REVISTA PRESEI 08.08.2018

A.M.
Revista Presei / 8 august 2018

REVISTA PRESEI 08.08.2018

Adevărul

PMB anunţă că Federaţia Românilor de Pretutindeni nu mai vrea să organizeze mitingul din 10 august. Federaţia: Nu am primit autorizaţia scrisă

Publicaţia Adevărul despre anunţul PMB: "Primăria Capitalei a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că Federaţia Românilor de Pretutindeni a renunţat la organizarea mitingului din 10 august, ignorând faptul că protestul a fost autorizat.Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat marţi că Federaţia Românilor de pretutindeni a cerut anularea autorizaţiei pentru mitingul diasporei din 10 august, în ciuda acordului primit de la Primăria Capitalei pentru acest eveniment. Totodată, instituţia sugerează că, în final, PMB va fi acuzată că nu a fost de acord cu manifestaţia. "Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie. Primăria Capitalei a comunicat oficial că mitingul a fost autorizat imediat după întâlnirea primarului general cu toate instituţiile implicate în desfăşurarea adunărilor publice, în data de 23 iulie - Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, SRI, RATB, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu", susţine municipalitatea. În replică, Emanuel Cioacă, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, a explicat că organizaţia pe care o conduce nu îşi poate asuma organizarea unei manifestaţii bazându-se doar pe o autorizaţie acordată la televizor, fără a avea "o hârtie semnată şi ştampilată". "Am cerut anularea autorizaţiei pentru că până pe data de 31 nu am primit nicio confirmare de la PMB. Pe data de 23 s-a aprobat acest miting la televizor. Noi nu am primit nicio informare oficială, nici măcar un mail, nicio înştiinţare. A existat un comunicat de presă, darn oi am sunat pentru a ne transmite u protocol şi nu l-am primit nici în ziua de astăzi. Mi-a răspuns un domn că nu a primit nicio directive de sus ca să îmi transmită acel document. Cum e o înştiinţare oficială dacă noi nu am primit ceva semnat, ştampilat? Anularea autorizaţiei nu presupune şi organizara mitingului. Oamenii să protesteze, noi doar am vrut să facem ceva legal. Nu am greşit cu nimic. Voi fi şi eu în Piaţa Victoriei vineri, pentru că mi-am luat deja bilet",", a precizat Cioacă marţi seara".

Bancherul

Guvernatorul BNR aplauda aterizarea lina a finantelor si economiei, dupa un zbor zdruncinat

Conform publicaţiei Bancheurul: "Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a subliniat in cadrul conferintei de presa de ieri, dupa decizia surprinzatoare pentru majoritatea analistilor de a mentine dobanda la 2,5%, ca finantele tarii au revenit la o situatie de normalitate, de echilibru, dupa socul cresterii preturilor si a salariilor de anul trecut, care au inflamat temporar inflatia, dobanzile, cursul si cresterea economica.

El s-a limitat insa la a lauda Banca Nationala pentru ca a reusit sa castige o batalie cu inflatia si a mentinut in echilibru indicatorii monetari, referindu-se doar in treacat la indicatorii macroeconomici precum deficitele gemene, cel bugetar si cel comercial, care au declansat senzorii de alarma in timpul zborului avantat din ultimul an, in urma stimularii consumului.

Intrebat, de Bancherul.ro, cum comenteaza decizia BNR de a nu majora dobanda, conform asteptarilor majoritatii analistilor, Isarescu a raspuns:

"Probabil ca analistii se bazau pe o evolutie ascendenta in continuare a inflatiei, evolutie infirmata insa de datele pe care le avem noi. Se pare ca in luna iulie, dupa datele noastre preliminare, vom avea chiar inflatie negativa si scadere de preturi. De fapt, acest lucru s-a intrevazut inca din iunie, cand am avut o crestere lunara a inflatiei aproape de 0. Acum lumea tot repetand ca rata anuala a inflatiei este de 5%, cea mai mare din Europa, probabil ca s-a creat o alta perceptie, si ea adevarata. Dar dupa cum stiti, noi prezentam inflatia cu multiplele ei fatete si inflatia lunara stagneaza de cateva luni bune in Romania. Iar daca a mai crescut, este pentru ca anul trecut a fost mai scazuta pana in prezent. Deci este si o chestiune de perceptie."

In aceeasi zi in care BNR a lasat dobanda neschimbata a furnizat bancilor imprumuturi importante, de 10,5 miliarde lei, la doar cateva saptamani dupa ce atragea de la banci depozite, pentru drenarea lichiditatii in exces din piata".

Cotidianul

Controverse privind protestul din 10 august

Cotidianul anunţă că: "Primăria Capitalei anunţă că Federaţia Românilor de Pretutindeni a informat instituţia, în urmă cu câteva zile, că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorităţi, deşi protestul a fost deja aprobat.

"Primăria Municipiului Bucureşti a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federaţia Românilor de Pretutindeni informează că renunţă la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piaţa Victoriei. Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie. (...) Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat organizarea mitingului, găsind soluţia pentru siguranţa participanţilor: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanţi în Piaţa Victoriei, un spaţiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituţiile de resort, a fost stabilită extinderea spaţiului destinat adunării publice în cauză", au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei reminteşte, de asemenea, că a comunicat iniţial că, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluţionată favorabil, aşa cum era enunţată, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

"Pentru a discuta condiţiile în care adunarea poate avea loc în deplină siguranţă şi cu respectarea legislaţiei în domeniu, Primăria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o întâlnire comună cu reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor. Organizatorul a transmis, la acea dată, că nu poate lua parte la această şedinţă de lucru din cauza imposibilităţii de a reveni în ţară".

Curierul National

Tudorel Toader discută despre finalizarea proiectului de lege privind Parchetul European

Curierul Naţional relatează că: "Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, 7 august, că a discutat cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi cu şefii DNA şi DIICOT despre finalizarea proiectului de lege privind Parchetul European. Proiectul urmează să fie trecut prin Guvern şi ulterior trimis Parlamentului cu solicitarea aprobării într-o procedură de urgenţă, potrivit Agerpres.

,,Am mai discutat despre faptul că trebuie să dăm forma finală proiectului de lege privind Parchetul European/procurorul european. Ştiţi foarte bine că România a votat în Consiliul JAI - Justiţie şi Afaceri Interne în sensul (...

) cooperării consolidate pentru această instituţie numită Parchetul European. Şi România, fiecare stat membru care cooperează, trebuie să desemneze procurorul european - cel care vine de la fiecare ţară membră. Prin urmare, trebuie să finalizăm şi am convenit împreună să contribuim la finalizarea proiectului de lege pentru operaţionalizarea Parchetului European, astfel încât într-un timp scurt să-l punem în transparenţă decizională, într-un timp scurt să-l trecem prin Guvern, să-l trimitem la Parlament cu solicitarea aprobării într-o procedură de urgenţă", a declarat Tudorel Toader.

Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre desemnarea a încă unui judecător la Tribunalul Uniunii Europene, mai precizează sursa citată.

,,Am mai vorbit, şi zilele următoare - mâine, poimâine - voi pune anunţul oficial, ştiţi că Tribunalul Uniunii Europene intră în cea de-a doua etapă de reformare. Ştiţi că un număr de 9 state membre ale Uniunii Europene au capacitatea şi dreptul legal de a desemna încă un judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Noi avem în momentul acesta un judecător la Tribunalul Uniunii şi un judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Prin urmare, mai desemnăm încă un judecător cu un mandat de 3 ani să intre în mecanismul rotativ de şase şi va trebui să desemnăm aşadar al doilea judecător la Tribunalul Uniunii Europene", a mai declarat ministrul Toader".

Jurnalul National

Cum a "spart" Preşedinţia aproape 40 de milioane de lei, în 3 ani şi jumătate de mandat al lui Klaus Iohannis

Publicaţia informează că: "Recenta rectificare bugetară, anunţată de către Cabinetul Dăncilă, soldată cu reducerea cu peste 20 la sută din fondurile Administraţiei Prezidenţiale, erodează şi mai mult, dacă era posibil, relaţiile dintre Palatele Victoriei şi Cotroceni. Asta, cu atât mai mult, cu cât Preşedinţia s-a obişnuit, în ultimii trei ani şi jumătate, să trăiască "pe picior mare". Din decembrie 2014 şi până în luna iunie a anului curent, Administraţia Prezidenţială a făcut cheltuieli de investiţii, potrivit SEAP, în valoare de nu mai puţin de 37,4 milioane de lei cu TVA. Banii s-au dus, în principal, pe lucrări de modernizare şi de utilare a Palatului Cotroceni, inclusiv a curţii acestuia, pe bilete de avion, pe tehnică de calcul şi multimedia, dar şi pe carburanţi, reparaţii sau achiziţii de autoturisme. Sume importante de bani au fost, însă cheltuite şi pentru achiziţia de energie electrică, gaze naturale sau pentru medalii şi decoraţii.

8.387.052,08 euro, cu tot cu TVA, este suma totală pe care Administraţia Klaus Iohannis a cheltuit-o în ultimii trei ani şi şapte luni. Doar în prima jumătate a acestui an, investiţiile realizate se ridică la peste 5,24 milioane de lei".

National

Pretul RCA are toate sansele sa explodeze din nou in aceasta iarna!

Conform publicaţiei National: "Pentru o corecta si completa informare a tuturor soferilor din Romania, ASSAI face urmatoarele precizari:

Pretul RCA a scazut cu 19% in primul trimestru al acestui an, in ciuda asa-zisei cresteri a costurilor cu reparatiile reclamate de catre piata de asigurari din Romania.

"Pe ansamblul intregii piete, prima medie RCA anualizata a scazut cu aproximativ 19% in trimestrul I 2018 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, inregistrand valoarea de 589 lei." - Evolutia pietei asigurarilor in primul trimestru al anului 2018, emisa de catre ASF in data de 9 Iulie 2018.

In ciuda faptului ca pretul RCA a scazut semnificativ in ultimii 2 ani, asiguratorii au raportat oficial cele mai mari profituri din ultimii 10 ani.

Va recomandam sa consultati articolele de presa si comunicatele de presa transmise de catre asiguratorii din Romania pe acest subiect din ultimele 6 luni".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Le-a intrat morcovul in poponeata, PSD-istilor. Le este frica de justitie, de romani si de electorat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb