "pentru" şi 29 de voturi "împotrivă", proiectul de lege prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit pentru pensiile sub 2.000 de lei, impozitul urmând să fie plătit doar pentru diferenţele ce depăşesc plafonul de 2.000 de lei. Camera Deputaţilor este for decizional, astfel că proiectul de lege urmează să ajungă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor să dea în folosinţă cei 16 kilometri din lotul doi al Autostrăzii Lugoj-Deva

Prim-ministrul Sorin Grindeanu i-a cerut vineri ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc, să îi prezinte în cel mai scurt timp măsurile pentru ca cei 16 kilometri de autostradă din lotul doi al Autostrăzii Lugoj-Deva să poată fi daţi în folosinţă. Lotul nu este încă deschis circulaţiei din cauza neprimirii vizei pentru recepţia terminării lucrărilor şi există riscul ca el să nu fie inaugurat nici în 2017. Potrivit CNAIR, refuzul acordării acestei vize este invocat de faptul că "dispoziţiile legale, aşa cum sunt prevăzute de Legea 10/1995, recent modificată şi republicată în septembrie 2016, nu fac referire în mod expres la recepţionarea parţială, ci doar asupra unor lucrări prevăzute într-un contract".

Juncker, mesaj pentru Grindeanu

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker l-a felicitat pe Twitter pe noul premier al României, Sorin Grindeanu, definind numirea sa ca un "moment istoric" pentru România şi Uniunea Europeană şi spunând că instituţia pe care o conduce aşteaptă cu nerăbdare continuarea tendinţei pozitive în România privind o guvernare stabilă şi un sistem de justiţie independent. Şeful Executivului UE a dat asigurări că instituţia sa va rămâne un partener al României pentru atingerea acestor obiective, atât prin "susţinere financiară" şi "expertiză tehnică" cât şi prin "prezenţa pe teren", transmite de news.ro.

Legea răspunderii magistraţilor, mărul discordiei dintre ministrul justiţiei şi noua şefă a CSM

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat vineri, la CSM, că este necesară o lege a răspunderii magistraţilor, iar aceasta ar putea intra în dezbatere la Parlament cel târziu în februarie. Noua şefă a CSM, judecătoarea Mariana Ghena i-a replicat ministrului: "Este o problema sensibilă, chiar şi pentru dumneavoastră, domnule ministru în activitatea pe care o veţi desfăşura. Nu o dorim". Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tracea, a spus, vineri, că este de acord cu îmbunătăţirea legii răspunderii magistraţilor, numai dacă se propune o lege a răspunderii parlamentarilor şi una a răspunderii Guvernului.

EVENIMENTUL ZILEI

Binomul SRI-DNA va porni un război crâncen împotriva duşmanilor din politică şi din presă - Ion Cristoiu

Binomul SRI-DNA va porni un război crîncen împotriva duşmanilor din politică şi din presă, dacă Klaus Iohannis nu va fi suspendat, susţine Ion Cristoiu pe blogul său. "Sub loviturile năprasnice ale Scandalului Sebastian Ghiţă, Binomul SRI-DNA s-a strîns unit în jurul lui Klaus Iohannis. Binomul ştie că prăbuşirea sa ca principală instituţie de folosire a luptei anticorupţie pentru răfuielile mafiote înseamnă nu numai plecarea din şefii, dar şi plecarea la închisoare. De aceea, Binomul e acum în stare de orice pentru supravieţuire. Supravieţuirea Binomului SRI-DNA e posibilă doar prin slujirea necondiţionată a Nerodului Iresponsabil de la Cotroceni. Dacă Klaus Iohannis nu e suspendat, România se va confrunta cu un Război pe viaţă şi pe moarte declanşat de Binom pentru a-i pansa Nerodului Iresponsabil rănile provocate de votul românilor". a scris el.

Serviciile secrete americane confirmă: Vladimir Putin a încercat să-l ajute pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale

Serviciile secrete americane au dezvăluit că preşedintele rus, Vladimir Putin, a încercat să-l ajute pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale. Raportul declasificat este citat de BBC, care spune că Vladimir Putin a ordonat campania pentru influenţarea alegerilor americane. Raportul ar fi fost dat publicităţii (într-o formă prescurtată şi declasificată) la puţin timp după întâlnirea dintre Donald Trump şi şefii serviciilor secrete. La întâlnirea cu Donald Trump au participat directorul comunităţii naţionale de informaţii, generalul James Clapper, directorul CIA, John Brennan, şi directorul FBI, James Comey. La finalul întâlnirii, Donald Trump nu a acuzat Rusia de interferenţe în politica internă a SUA, ci a spus doar că rezultatul alegerilor nu a fost afectat, conform sursei citate.

Băsescu a dezvăluit momentul crucial când România a devenit "Stat Mafiot"

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a dezvăluit la B1 TV cum au ajuns instituţiile de forţă din România sub "tandemul Coldea - Kovesi". "Eu i-am atenţionat pe foarte mulţi în 2015, când se arestau ţinte politice fără acuzaţii temeince, că statul a devenit un soi de stat mafiot prin tandemul Coldea- Kovesi! Dacă vreţi să vorbim despre stat mafiot, vorbim începând cu ultimele luni ale mandatului meu, anul 2015 şi 2016, când au fost arestări selective, aşa ceva nu se face într-un stat democratic, bazate pe delaţiuni ale unora care erau la ananghie. Vă dau un exemplu: în cazul Elenei Udrea, ea e acuzată de luate de mită fără ca mituitorul să fie acuzat. Cum vă explicaţi? Nu se poate ca mituitoriul să nu fie şi el acuzat!"

Klaus Iohannis către ministrul Justiţiei: Amnistia şi graţierea politicienilor corupţi ar fi o catastrofă pentru România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat la şedinţa de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că amnistirea şi graţierea ar dărâma statul de drept şi "ar exista riscul să dispară democraţia din România". "Speţa nefericită a amnistiei si gratierii este dorinta unor politicieni. Constat ca ministrul Justitiei, in valtoarea audierilor, a spus ca ar fi oportuna discutarea unei legi care se refera la amnistie si gratiere. In acelasi timp, nu pot sa ma fac ca nu vad, presedintele Camerei Deputatilor este o persoana condamnata penal si cu o urmarire penala in curs, presedintele Senatului este o persoana trimisa in judecata pentru minciuna penala. Asta este ceea ce numesc eu circumstante ingrijoratoare", a declarat Iohannis la şedinţa CSM.

Daniel Savu DEZVĂLUIE CUM A SCĂPAT Victor Ponta de atacurile internaţionale

Potrivit dcnews, Daniel Savu a menţionat la România TV că Victor Ponta, întrebat de şefii PSD despre multitudinea de dosare din 2015, a spus că doreşte să facă dezvăluiri în faţa comisiei de Control A SRI. Atunci când a văzut noua înregistrare publicată de Sebastian Ghiţă, Daniel Savu a preciza că acum a înţeles ce s-a întâmplat în 2015, la şedinţa comitetului executiv al PSD. La acea şedinţă, Victor Ponta a spus că vrea să facă dezvăluiri în faţa comisiei de control a SRI. Savu a povestit cum, după ce s-a aflat de această intenţie a lui Victor Ponta, Ghiţă i-ar fi propus să meargă la o vilă secretă a SRI şi să discute cu generalul Coldea. Ulterior acestei discuţii, Ponta a renunţat să mai ceară audierea la Comisia de Control a SRI. Din acel moment, Savu spune că atacurile internaţionale la adresa lui Victor Ponta ar fi încetat.

Unitatea de la Cernavodă a fost deconectată

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată vineri, la ora 8:25, de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza unei perturbaţii pe o linie de evacuare putere de 400KV în SEN, aparţinând operatorului de transport al energiei electrice, informează Nuclearelectrica. "Această perturbaţie apărută din cauza vremii nefavorabile din zonă, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unităţii 1 de la SEN, reactorul rămânând în funcţiune la un nivel redus de putere. Sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi nu există niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător", precizează reprezentanţii companiei.

JURNALUL NATIONAL

Ghiţă poate fi transformat din urmărit în martor protejat

Gravitatea acuzaţiilor făcute de Sebastian Ghiţă şi confirmate de Traian Băsescu , fost preşedinte care spune ca ne aflăm ,,într-un stat mafiot", ar putea să-i asigure calitatea de martor protejat. O ipoteză bine argumentată juridic dezvolta articolul lui Ion Spânu în publicaţia Cotidianul. Cert este că în momentul de faţă Ghiţă se află într-un loc sigur, bine secretizat , de unde urmăreşte şi alimentează dezvoltarea informaţiilor pe care le transmite în spaţiul public. Avem un joc cu umbrele. Ghiţă este dispărut, Kövesi a intrat şi ea parcă în pământ, iar Generalul Coldea, prin natura funcţiei este invizibil.

Augustin Lazăr: persoanele invocate în înregistrările lui Ghiţă trebuie audiate

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat că toate numele pomenite în înregistrările lui Sebastian Ghiţă trebuie audiate. Laura Codruţa Koveşi, Florian Coldea şi Traian Băsescu vor fi audiaţi de procurorii Parchetui General. Parchetul General informa, pe 4 ianuarie, că Secţia de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare. Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz.

DNA cere urmărirea internaţională a lui Sebastian Ghiţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au transmis sesizarea I.P.J. Prahova - Serviciul de Investigaţii Criminale către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea emiterii mandatului european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională pentru inculpatul GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN. Potrivit sesizării transmise de organul de poliţie, care execută mandatul de arestare preventivă emis la data de 05 ianuarie 2017 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, inculpatul nu a fost depistat până în acest moment. Mandatul european de arestare este solicitat în vederea predării inculpatului, fiind aplicabil în ţările Uniunii Europene, iar cererea de urmărire internaţională este necesară în vederea predării inculpatului, fiind aplicabilă în ţările ce nu fac parte din Uniunea Europeană.

Meserie de export: bonă pentru adolescenţi, în Marea Britanie

Britanicii caută în continuare bone, îngrijitori pentru bătrâni şi asistenţi sociali în România, în ciuda Brexit-ului. Românii care au plecat deja să muncească în Regat nu au probleme cu angajatorii, dacă-şi fac bine treaba, iar englezii nici nu se gândesc să renunţe la serviciile lor. Salariul unei bone pleacă de la circa 1.200 de lire sterline şi poate ajunge la 2.500. Nici măcar nu se cere experienţă în domeniu sau vreo diplomă specială. Pentru asistenţi sociali şi psihologi, britanicii oferă peste 4.000 de lire sterline lunar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb