REVISTA PRESEI 08.10.2016

Willy Homner
Revista Presei / 8 octombrie 2016

ADEVARUL

Aleşii îl ignoră pe Iohannis şi îi acoperă pe plagiatori

Comisia de Învăţământ a Senatului a respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis la ordonanţa plagiatelor, prin care titlurile de doctor sunt acordate şi retrase de universităţi, iar decizia privind un eventual plagiat va fi luată de universităţi şi nu de către CNATDCU. Traian Băsescu: "Comisia de Învăţământ din Senat, condusă de Năpraznica Ecaterina Andronescu şi formată din frăţia PSD-PNL, a decis, în unanimitate, să protejeze furtul intelectual şi impostura politicienilor modificând procedura de evaluare a lucrărilor de doctorat. Astfel, universităţile care au patronat furtul intelectual vor fi acelea care vor evalua lucrările de doctorat suspectate de plagiat. Adică hoţul se va controla singur în buzunare. Sunt convins că Laura Codruţa Koveşi va declanşa o anchetă să afle cine a făcut traficul de influenţă pentru modificarea legii".

"Băieţii deştepţi" ai deszăpezirilor

ANAF ţine la sertar raportul unui control făcut la firma Gecor SRL, firma de casă a senatorului PSD de Giurgiu, Nicolae Bădălău, care a stabilit o evaziune de 3,6 milioane de lei, printr-o schemă cu firme-fantomă. Gecor SRL este abonată la contracte cu statul, fiind una dintre societăţile care primeşte an de an, fără licitaţie, contracte pentru deszăpezire. Controlul a fost făcut la sfârşitul anului trecut de către inspectorii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Ploieşti, raportul verificărilor fiind întocmit în ianuarie 2016. De atunci, ANAF nu a valorificat documentul pentru prejudiciul creat statului, în sumă de 3,6 milioane de lei. Potrivit unor surse judiciare, pe fir ar fi intrat şi procurorii, care ar fi cerut documentul de la ANAF.

Kinder Surprise, noul prim-vicepreşedinte al Administraţiei Prezidenţiale din Rusia

Se pare că alegerile parlamentare din Rusia au servit drept motiv pentru operarea anumitor modificări şi în structurile executive ale statului. S-au făcut noi numiri în cea mai importantă instituţie a puterii executive din statul prezidenţial care este Federaţia Rusă de astăzi, Administraţia Prezidenţială. După desemnarea lui Anton Vaino în funcţia de şef al Administraţiei Prezidenţiale, în august, preşedintele Putin l-a numit ca prim-vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii şi coordonator al politicii interne pe fostul prim-ministru din 1998, Serghei Kirienko. Mişcarea lui Putin este considerată una surprinzătoare, deşi zvonurile privind numirea lui Kirienko circulă deja de câteva săptămâni. Fostul prim-ministru îşi crease de-a lungul anilor o reputaţie de "liberal" pro-occidental.

Planurile Moscovei referitoare la reforma serviciilor

Rusia plănuieşte să reconstruiască fostul KGB. Un nou minister al Securităţii Statului va fi creat din actualul Serviciu Federal de Securitate şi va încorpora Serviciul de Informaţii Externe (SVR) şi Serviciul de Pază (FSO). Acest minister va avea toate atribuţiile pe care KGB-ul le-a avut de-a lungul timpului, inclusiv cea a urmării penale a adversarilor regimului, atribuţiune actualmente a Comitetului de Investigaţii, condus de fostul coleg de clasă a preşedintelui Valdimir Putin, Alexander Bastrykin. Ministerul va fi operaţional în 2018 înainte de alegerile prezidenţiale la care preşedintele actual va candida pentru un al patrulea mandat.

Romi, femei, homosexuali - Cât este de bună discriminarea pozitivă?

Romii, femeile, homosexualii, persoanele cu handicap şi cele infectate cu HIV/SIDA - toţi reprezintă grupuri defavorizate în România, care resimt acut problemele discriminării. Măsurile speciale de ajutor, adunate sub umbrela discriminării pozitive, sunt implementate de stat, de organizaţiile mondiale, dar şi de ONG-uri şi sunt menite să vindece rănile, deschise de zeci de ani, să se respecte egalitatea de drepturi a tuturor cetăţenilor.

ANAF isi face magazin online, cu preturi chiar si cu 50% mai mici ca pe piata

Cu sute de tone de marfuri pe cap, Fiscul isi face propriul magazin online. ''Avem depozitele pline, iar magazinele noastre sunt prost pozitionate si nu reusesc sa vanda cat confiscam'', este explicatia presedintelui ANAF. Asa ca pe viitor am putea sa ne cumparam de pe net, cu preturi mai mici chiar si cu 50% ca pe piata: haine, incaltaminte, electrocasnice si chiar masini, pe care statul le-a luat de la diversi oameni de afaceri care au incalcat legea. Pe centura Capitalei gasim o parcare generoasa. Cateva zeci de masini, dube si camioane asteapta sa fie scoase la licitatie. Cea mai scumpa, un Lamborghini Gallardo. Cei de la ANAF-ul nu l-au evaluat inca, dar cer in schimb 14 mii de euro pe Maserati Quattroporte sau 11 mii pentru Jaguar XKR.

Lovitură incredibilă dată de Prunea!

Florin Prunea a câştigat procesul cu Federaţia si trebuie să primească despăgubiri uriaşe pentru că a fost suspendat din funcţie in 2009. Prunea a luat nu mai puţin de 300 000 de euro, suma rezultată in urma cumulării salariilor pe care ar fi trebuit să le primească in perioada 2009 - 2015. Conform Dolce Sport, Prunea a făcut recurs si a cerut un supliment de aproape 200 000 de euro, adunat din bonusuri, bonuri de masă si diurne pe care nu le-a încasat, care i-a fost de asemenea acceptat de instanţă. "Banii mi-au fost viraţi in cont de 3 săptămâni, de o lună, i-am luat demult!", a spus Prunea pentru Sport.ro si PRO TV.

Uraganul Matthew atacă Statele Unite şi lasă prăpăd în urma sa

Uraganul Matthew, cel mai puternic din Caraibi în ultimii zece ani, se apropie cu rafale de vânt foarte puternice de coasta de sud-est a Statelor Unite, după ce a ucis sute de persoane în Haiti şi a provocat pagube importante în Bahamas. Cel puţin 842 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza uraganului Matthew în Haiti, au anunţat autorităţile locale, relatează ITV, potrivit news.ro. Alte patru persoane şi-au pierdut viaţa în Republica Dominicană. Bilanţul anterior era de 572 de morţi. Uraganul Matthew ar putea provoca pagube de 25-30 de miliarde de dolari, ceea ce l-ar face al doilea cel mai costisitor uragan care loveşte Statele Unite, potrivit primelor estimări ale asiguratorilor, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Un grup din Japonia, unul din China şi un miliardar polonez se bat pe berea românească

Două concerne asiatice, unul din Japonia şi unul din China, se bat să cumpere Ursus, Timişoreana şi Azuga, unele dintre cele mai cunoscute mărci româneşti de bere. Alături de acestea se mai află în cursă un miliardar polonez şi câteva fonduri de investiţii. Concernul japonez Asahi Group intenţionează să depună o ofertă pentru fabricile de bere Ursus, Timişoreana şi Azuga din România, alături de acesta fiind interesat de achiziţie şi China Resources Beer Holdings Co, cel mai mare producător de bere din China, dar şi miliardarul polonez Sebastian Kulczyk şi o serie de fonduri de investiţii.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, explică mecanismul pensiilor nesimţite

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a subliniat că societatea românească poate avea un sistem echitabil de salarizare, dar asta numai dacă nu îşi mai umăreşte fiecare interesul. Totodată, ministrul a explicat că pensiile foarte mari au apărut şi din cauza unei ferestre legislative. Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a comentat, la Adevărul Live, mecanismul pensiilor fabuloase existente în sistemul salarizării. Acesta a subliniat că în perioada 2005-2007 au fost luate în calcul la pensie toate veniturile şi asta a creat o problemă, iar o bază de date a salariilor şi a pensiilor poate ajuta la monitoriza mult mai atent echitatea sau privilegiile.

SUA acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra grupurilor politice, menite să perturbe alegerile americane

Guvernul SUA a acuzat în mod oficial Rusia, vineri, de o campanie de atacuri cibernetice asupra organizaţiilor Partidului Democrat, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, transmite Reuters. Oficialii americani au declarat că sunt de părere că atacurile cibernetice au fost orchestrate de hackeri susţinuţi de guvernul rus, posibil pentru a perturba alegerile în care candidatul Partidului Democrat Hillary Clinton concurează cu candidatul Partidului Republican Donald Trump. Rusia a respins acuzaţiile că ar fi implicată în cyber-atacurile asupra partidelor.

EVENIMENTUL ZILEI

Dosarele profesionale ale lui Corneliu Turianu, Victor Ciorbea, Valeriu Stoica, Victor Babiuc, folosite ilegal

Muraru Dan este considerat unul din cei mai influenţi consilieri ai lui Klaus Iohannis. Un articol semnalat de Vladimir Tismăneanu, trecut cu vederea de majoritatea presei, are însă un potenţial exploziv pentru Administraţia Prezidenţială şi Klaus Iohannis. Un consilier prezidenţial este acuzat de şantaj la adresa unui fost magistrat. O poveste murdară care arată modul în care se face politică în România.

Un nou sondaj arată DIFERENŢELE dintre PSD şi PNL

Un nou sondaj Sociopol demonstrează încă o dată diferenţele dintre PSD şi PNL, principalele culori politice din România. Potrivit noului sondaj, cei de la PNL ar fi din nou dezamăgiţi, deoarece liberalii conduşi de Alina Gorghiu sunt la 9 procente în spatele social-democraţilor. Aşadar, dacă s-ar realiza noi alegeri, PNL ar avea numai 31% din voturi, pe când PSD ar avea 40%. Pentru locul 3 se bat nu mai puţin de patru partide. Cei de la Sociopol spun că PMP-ul lui Traian Băsescu, ALDE al lui Călin Popescu Tăriceanu, USR-ul lui Nicuşor Dan şi UDMR au câte 6 procente. Partidul România Unită ar obţine 3 procente, în timp ce ecologiştii ar lua 2% şi nu ar intra în Parlament.

Remus Truică lansează BOMBA despre Antene şi familia lui Voiculescu

Omul de afaceri Remus Truică lansează pe blogul său dezvăluiri incredibile despre familia Voiculescu, Antene şi despre lucrurile pe care le ştie Elena Udrea, pe care o sfătuieşte să spună tot ce ştie şi să meargă până la capăt. Omul de afaceri Remus Truică face dezvăluiri explozive pe blogul său după ce Antena 3 a difuzat joi seară fotografii cu Elena Udrea şi Alina Bica, afirmând că în poze ar apărea şi fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, dar şi afaceristul. De asemenea, Remus Truică precizează că nu a participat la masa la care, conforma A3, Elena Udrea, Alina Bica, Daniel Dragomir şi alţii au fost prezenţi.

ANAF: Contribuabilii care nu depun la termen declaraţia de înregistrare fiscală vor fi înregistraţi din oficiu

Persoanele fizice, persoanele juridice, entităţile fără personalitate juridică, precum şi sediile secundare care au obligaţia înregistrării ca plătitori de impozit pe salarii, care nu depun în termenele prevăzute de legislaţia în vigoare declaraţia de înregistrare fiscală vor fi înregistrate fiscal din oficiu, sau la cererea altei autorităţi care administrează creanţe fiscale.

RADET Bucureşti a început probele la cald pe timpul nopţii

RADET Bucureşti a început ieri probele la cald pe timpul nopţii, în intervalul orar 22,00 - 7,00, a informat Primăria Capitalei, printr-un comunicat transmis Agerpres. "Procedura de efectuare a probelor la cald a instalaţiilor se desfăşoară în toate sectoarele municipiului Bucureşti. Asociaţiile de locatari sunt rugate să anunţe cetăţenii de începutul probelor la cald", a precizat sursa citată. În urmă cu o zi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut apel la modificarea legislaţiei care prevede începerea perioadei de încălzire după trei nopţi consecutive cu temperaturi medii de cel mult zece grade Celsius.

În ce domenii se CÂŞTIGĂ salarii de peste 1.000 de euro

Câştigul salarial mediu net la nivel naţional, care include atât salariul, cât şi bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajaţii, a ajuns în luna august la 2.076 lei (466 euro), fiind în creştere cu 14,5% faţă de perioada similară a anului trecut, nivel maxim după 2008, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS). Accelerarea creşterii salariilor în ritm anual era previzibilă, în condiţiile în care, de la 1 mai, salariul minim brut pe economie a fost majorat de guvern cu 19%, de la 1.050 lei până la 1.250 lei, transmite News.ro. "Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (5.464 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.261 lei)", arată INS.

JURNALUL NATIONAL

Mişcarea sindicală tot mai mică, liderii ei tot mai bogaţi

La începutul anilor 90 era adevăraţii lideri ai României. Nici un guvern nu putea rezista presiuniilor lor, când sub gemurile Palatului Victoria zeci de mii de oameni scandau împotriva puterii. Erau şefii noii mişcări sindicale. Treptat, puterea multora dintre ei a depăşit sfera sindicală. Au început să impună sau să schimbe directorii marilor fabrici datorită influenţei tot mai mari pe care o câştigau în sfera partidelor, iar de aici la a intra în afaceri şi politică nu a mai fost decât un pas. Privind retrospectiv, constatăm că majoritatea liderilor sindicali sunt cam aceiaşi de peste 20 de ani. Pentru ei realegerea în funcţiile de conducere a devenit un simplu exerciţiu mascat de democraţie, iar a fi lider sindical a devenit o profesie în sine. O profesie foarte bine plătită comparativ cu veniturile salariaţiilor pe care îi reprezintă. Pentru că au crezut că legea nu este aceaşi şi pentru ei, unii au intrat la puşcărie.

Procurorii DNA au întocmit un nou dosar pe numele lui Gigi Neţoiu

Procurorii DNA au intocmit dosare de urmărire penală pe numele a 8 persoane printre care şi Gigi Neţoiu pentru mai multe infracţiuni legate de dobândirea frauduloasă a unui teren de 692,685 ha în judeţul Vaslui. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu datele de 5 octombrie, respectiv 6 octombrie 2016, faţă de inculpaţi.

Amazon va inaugura un nou Centru de Dezvoltare şi Tehnologie la Iaşi

Amazon, gigantul comercial online, va crea 400 de noi locuri de muncă permanente în România, odată cu inaugurarea unui nou Centru de Dezvoltare şi Tehnologie la Iaşi, a anunţat compania, într-un comunicat de presă, transmis de Agerpres. Cele 400 de noi locuri de muncă se adaugă, astfel, celor 600 pe care compania le are, deja, în România. Odată cu demararea acţiunii de recrutare de personal nou, Amazon oferă oportunităţi de carieră pentru ingineri şi dezvoltatori software, cercetători, analişti de business, specialişti în comerţ şi manageri de conformitate.

Românii cu venituri mici vor fi loviţi

Românii care vor să ia credit de consum de la bănci trebuie să se grăbească. Din ianuarie, suma pe care o vor putea împrumuta va fi mai mică, iar cei care au venituri reduse sau mai sunt deja împrumutaţi ar putea chiar să nu se mai califice. Banca Naţională a elaborat un regulament nou (nr. 5/2016) referitor la condiţiile de creditare, care a fost publicat în MO în 28 septembrie 2016. Acesta introduce filtre mai stricte în ceea ce priveşte modul de calcul a bonităţii clientului, a declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu. Băncile au la dispoziţie trei luni pentru a elabora norme proprii de creditare prin care să realizeze o evaluare riguroasă a veniturilor clientului, aşa cum prevede regulamentul Băncii Naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb