REVISTA PRESEI 10.01.2019

M.I.
Revista Presei / 10 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 10.01.2019

Adevărul

Surse: Ce planuri şi-a făcut Tăriceanu pentru a fi candidatul PSD la prezidenţiale

Publicaţia "Adevărul" scrie că Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că PSD şi ALDE vor discuta cel mai probabil la începutul trimestrului al doilea despre subiectul desemnării candidatului pentru prezidenţiale. Surse politice au precizat pentru "Adevărul" că liberal-democraţii se bazează în negocierile cu partenerii de coaliţie pe un scor bun la europarlamentare şi pe faptul că PSD va avea un scor slab.

"Din 2000 încoace niciodată candidatul PSD nu a câştigat alegerile prezidenţiale, ci le-a pierdut cu un scor foarte strâns: şi Adrian Năstase, şi Mircea Geoană, şi Victor Ponta. Probabil că la scorul pe care PSD îl aduce natural prin structurile proprii, prin simpatizanţi, prin ceea ce poate să colecteze, mai trebuie ceva în plus. Şi din acest motiv sigur că este de analizat dacă o candidatură poate comună din partea PSD şi ALDE nu ar fi mai utilă decât o simplă candidatură din partea PSD pentru a maximiza şansele de câştigare a alegerilor prezidenţiale", a explicat Tăriceanu la România TV, potrivit Agerpres.

Bancherul

Isarescu limpezeste misterul, confuzia si manipularea despre ROBOR: nu este adevarat ca este manevrat de banci; de fapt, este influentat de BNR, fiind principalul instrument de politica monetara

Publicaţia "Bancherul" precizează că Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a clarificat confuzia din jurul ROBOR si acuzatiile reprezentantilor Guvernului ca acest indice ale dobanzilor interbancare este manipulat printr-o intelegere de tip cartel intre banci, cu scopul ca acestea sa-si majoreze profitul, motiv pentru care a fost adoptata taxa bancara, botezata taxa pe lacomie.

Intrebat, de Bancherul.ro, in cadrul briefing-ului de ieri cu presa de la BNR, daca este adevarat ca ROBOR-ul este manipulat de banci, dupa cum au spus reprezentantii Guvernului, pentru a-si motiva adoptarea taxei pe banci, guvernatorul Isarescu a raspuns:

"Raspunsul meu este scurt: nu este adevarat! Legaturile sunt foarte slabe. Luati cat este Roborul din total activitate bancara si veti vedea ca este un argument cu un fundament foarte slab. Roborul este un indice din piata monetara, aceasta fiind esentiala pentru transmiterea politicii monetare.

Cine a spus asa, ca un fel de invinuire, ca de fapt este influentat de Banca Nationala, asa este! Raspunsul este clar. El nu se poate plimba decat in jurul ratei de politica monetara. Dar nu noi am legat dobanda la creditele populatiei de Robor."

Cotidianul

Franţa, un avertisment pentru viitoarele crize ale Europei?

Publicaţia "Cotidianul" informează: "Ne preocupă tot mai mult viitorul. Încă îl populăm aproape exclusiv cu speranţe. Un salt l-am făcut". Este începutul unui articol scris în România Socială, de Cătălin Zamfir, la sfârşitul anului trecut, dar al cărui conţinut este de mare actualiate.Autorul continuă. "Disciplinăm speranţele cu date şi cunoştinţe despre cum putem evolua în sensul dorit. Suntem însă mereu surprinşi că realitatea care năvăleşte în prezent nu se prea potriveşte cu predicţiile noastre. Constatăm că avem o capacitate scăzută de a popula viitorul cu problemele care ne aşteaptă în viitor. Nu putem prevedea crizele viitoare.Ieri încă domina un optimism structural. Europa, cea de azi, va evolua fără probleme spre mai bine. Probleme vor fi, dar nu structurale, ci normale, "de creştere".

Ţările "dezvoltate" ne oferă pentru noi cei din Est un exemplu şi un viitor pe care l-am dori.

De ce ies francezii în stradă?La început, criza a fost ignorată. Câţiva derbedei au ieşit în stradă, au spart câteva vitrine şi au dat foc la câteva maşini. Se întâmplă peste tot şi va trece exact cum trece gripa în câteva zile. Forţele de ordine le vor rezolva legal şi eficient. A gândi astfel este un mod iluzoriu de autoliniştire.

Naţional

Drumul banilor la Belgrad!

Publicaţia "Naţional" scrie: Adevar sau provocare? Aceasta ramane marea intrebare chiar si pentru initiatii sistemului dupa ce in ultimele zile se vehiculeaza tot mai intens deschiderea unui nou front in cadrul razboiului surd care continua, desi fara tam-tam-ul mediatic din urma cu ceva vreme, intre serviciile secrete romanesti. Iar de aceasta data marul discordiei pare a fi "drumul banilor la Belgrad", vorbindu-se despre o monitorizare ca la carte in vederea documentarii "surselor de venit" ale "fugarului" oficial Sebastian Ghita, cel care se lafaie in lux in Capitala Serbiei. Si chiar daca pana acum au fost date semnale mai mult decat discrete ca, in ciuda retelei de legaturi pe care Ghita o intretine de ani buni cu inalte oficialitati sarbe, acesta "nu este singur la Belgrad", lucrurile stau cu totul altfel in tara. Adica exact acolo unde ar fi mult mai simplu sa fie identificat "circuitul" financiar solicitat de procurori, mai ales ca la "destinatie" lucrurile sunt deja clare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vorba neuitatului Dinica : "UN TURNATOR NENOROCIT" ... Cum care ? Stie toata lumea ,nistorescu de la cotidianul, din aceeasi cloaca cu sorin rosca stanescu, bogdan chireac si alte asemenea secaturi si lepre ordinare, carpele de sters pe jos ale securistului voiculescu...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb