REVISTA PRESEI 07.08.2018

R.V.
Revista Presei / 7 august 2018

REVISTA PRESEI 07.08.2018

Adevărul

Cum a ajuns PSD la concluzia că Iohannis e trădător de ţară

Conform publicaţiei Adevărul: Reacţiile dure ale lui Klaus Iohannis la adresa PSD i-au făcut pe aleşii acestui partid să anunţe că sunt pregătiţi să înceapă procedura de suspendare a şefului statului prin acuzarea sa de "înaltă trădare", procedeu în care nu mai e necesară şi organizarea unui referendum de demitere.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că documentul pentru punerea sub acuzare a lui Iohannis pentru înaltă trădare este finalizat, dar că încă PSD şi ALDE nu au luat o decizie în această privinţă. "Sunt multe acţiuni ale lui Iohannis care pot îmbrăca forma trădării. Nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu e imposibil. Sunt acţiuni care au adus deservicii României", a afirmat liderul PSD.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, supranumit "deputatul AKM", spune că partidul din care face parte a identificat cel puţin şapte argumente pentru a-l acuza pe preşedintele Klaus Iohannis de înaltă trădare.

Bancherul

BNR lasă dobânda la 2,5% şi imprumută băncile cu 10 miliarde lei, astfel că ROBOR scade

Potrivit publicaţiei Bancherul: Banca Naţionala a României (BNR) a menţinut dobânda la 2,5%, dar contrar prognozelor majorităţii analiştilor chestionaţi de Bloomberg, printre care şi economistul-şef al BCR, care se aşteptau la o nouă creştere de un sfert de punct. Economiştii ING au anticipat corect decizia BNR.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, va explica decizia în cadrul unui briefing la care va participa şi Bancherul.ro, evenimentul urmând a fi prezentat pe larg.

Decizia BNR de a nu modifica dobânda era previzibilă în condiţiile în care inflaâia a atins vârful în lunile precedente, iar inflaţia de bază CORE2 este în scădere.

Cotidianul

Prăbuşirea profesionalismului?

Publicaţia Cotidianul relatează: Deunăzi, ministrul Educaţiei declara că s-ar putea să apeleze la manuale din alte ţări, căci elaborarea indigenă de manuale nu este satisfăcătoare.

Este greu să ştim cât de serioasă este afirmaţia, dar este sigur că ea sugerează multe. Înainte de toate, că s-ar fi prăbuşit - mai cu seamă în licee şi universităţi - priceperea de a scrie manuale.

Afirmaţia, ne place sau nu, bate oricum mult mai departe şi aduce în discuţie profesionalismul din societate. Dacă privim lucrurile începând cu ce se petrece "sus", atunci nu ne mai mirăm. Nu vedem şefi care nu înţeleg nici măcar Constituţia, deşi au jurat pe ea, şi se angajează în litigii ridicole? Procurori care nu ştiu că profesiunea lor nu ţine de activistica ordinară, ci este chestiune de cultură juridică şi socială şi de integritate? Nu se află în treabă cu aberaţii lideri de partide care nu au de fapt profesie, doar că după 1989 au nimerit prin locuri în care se dau funcţii? Nu observăm inşi care vor să conducă ţara, dar ale căror programe sunt de nivelul compunerilor şcolare? Nu vedem înlocuirea politicianului capabil să elaboreze o soluţie în interes obştesc, cu politrucul intrigant? Nu vedem inşi gonflaţi, care nu-şi pot încropi singuri un text, ba publică cărţi pe care autorii reali se ceartă? Nu vedem rectori de universităţi care nu au conceput vreo idee, afară de banala "nouă daţi-ne bani!"? Nu vedem că se publică tot mai multe articole ISI, dar România importă proporţional mai multe patente decât oricând? Că nu se scrie istoria decât reluând clişee consumate? Că se dă tot mai greu o sentinţă nepătată de intervenţii? Nu vedem cum, într-o perioadă de boom imobiliar, se aruncă la grămadă construcţii pe suprafeţe, fără considerente arhitecturale şi de sistematizare? Nu vedem cât de greu se face un podeţ, cât de anevoie se trage o linie dreaptă? Nu vedem că meseriaşii demni de încredere sunt tot mai rari? Că dezbaterea profesională, câtă era, s-a stins în multe domenii? Iar lista nu se încheie.

Curierul National

Continuă reacţiile după vandalizarea Casei Memoriale ,,Elie Wiesel''

Conform publicaţiei Curierul Naţional:Ambasada Statelor Unite ale Americii în România a reacţionat, luni, 6 august, după ce casa memorială a laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, din Sighet a fost vandalizată cu o serie de inscripţii rasiste.

,,Ambasada Statelor Unite ale Americii în România condamnă în mod categoric recenta vandalizare a casei memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei. Declaraţiile denigratoare la adresa laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, a preşedintelui Trump şi a altor lideri reprezintă un atac antisemit impardonabil şi un afront revoltător la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului. Facem apel la denunţarea de către toţi a acestui gest şi luarea de atitudine ori de câte ori au loc manifestări ale urii sau prejudecăţii. Ambasada îi încurajează pe cei care au informaţii despre această faptă să ofere sprijin autorităţilor care o investighează", se arată în comunicatul transmis de ambasada SUA în România.

"Acest act grotesc reprezintă un atac nu numai asupra memoriei lui Elie Wiesel, ci asupra tuturor victimelor Holocaustului", a transmis şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România.

Jurnalul National

Doi senatori americani cer României să continue lupta anticorupţie

Publicaţia Jurnalul Naţional informează că: Senatorii americani John McCain şi Christopher Murphy i-au adresat joia trecută o scrisoare prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, exprimându-şi îngrijorarea faţă de demiterea procurorului-şef al DNA şi cerând guvernului de la Bucureşti să continue progresele în combaterea corupţiei.

Republicanul McCain, din statul Arizona, care a publicat scrisoarea pe pagina sa de Internet www.mccain.senate.gov, este preşedintele comisiei pentru forţele armate a Senatului SUA şi fost candidat la preşedinţia Statelor Unite. Colegul său, democratul Murphy, din Connecticut, este membru al comisiei senatoriale pentru relaţii externe.

Adresându-se premierului Dăncilă, cei doi precizează de la început: "Vă scriem astăzi despre lupta în curs de desfăşurare a României împotriva corupţiei. Ca susţinători puternici ai relaţiei dintre SUA şi România, am remarcat cu regret că preşedintele Klaus Iohannis a fost obligat recent prin decizia unei instanţe să o demită pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-lef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Deşi procedura judiciară este o problemă internă, cerem guvernului României să nu dea înapoi în lupta importantă împotriva corupţiei".

National

New Europe: Revocarea Laurei Codruta, "o oportunitate de aur pentru Romania"

Conform publicaţiei Naţional : Discutiile despre revocarea fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, starnesc inca patimi de-o parte si de cealalta a baricadei, dar si in presa internationala. Pentru multe state din Uniunea Europeana demiterea a insemnat un mod de "ai apara pe penali", asa cum lasa sa se inteleaga, in fata institutiilor din UE, in toate dicursurile tinute de-a lunul timpului Laura Codruta Kovesi sau sustinatorilor ei. Cu toate acestea, trecerea timpului si scoaterea "gunoiului de sub presul" protocoaleleor dintre DNA si SRI dar si valul de achitari din ultima perioada a facut ca cei de peste hotare sa inceapa sa vada cu alti ochi mersul nefiresc al luptei anticoruptie de pe malurile Dambovitei din ultimi 10 ani.

Astfel, publicatia New Europe face o analiza "la sange" a modului in care Laura Codruta Kovesi a condus, cu mana de fier, in detrimentul Justitiei lupta anticoruptie din Romania. Concluzia jurnalistilor de la New Europe este naucitoare: "Demiterea Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA ofera Romaniei oportunitatea de a elimina abuzurile din trecut". Mai mult, raportul intocmit de jurnalisti scoate la iveala faptul ca tara noastra este statul unde cetateanul poate sa fie arestat de pe strada, chiar daca procurorii nu au probe impotriva acestuia, tinut in arest luni de zile si apoi achitat de judecatori si, culmea, nimeni nu plateste pentru aceste abuzuri

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb