REVISTA PRESEI 10.10.2018

A.M.
Revista Presei / 10 octombrie 2018

REVISTA PRESEI 10.10.2018

Adevărul

Iohannis, prima reacţie după referendum: Deşi diferiţi, suntem toţi români

Conform publicaţiei Adevărul, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că discriminarea unei minorităţi doar pe baza faptului că nu are aceleaşi credinţe, valori, religie sau origine ca majoritatea reprezintă o abordare care ne duce cu gândul la anii întunecaţi ai dictaturilor. Acesta a spus că atunci când pacea socială este pusă în pericol, şi există suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituţiei, este nevoie de o abordare matură şi o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanţi din societate. "Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii şi asumarea faptului că numai prin toleranţă putem depăşi, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine", a afirmat şeful statului, conform publicaţiei.

În aceste considerente, preşedintele a mai afirmat că România aparţine tuturor românilor şi că, "deşi diferiţi, suntem toţi români şi vrem să mergem mai departe împreună într-o ţară care şi-a însuşit şi respectă principiile şi valorile comune europene".

Bancherul

Zaplo, unul dintre cele mai mari IFN-uri de credite online, iese din piata, din cauza restrictiilor BNR

Publicaţia Bancherul informează că Zaplo, unul dintre cele mai mari IFN-uri de credite online in Romania, detinut de grupul leton 4finance, care a cumparat in 2016 si TBI Bank, a anuntat ca din luna august a stopat acordarea de noi credite online si intentioneaza sa se retraga de pe piata.

Masura a fost determinata de restrictiile impuse de autoritati, a precizat grupul din Letonia. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul filialei din Georgia, tot in urma restrictiilor impuse de autoritati.

"Reglementarile din piata creditului de consum din Romania au fost intarite din acest an si au devenit tot mai impredictibile. De aceea, am decis sa ne concentram pe operatiunile bancare prin intermediul TBI Bank", a declarat seful relatiei cu investitorii din cadrul grupului 4finance, James Etherington, conform Bancherul.

Este vorba de modificarile aduse de BNR Regulamentului 20/2009, intrate in vigoare in urma cu un an, la 1 octombrie 2017, care obliga IFN-urile care acorda credite cu dobanzi foarte mari sa-si majoreze de 10 ori capitalurile.

Cotidianul

PLANUL lui Teodorovici: "Avem în calcul o nouă rectificare bugetară"

Publicaţia "Cotidianul" notează că ministrul Finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a spus că salariul minim pe economie poate să fie majorat la 2.050 de lei, înainte de începutul anului viitor.

"Sunt şanse", a spus Teodorovici, întrebat dacă salariul minim pe economie poate fi crescut la 2.050 de lei, înainte de 1 ianuarie 2019, aşa cum este anunţat în prezent. "Se face această analiză la Finanţe", a adăugat Teodorovici, dar acesta nu a putut înainta un calcul privind efortul bugetar necesar pentru majorare, arată Cotidianul.

Ministrul finanţelor a susţinut că va avea o evaluare privind impactul majorării salariului minim în noiembrie, după ce se va face a doua rectificare bugetară. "După rectificarea din noiembrie, vedem, dacă va creşte salariul minim pe economie", a detaliat Teodorovici.

National

Inspectia Judiciara se da "cu mainile curate"

Publicaţia Naţional scrie că protocolul semnat de Inspectia Judiciara cu SRI, a iesit la iveala, fiind publicat publicat.

Protocolul incheiat in 2016, prevede modalitatea de cooperare dintre institutii si modul in care Inspectia se obliga sa raporteze SRI cum a folosit datele primite.

Desi trebuia sa explice clar ce a facut cu datele primite, "IJ se face ca ploua", "ca a fost cuminte si ca are manile nepatate" si ca nu a facut actiuni disciplinare ca efect al conventiei. Mai mult, IJ spune ca protocolul si-a incetat efectele in 8 martie 2017.

Institutia anunta ca nu a solicitat si nu a transmis SRI-ului date si informatii in baza acestui act.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb