REVISTA PRESEI 10.11.2017

Willy Homner
Revista Presei / 10 noiembrie 2017

REVISTA PRESEI 10.11.2017

ADEVARUL

Sondaj IMAS: Încrederea în liderii PSD se prăbuşeşte, dar partidul se menţine la 39%

Potrivit ultimul sondaj IMAS, dat publicităţii miercuri, Liviu Dragnea a pierdut, într-o singură lună, aproape patru procente. De la 18.7% în septembrie la 15% în octombrie. Mai bine cotat decât Dragnea este preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care atinge în octombrie 23% la capitolul încredere. Premierul Mihai Tudose a ajuns la 18% încredere, după ce luna trecută avea 23,2%. La penultimul sondaj IMAS, prezentat în urmă cu o lună, Tudose avea un grad al încrederii de 23,2%. Preşedintele Klaus Iohannis pierde şi el câteva procente: de la 41.7% la 39.7%. De cealaltă parte, PSD rămâne însă constant în ceea ce priveşte intenţia de vot, adică la 39%. Liberalii însă pierd aproape două procente într-o singură lună, de la 30,9% ajung la 29.3%.

CSM a dat aviz negativ pentru varianta Parlamentului a proiectului Legilor justiţiei

Magistraţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au votat, joi, emiterea unui aviz negativ în cazul proiectului Legilor justiţiei, variantă trimisă spre analiză de către Parlament, au declarat surse din cadrul CSM. Scorul ar fi fost de 11- 7, potrivit sursei citate. Propunerea de înfiinţare a unei direcţii care să investigheze infracţiunile comise de magistraţi nu este una realistă, în condiţiile în care nu există o infracţionalitate semnificativă în rândul acestei categorii profesionale, a afirmat procurorul general Augustin Lazăr, joi, după şedinţa în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ proiectului de modificare a legilor Justiţiei primit de la Camera Deputaţilor.

Frauda de la CEC Zlatna

CEC Bank îşi menţine cu tărie decizia de a nu plăti sumele de 2.093.000 de lei şi 37.762 de euro, bani de care ar urma să beneficieze 129 de clienţi. Controversa va fi decisă de magistratul de la Tribunalul Alba care judecă dosarul în care o fostă angajată a agenţiei CEC Bank din oraşul Zlatna este acuzată de delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Ce salariaţi pierd bani din "marea revoluţie fiscală"

Şase milioane de contracte de muncă trebuie modificate de la 1 ianuarie 2018, pentru ca angajatorii să transfere contribuţiile la angajat şi să crească salariul brut. In mediul privat, angajatorii nu sunt obligaţi prin lege să crească salariul brut, astfel că există riscul ca salariile angajaţilor din sector să scadă. Există însă mai multe categorii de români ale căror salarii nete vor scădea în mod cert, chiar şi în situaţia în care angajatorii vor majora salariile brute. Cei mai mulţi se regăsesc în industria IT, una dintre cele mai performante industrii, care are un aport însemnat la PIB-ul României. Vor fi afectate şi persoanele cu handicap, dar şi cei care lucrează în cercetare-dezvoltare şi persoanele fizice care îşi desfăşoară activitatea pe bază de contract individual de muncă încheiat pe o perioadă de 12 luni. Pentru toate aceste categorii de angajaţi impozitul pe venit este zero.

Ceartă ca la uşa Regelui. Ce-şi dispută între ei membrii Casei Regale

Regele Mihai se află pe patul de moarte, fiind împărtăşit marţi, dar acest lucru nu pare să fie îngrijorarea celor din Casa Regală, reprezentaţi de principesa Margareta, moştenitoarea tronului, şi de consortul acesteia, fostul actor Radu Duda, pe de o parte, şi de fostul principe Nicolae de Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai, pe de altă parte. Totul a început de la interzicerea primirii lui Nicolae în locul în care se afla bunicul, după cum anunţa Casa Regală zilele trecute. S-a ajuns chiar la plângeri la poliţie din partea Casei Regale pentru că Nicolae ar fi agresat fizic şi verbal trei persoane.

Ultima umilinţă a ultimului rege al României

După aproape 50 de ani de exil, în care nu a recunoscut niciodată actul de la 30 decembrie 1947 prin care a fost forţat să plece din ţară şi s-a instaurat Republica Populară, regele Mihai şi-a anulat, prin înţelegerile cu Guvernul Năstase, dreptul legal şi moral să pretindă restaurarea monarhiei. Din nefericire, cuplul Margareta-Duda a reuşit să ducă în derizoriu şi ultimile clipe din viaţa regelui, forţând fără discernământ un scandal cu fostul principe Nicolae, căruia i-au interzis să-şi vadă bunicul aflat pe moarte. S-au certat ca la uşa cortului în imobilul unde regele Mihai îşi trăieşte ultimele clipe din viaţă şi au terfelit public imaginea Casei Regale prin comunicatele inoportune pe care le-au oferit presei. Un sfârşit nedemn pentru ultimul rege al României, umilit încă o dată public. De această dată nu au mai făcut-o comunişti precum Dej, Groza sau Iliescu, ci copiii lui, Margareta şi Duda.

BANCHERUL

Avertisment ferm al BNR pentru Guvern: vă încăpăţânaţi să creaţi locuri de munca in străinătate, nu in ţară!

Banca Naţionala a României (BNR), prin vocea guvernatorului Mugur Isărescu, a transmis ieri un mesaj răspicat Guvernului: încetaţi cu politica pro ciclică de stimulare a consumului, prin creşteri de salarii si pensii sau scăderi de taxe, care determina majorarea artificiala a PIB-ului si creează deficite structurale de cont curent si bugetar, afectând cursul de schimb, dobânzile sau inflaţia si produc locuri de munca in străinătate, nu in tară, pentru că se importa mai multe alimente produse afară decât putem noi fabrica. Concentraţi-vă, in schimb, pe reformele structurale, care să ducă la creşterea producţiei interne!

COTIDIANUL

Lazăr, despre avizul negativ dat de CSM în cazul Legilor justiţiei

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, după şedinţa de plen în care s-a votat avizarea negativă a proiectului Legilor justiţiei, variantă propusă de Parlament, că el crede că se va ţine cont de opinia exprimată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). "Propunerile de lege ferenda trebuie făcute întotdeauna într-un mediu potrivit. Trebuie să fie o stare de calm, de dialog si de disponibilitate din partea tuturor şi să vedem ce poate fi perfecţionat şi aceasta să fie de bună credinţă în aşa fel încât cu toţii să avem percepţia că a putut ieşi din procesul legislativ actul normativ cel mai potrivit pentru a satisface exigenţele unei justiţii independente, europene", a spus Lazăr, la ieşirea din sediul CSM. Procurorul general a adăugat că proiectul de lege propus de Camera Deputaţilor conţine iniţiative "absolut suprarealiste".

Tăriceanu: Cristina Tarcea exercită presiuni asupra parlamentarilor pentru a-i timora

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la opiniile exprimate de către judecătorul Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, spunând că acestea duc la presiuni asupra membrilor Parlamentului şi la încălcarea separaţiei puterilor în stat. Tăriceanu spune că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie a încălcat grav prevederile legale, potrivit cărora magistraţii sunt obligaţi ca în exercitarea atribuţiilor să se abţină de la exprimarea sau manifestarea, în orice mod, a convingerilor lor politice. "Rămâne ca doamna Cristina Tarcea să explice cum înţelege domnia sa ca membrii puterii judecătoreşti "să nu permită intrarea în discuţii generale sau, mai rău, pe fond " a unor propuneri legislative.

Paradise Papers, o anchetă care devine obsesie

In 2013, lumea era revoltată de dezvăluirile Offshore Leaks: mii şi mii de afacerişti şi politicieni se folosesc de scheme evazioniste, de corupţie şi lacunele din legislaţie pentru a sustrage sute de miliarde de dolari ce ar trebui să revină statelor. În 2016 a venit rândul Panama Papers, cu acelaşi tip de scurgeri de la companii financiare şi firme de avocatură, analizate de aceiaşi ziarişti, cu aceleaşi revelaţii despre cum bogaţii îşi feresc averile de la impozitare. Seria continuă acum cu Paradise Papers, după aceeaşi reţetă, iar loviţi sunt Regina Elisabeta a II-a, cântăreţul Bono, actualul secretar american al Comerţului, fostul trezorier de campanie al premierului Canadei. Începem să cultivăm obsesia luptei împotriva vieţii private a bogaţilor, scrie The Telegraph, care atrage atenţia asupra unui detaliu esenţial - investiţiile în companii offshore sunt legale.

CURENTUL

România nu poate trata nici măcar un mare ars

Nu numai tinerii rockeri au căzut victime incompetenţei guvernanţilor români, ci şi minerii. Ultimul miner care supravieţuise recentei explozii din Valea Jiului a decedat astăzi la Spitalul de Arşi din Capitală, infectat fiind cu două bacterii intra-spitaliceşti. Minerul care a decedat joi dimineaţa în spital ar fi luat din unitatea medicală Klebsiella şi Pioceanic, bacterii periculoase ce se găsesc în special în spitale, acuză Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei pentru protecţia pacienţilor. Barbu va anunţa şi Parchetul General în acest caz.

CURIERUL NATIONAL

S-a lansat cursa pentru meseriaşi

Operatorii economici interesaţi pot solicita şcolarizarea în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2018-2019, până vineri, 17 noiembrie 2017, inclusiv. În acest sens, solicitările pentru învăţământul dual pot fi transmise Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) pe adresa de e-mail vet@tvet.ro. Ulterior, CNDIPT va înainta inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti solicitările primite şi se vor face analize pentru identificarea soluţiilor de a răspunde acestor cereri.

Consorţiul NEXT-E şi UE, acord de finanţare pentru 252 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice

Partenerii din cadrul consorţiului NEXT-E au semnat, la Tallinn, în cadrul Digital Transport Day, un acord de finanţare cu INEA (Innovation and Networks Executive Agency), care va face posibilă construirea unei reţele de încărcare pentru autovehicule electrice în şase ţări din Europa Centrală şi de Est: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi România. Demersul marchează un punct de referinţă în cadrul extinderii e-mobilităţii în ţările membre şi pentru viitorul transportului la nivel european. În luna iulie 2017, proiectul NEXT-E a fost selectat de Comisia Europeană pentru cofinanţare prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF).

O creştere economică la nivelul întregii Uniuni Europene mult mai rapidă decât s-a prevăzut iniţial

Comisia Europeană, prin Pierre Moscovici, comisarul pentru Afaceri Economice, a prezentat joi previziunile de toamnă privind ritmul creşterii economice în Europa, constatând că el s-a accelerat deja, atingând cote fără precedent în ultimii zece ani. Pierre Moscovici constată însă că slaba creştere a salariilor în spaţiul UE continuă să creeze probleme. El le-a cerut ţărilor europene "să acţioneze cu îndârjire pentru perenizarea actualei rate înalte de creştere economică, dar şi pentru o repartizare echitabilă a roadelor ei".

MFP va publica lunar o listă neagră a firmelor

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a anunţat că instituţia pe care o conduce va publica în fiecare lună o listă neagră a primelor 500 de companii care nu îşi plătesc contribuţiile. "Am decis ca începând de mâine să publicăm, în fiecare lună, lista primelor 500 de companii care nu îşi plătesc contribuţiile. În felul acesta, fiecare angajat va şti cine plăteşte contribuţiile şi cine nu", a declarat Ionuţ Mişa, în cadrul unei emisiuni televizate.

EVENIMENTUL ZILEI

Cartea care zguduie din temelii Vaticanul

Se poate spune că astăzi s-a declanşat prăpădul asupra Vaticanului deoarece jurnalistul Gianluigi Nuzzi nu s-a lăsat intimidat şi a mers până la capăt cu dezvăluirile din locul cel mai secret al lumii: Vaticanul. Face dezvăluiri despre homosexualitate şi conturi bancare ascunse, despre crime, despre tot ce poate fi mai rău şi greu de imaginat. După cărţile ''Vatican S.p.a'', ''Sfinţia Sa'', ''Via Crucis'', despre secretele cele mai profunde ale Vaticanului, în această nouă carte, "Păcatul originar", Gianluigi Nuzzi scrie despre gustul banilor şi al sexului. Un păienjeniş de povestiri devastatoare, care au suscitat în timp semne de întrebare rămase fără răspuns şi care paralizează orice reformă a papei Francisc.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie cere guvernanţilor să înceteze cu atacurile la multinaţionale

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a făcut apel, în cadrul Galei Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XXIV-a, către guvernanţi să înceteze cu atacurile la multinaţionale şi i-a îndemnat pe aceştia să se uite peste cifrele oficiale care arată care sunt exportatorii din România. "O spun cu tristeţe: deşi avem 21.880 de exportatori în România, primii 100 fac 49% din exportul României. Cu tristeţe o spun că în primii 100 sunt doar şase firme româneşti. Să ne închipuim ce înseamnă lipsa capitalului străin în acest segment al exportului! Cred că lucrurile trebuie privite şi prin prisma clasamentelor UE - ultimul loc la inovare-cercetare, pe penultimul loc la productivitatea muncii şi la digitalizarea administrativă", a afirmat el.

BNR: Inflaţia ar putea ajunge la 3,9% în primăvara lui 2018

Inflaţia ar putea ajunge la 3,9% la începutul anului viitor, urmând să scadă la 3,2% în decembrie 2018, potrivit guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu. BNR a revizuit în creştere la 2,7% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, a menţinut la 3,2% prognoza pentru anul viitor, iar pentru finalul celui de-al treilea semestru din 2019 se aşteaptă la o rată a inflaţiei de 3,1%. În ceea ce priveşte potenţiale cauze de abatere a inflaţiei de la traiectoria proiectată, BNR menţionează la riscuri în creştere numai politica fiscală şi cea a veniturilor, respectiv conduita politicii fiscale şi a celei a veniturilor, în contextul incertitudinilor privind configuraţia viitoare a bugetului.

JURNALUL NATIONAL

România s-a umplut cu ONG-uri de (in)utilitate publică

Organizaţiile neguvernamentale (ONG) de utilitate publică reprezintă, de multe ori, o contradicţie în termeni. Sunt numeroase cazuri de astfel de instituţii, teoretic independente de activitatea Guvernului, dar care sunt finanţate sau susţinute de acesta. Dincolo de ONG-urile oamenilor politici, deseori implicate în jocurile puterii, există şi numeroase alte asociaţii care au primit prin Hotărâre de Guvern (HG) statutul de utilitate publică, deşi aceasta nu este vizibilă omului de rând. Una peste alta, există mii de ONG-uri în toată ţara care beneficiază de bani, sedii şi tot felul de alte beneficii de la stat, din bani publici. Asociaţia "Yacht Club Regal Român" din Bucureşti reuneşte numai milionari, precum George Copos sau prinţul Dimitrie Sturdza, dar beneficiază şi de numeroase facilităţi de la stat, în virtutea caracterului său de utilitate publică.

Leul s-a prăbuşit exact în ziua revoluţiei fiscale

Harababura fiscală a lovit şi în moneda naţională care s-a prăbuşit până la nivelul din august 2012. Banca Naţională a stabilit ieri un curs de 4,6198 lei, cu 2,30 de bani (0,5%) mai mult în comparaţie cu valoarea de marţi. La casele de schimb valutar ale băncilor un leu se cumpăra cu sume cuprinse între 4,67 şi 4,7 lei spre disperarea românilor care au împrumuturi în euro sau care stau în chirie. Moneda naţională s-a depreciat miercuri în raport cu euro şi a ajuns la cea mai slabă cotaţie din ultimii cinci ani, cursul anunţat de Banca Naţională a României fiind stabilit la, de 4,5968 lei pentru un euro.

Liviu Dragnea a dispărut

Liviu Dragnea s-a făcut nevăzut de câteva zile, în plină "revoluţie fiscală". Liderul PSD ne obişnuise ca el să fie cel care anunţă măsurile adoptate din programul de guvernare. Dragnea nu a fost miercuri la Parlament, iar zilele trecute nu a vrut să facă declaraţii, spunând că e treaba Guvernului să explice. Nici premierul nu a stat prea mult de vorbă cu presă. De când a început scandalul pe Codul fiscal şi oamenii au început să iasă în stradă la proteste, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au refuzat să mai facă declaraţii. Liviu Dragnea a lipsit chiar de la Camera Deaputaţilor, miercuri, în ziua adoptării OUG, deşi în mod obişnuit când se adopta o prevedere din programul de guvernare el era cel care o prezenta presei. Nici joi dimineaţă, Dragnea nu sosise la biroul de la Palatul Parlamentului.

Isărescu: Observăm o tendinţă de depreciere de durată a leului

Banca Naţională a României observă o tendinţă de depreciere de durată a monedei naţionale, iar aceasta este asociată cu deteriorarea balanţei comerciale, a declarat, joi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR a afirmat că se observă o creştere de 9% a exporturilor, dar şi a importurilor cu 12%, iar cum baza este dezechilibrată având importuri mai mari decât exporturi, şi chiar dacă ar creşte cu aceleaşi ritmuri balanţa comercială s-ar deteriora.. Isărescu a menţionat că "se conturează o problemă" în cazul deficitului comercial anunţat joi de Institutul Naţional de Statistică la peste 8,8 miliarde de euro.

NATIONAL

Dincu, prins in "Volga Neagră" a DNA! Documente

Cu toate că Rareş Bogdan, vuvuzeaua şefului SRI, Eduard Hellvig, se dă de ceasul morţii să ne convingă nu doar că "Grupul de la Cluj" nu există, dar si că, mai mult, presupuşii membri ai acestuia ar fi de fapt duşmani, nemaivorbindu-si de câţiva ani buni, singurul miez de adevăr din acest scenariu este că atât Ioan Rus, cât si Vasile Dincu au propriile probleme cu structurile care, odată scăpate din chingile "statului paralel", încep sa scoată la iveală amănunte halucinante despre ceea ce se întâmplă in spatele "cortinei" unei retorici susţinute pentru sprijinirea "cruciadei anticorupţie". Asta după ce, atâta amar de vreme, Ioan Rus si Vasile Dincu au format un cuplu bine sudat, in care cel dintâi îl juca pe "băiatul rău" iar "dom' profesor" pe "poliţistul cel bun".

Casa Regala risca sa ajungă o duda

Recentul scandal petrecut la porţile reşedinţei Regelui Mihai de la Versoix ne arata ca spălatul rufelor in familie nu este obligatoriu la marile case, fie ele si regale. Exemplul monarhiei britanice, care acoperă totul cu mare grijă, nu este unul pentru persoanele care, azi, dau impresia că se sfâşie la căpătâiul Regelui, pentru o moştenire care este la un pas de a nu mai însemna nimic. Colac peste pupăză, imediat după scandal si urmare a anunţului vizând starea proastă de sănătate a Regelui, ca să vezi coincidenţă (sau un schimb amiabil de apeluri telefonice), aflam ca preşedintele Senatului, Calin Popescu Tăriceanu a depus o iniţiativa legislativa prin care Casa Regala a României va avea un statut clar reglementat si va deveni personalitate juridică de utilitate publică si autonomă.

PUTEREA

Ministrul Muncii ANUNŢĂ noi creşteri de PENSII pentru anul viitor

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că, odată cu aplicarea măsurilor din noul Cod Fiscal, deficitul de la fondul de pensii va scădea. De asemenea, în 2018 vor avea loc noi măriri de pensii pentru pensionarii români. "Ne-am asigurat că vor creşte contribuţiile angajaţilor la Pilonul I de pensii. Vor avea o pensie cu 20% în plus faţă de ce este acum. Vorbim deja de scăderea deficitului din fondul de pensii pentru anul viitor", a spus ea. "Principalele majorări la pensii vin la 1 iulie. Pensia minimă va fi de 640. Punctul de pensie va fi 1100. Vor fi creşteri şi la pensiile de peste 2000 şi la cele de sub 2000. Noua lege a pnesiilor va veni foarte curând pentru că aşteptam Codul Fiscal", a mai spus Vasilescu.

ROMANIA LIBERA

Col. (r) Daniel Dragomir: "Nu ne putem juca cu Parteneriatul Strategic cu SUA, într-o zi va exista o notă de plată"

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a dezvăluit faptul că din 2013 s-au cheltuit sume imense cu activităţi de anticorupţie şi de diminuare a evaziunii fiscale şi, în acelaşi timp, nu s-au alocat banii necesari pentru combaterea ameninţărilor transfrontaliere şi de natură teroristă". Ameninţările teroriste şi cele trans-frontaliere de mare impact care pot afecta atât România, cât şi SUA, dar şi celelalte state NATO nu pot rămâne în aer, cineva trebuie să răspundă pentru punerea în pericol a Parteneriatului Strategic cu SUA, a avertizat Daniel Dragomir. "Fenomenul corupţiei nu poate fi combătut prin ascultarea în masă a cetăţenilor unei ţări. Nu lăsăm corupţii - cum s-a întâmplat frecvent - să ia mită 6-7 ani de zile şi după 7 ani îi arestăm", a precizat fostul colonel SRI.

Transgaz avertizează! Avem cel mai mic stoc de gaze din ultimii 5 ani

Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a declarat, joi, în Comisia parlamentară de anchetă a activităţii ANRE, că stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii cinci ani, în condiţiile în care consumul de gaze a crescut, afirmând că vom importa o cantitate mai mare gaze. "La ora actuală, stocul pentru iarna 2017-2018 este cel mai mic din ultimii patru-cinci ani, în condiţiile în care consumul de gaze din România a crescut cu 7-8% în ultimul an. Astfel că la iarnă va fi necesar să importăm o cantitate de gaze mai mare decât anul trecut", a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

ZIARUL FINANCIAR

4 milioane de angajaţi din privat, cu sufletul la gură: ce salarii vor avea din 2018?

Trecerea contribuţiilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% scot la iveală noi întrebări în rândul companiilor, care trebuie să decidă în următoarea lună soarta salariilor angajaţilor din 2018. Angajatorii admit că, în contextul actual al crizei de personal, scenariul în care salariile nete ale angajaţilor scad este puţin probabil, însă decizia finală pe bugetul de salarii din 2018 va fi luată în funcţie de ce spune compania-mamă - în cazul multinaţionalelor. Multinaţionalele au nevoie de aprobarea de la grup pentru a creşte salariul brut, pentru că o majorare de acest tip nu se poate face oricum, autonomia manage­mentului local este limitată.

Adevărata confruntare. China comunistului Xi vs SUA capitalistului Trump

Cu o industrie în expansiune şi o piaţă internă râvnită de toată lumea, China a început să domine economic în multe domenii. Anul trecut, China a întrecut SUA şi a devenit cel mai important partener comercial al Germaniei, cea mai mare economie europeană. Vizita istorică a preşedintelui Americii Donald Trump în China expune diferenţele, dar şi legăturile dintre cele două superputeri. China este în plină expansiune globală, prin investiţii, achiziţii, tehnologie şi, derivând din acestea, influenţă economică şi politică, în timp ce SUA lui Trump sunt preocupate să-şi construiască ziduri. Directorul executiv al FMI Christine Lagarde a avertizat vara trecută că în zece ani instituţia sa şi-ar putea muta sediul la Beijing dacă vor continua tendinţele de creştere ale Chinei.

Atenţie la ce se petrece în SUA: "Apocalipsa" sectorului american de retail este abia la început

Termenul de "apocalipsă" folosit pentru a descrie situaţia dramatică în care se află industria americană de retail nu este deloc pe placul acesteia, reprezentanţii săi acuzând presa că-i exagerează problemele, scrie Bloomberg. Într-adevăr, retailerii din SUA au anunţat peste 3.000 de deschideri de magazine în primele trei trimestre ale acestui an. Şi totuşi, lanţurile au anunţat şi 6.800 de închideri. Ce e mai rău este că totul se întâmplă într-o perioadă de încredere solidă a consumatorilor, de şomaj extrem de scăzut şi de creştere economică neîntreruptă. Motivul nu se rezumă pur şi simplu la competiţia venită din partea Amazon, problema principală fiind că multe dintre lanţurile de retail sunt supraîncărcate cu datorii, iar susţinerea acestora va deveni din ce în ce mai dificilă, chiar şi pentru lanţurile solide.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb