REVISTA PRESEI 08.01.2019

T.A.
Revista Presei / 8 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 08.01.2019

Adevărul

Sondaj IMAS. Cine conduce în cursa pentru un nou mandat de preşedinte. Principalul favorit din PSD

Publicaţia "Adevărul" scrie că preşedintele Klaus Iohannis conduce detaşat în preferinţa electoratului pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte, potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM. Al doilea clasat e Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE. Pe de altă parte, cea mai bună variantă a PSD ar fi Gabriela Firea, aceasta având o intenţie de vot net superioară faţă de Liviu Dragnea

Datele din sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, arată că dacă în următoarea perioadă ar fi alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis ar obţine 34,9%. La mare distanţă de acesta e liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cu 13,9%. Pe locul al treilea se află Victor Ponta, lider al Pro România, care are o intenţie de vot de 12,7%. Pe locul patru s-ar clasa Dacian Cioloş (PLUS), cu 9,2% intenţie de vot, iar pe locul 5 Liviu Dragnea, care strânge doar 5,3%. Intenţie de vot de sub 5% au Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR), Kelemen Hunor(UDMR) şi Eugen Tomac. De asemenea, puşi să aleagă pe cine ar prefera din PSD drept candidat la prezidenţiale, respondenţii au mers în special pe varianta Gabriela Firea. Intenţia de vot pentru aceasta este de 42%, în timp ce pentru Liviu Dragnea 23%, iar 30% dintre aceştia ar dori un alt candidat. Sondajul a fost realizat pe 1.010 persoane, în perioada 4-20 decembrie, prin telefon, fiind admisă o eroare +/-3%, arată publicaţia "Adevărul".

Bancherul

Un membru din conducerea BNR cere Guvernului modificarea taxei pe banci, pentru ca afecteaza politica monetara

Daniel Daianu, membru in conducerea Bancii Nationale a Romaniei (BNR), spune ca taxa pe banci introdusa de Guvern de la inceputul anului ar trebui reexaminata, existand cai pentru remedierea situatiei, intrucat aceasta afecteaza politica monetara a bancii nationale, dat fiind ca Guvernul impune, practic, o rata de referinta pentru indicele ROBOR.

Taxa pe banci se aplica doar daca ROBOR depaseste nivelul de 2%, care in prezent se afla in jurul a 3%, un nivel optim, care reflecta politica monetara, conform BNR.

Cotidianul

România, la Bruxelles! Priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE

Publicaţia "Cotidianul" informează că ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, prezidează, marţi, reuniunea Consiliului Afacerilor Generale, de la Bruxelles. Partea română va prezenta priorităţile privind Preşedinţia Consiliului UE şi stadiul discuţiilor privind cadrul financiar multianual. România a preluat de la 1 ianuarie Preşedinţia Consiliului UE de la Guvernul Austriei.

"Mâine (marţi-n.r) voi participa la Bruxelles la prima reuniune a Consiliului Afacerilor Generale (CAG - n.r.) prezidată de către România. Este şi prima reuniune ministerială prezidată de către ţara noastră. Unul din subiectele de pe agendă va fi prezentarea de priorităţi, altul va fi prezenarea cadrul financiar multianual", a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Guvern, subliniază "Cotidianul".

Naţional

Controlul judiciar al anului, la DNA!

Iata ca, in ciuda imploziei careia pare sa-i cada prada Directia Nationala Anticoruptie, un dosar "bomba" este puternic "fragezit" in aceste zile. Si cum vremurile "catusiadei" au apus de mult, singura masura care urmeaza sa fie dispusa de procurorul de caz se spune ca ar fi cea a controlului judiciar. Un control judiciar care se anunta inca de pe acum unul rasunator, tinand cont de statutul personajului politic care pare a fi "tinta" principala a dosarului. Iar ancheta urmeaza a fi accelerata dupa "mingea la fileu" primita de catre procurorii anticoruptie din partea judecatorilor, dupa un model deja folosit cu succes in ultimii ani.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. europa fm,trage apa,slugi securiste

    1. Zise de pe veceu constipatul badea, mascariciul turnatorului securist voiculescu

      Zise de pe veceu constipatul badea, mascariciul turnatorului securist voiculescu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb