REVISTA PRESEI 10.06.2019

A.P.
Revista Presei / 10 iunie 2019

REVISTA PRESEI 10.06.2019

Adevărul

Ce mesaj i-a transmis Simona Halep australiencei Asleigh Barty, după ce aceasta a câştigat Roland Garrosul

Publicaţia "Adevărul" scrie că "Asleigh Barty este noua campioană a turneului de la Roland Garros, după ce a depăşit-o în finală pe Marketa Vondrousova. Simona Halep, campioana din 2018, anticipase victoria acesteia, declarând înainte de finală; "Nimic nu mă mai surprinde în tenis. Cred că Barty are o şansă mare să câştige, e foarte talentată şi simte mingea extrem de bine. A jucat foarte bine, foarte consistent şi în celelalte turnee pe zgură, aşa că sunt de părere că are jocul necesar să câştige Roland Garrosul". După ce Barty şi-a adjudecat titlul, Halep a postat următorul mesaj pe twitter: "Felicitări, Ashleigh Barty! Sunt atât de fericită pentru tine! Bucură-te de acel trofeu minunat" .

Bancherul

Dupa BNR, si FMI cere Guvernului sa reduca deficitul bugetar, pentru evitarea unei crize, dar Ministerul Finantelor sfideaza recomandarile

"Bancherul" scrie că "Fondul Monetar International (FMI) cere Guvernului sa reduca deficitul bugetar, prin scaderea cheltuielilor si cresterea veniturilor, pentru evitarea unei situatii de criza (boom-bust scenario), in conditiile in care s-au intensificat dezechilibrele macroeconomice, si anume niveluri ridicate ale deficitelor gemene (de cont curent si fiscal) si cresterea inflatiei, cauzate de politica fiscala prociclica prin cresterea salariilor si scaderea taxelor, care a determinat o crestere economica nesanatoasa, bazata aproape exclusiv pe consum.

Acelasi avertisment a fost lansat cu doar doua zile in urma de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in raportul privind stabilitatea financiara, in care apreciaza ca cel mai mare risc sistemic cu care trebuie sa se confrunte Romania in urmatoarea perioada este dezechilibrul extern, adica nivelul ridicat al deficitului de cont curent, motiv pentru care Guvernul trebuie sa adopte masuri de ajustare a acestuia, prin reducerea cheltuielilor publice si cresterea incasarilor bugetare, precum si prin intensificarea reformelor structurale si investitiilor, in detrimentul stimularii consumului".

Cotidianul

Radu Mazăre iese din carantină

Publicaţia "Cotidianul" scrie că " Perioada de 21 de zile de carantină pentru Radu Mazăre a expirat duminică şi, potrivit procedurii, o comisie de la Penitenciarul Rahova trebuie să decidă luni unde îşi va ispăşi pedeapsa. Surse apropiate fostului primar spun că Mazăre ar putea să nu se prezinte la comisie deoarece va merge la ÎCCJ. O comisie a Penitenciarului Rahova trebuie să decidă unde îi va ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare Radu Mazăre după ce, duminică, a expirat perioada de 21 de zile de carantină.

Potrivit unor surse apropiate fostului primar, acesta ar putea să nu se prezinte la comisia întrunită luni, deoarece Radu Mazăre va fi adus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mazăre ar putea fi audiat în dosarul campusului social Henri Coandă în care el şi fratele lui au fost achitaţi în primă instanţă.

Aceleaşi surse au mai precizat, pentru Mediafax, că Radu Mazăre este, în prezent, singur în celulă, deoarece a expirat perioada de carantină pentru cei doi colegi ai lui.

Radu Mazăre şi-a cerut în căsătorie iubita şi urmează să se căsătorească în penitenciar luna viitoare, de ziua lui. Mazăre şi-a cerut iubita prin telefon şi, la ceremonie, va purta acelaşi costum pe care-l poartă în faţa instanţei.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în dosarul retrocedărilor plajelor, este încarcerat la Penitenciarul Rahova".

Naţional

Planul lui Iohannis: 3 in 1!

Publicaţia "Naţional" scrie că: "Cam toate calculele i-au iesit aproape din plin pe 26 mai. Dar uite ca, totusi, planul de preluare totala a Puterii nu s-a dovedit pana acum unul cu finalizare, astfel ca, in disperare de cauza, Klaus Iohannis a primit acum o noua partitura pe care sa o interpreteze de la pupitrul Palatului Cotroceni. Totul pentru ca premierul popularilor germani si bruxellezi, "liberalul" Siegfred Muresan sa poata prelua "guvernul meu". Numai ca indaratnicia premierului de a ceda si preda Palatul Victoria fara lupta se dovedeste mai inversunata decat sperau oamenii presedintelui din sistem, acestia incepand sa se convinga, pe zi ce trece, ca Viorica Dancila chiar nu este Victor Ponta!".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deficitul bugetar ,parte a datoriei guvernamentale externe ,este acceptabil la tarile occidentale care au o datorie raportata la PIB de 2-3 ori mai mare ca a Romaniei ,tara care are ,probabil , cea mai mica sau ,oricum ,printre cele mai mici datorii din U.E. si motiv de critica in cazul nostru , un exemplu clar de dublu standard !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb