REVISTA PRESEI 12.07.2018

V.D.
Revista Presei / 12 iulie 2018

REVISTA PRESEI 12.07.2018

ADEVARUL

BBC: Cât din energia Germaniei provine de fapt din Rusia

Summitul NATO de miercuri de la Bruxelles a debutat cu tensiuni după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat Germania că "este prizonera" Rusiei, motivând că Berlinul depinde energetic de Moscova.

Potrivit BBC e adevărat că Germania se bazează pe Rusia în privinţa importului de gaze naturalem Totuşi, gazele reprezintă mai puţin de 20% din mixul de surse de energie al Berlinului. "Germania este prizoniera Rusiei, pentru că ea îşi trage 60 - 70% din energia sa de la Rusia", a declarat Trump. "Ei plătesc miliarde de dolari Rusiei, iar noi trebuie să-i apărărm contra Rusiei (...). Asta nu e normal", a subliniat preşedintele SUA. Cancelarul Angela Merkel i-a replicat lui Trump spunându-i că a trăit într-o parte a Germaniei controlate de Rusia şi a subliniat că acum ţara sa este una independentă. "Eu am trăit într-o parte a Germaniei controlată de Uniunea Sovietică şi sunt foarte fericită că suntem uniţi în libertate în Republica Federală Germania şi putem spune, astfel, că nu putem determina propriile politici şi lua propriile decizii, iar acesta este un lucru bun", a declarat Merkel, fără să facă referire la Trump.

Dragnea, la Antena 3: Iohannis e implicat direct în condamnarea mea. El a semnat decretul de revocare a şefei DNA de teama suspendării

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri seară, la Antena 3, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis e sută la sută sigură şi că doar o minune ar face să se schimbe lucrurile. De asemenea, l-a acuzat pe şeful statului că este direct implicat în decizia de condamnare a sa.

Principalele declaraţii: Suspendarea în momentul de faţă e 100% sigură. Poate doar dacă se apare o minune se schimbă acest lucru. Cred că ăsta a fost motivul principal (suspendarea-n.r.) pentru care a semnat decretul de revocare. Cât a stat, 31 de zile, din câte înţelesesem nu avea nicio rezervă în a dispreţui Constituţia, ci doar teama suspendării. În ceea ce priveşte revocarea în sine este un prim pas. Este unul mic. Doar schimbarea doamnei Kovesi nu rezolvă problema, toţi aceşti ani de abuzuri îngrozitoare. Acţiunea trebuie să continue. Nu trebuie să avem vreo ezitare de susţinere a Legilor Justiţiei, Codurile penale să fie promulgate, publicate şi intrate în vigoare. Doar faptul că a semnat decretul de revocare nu înseamnă că acesta era singurul motiv de suspendare. Preşedintele care ar tebui să fie al tuturor românilor blochează în mod constant activitatea Parlamentului prin contestare şi retrimitere a unor legi importante şi necesare, care trebuiau să intre în vigoare. Participă la proteste împotriva Guvernului, incită lumea să iasă la proteste, trimite consilieri prezidenţiali să ameninţe, să inducă teamă unui judecător de la CCR şi e un şir lung de încălcări ale Constituţiei

BANCHERUL

Unii clienti ai BRD au probleme cu accesarea contului de pe telefoanele mobile

Mai multi clienti ai BRD s-au plans la Reclamatiibanci.ro ca nu-si mai pot accesa conturile de pe telefoanele mobile, prin intermediul site-ului mybrdnet.ro, intrucat nu le mai apare fereastra unde trebuie sa introduca parola.

Fereastra cu numere dispuse aleatoriu din care trebuie aleasa parola pentru accesul in sistemul de internet banking al BRD este o solutie de securitate unicat pe piata bancara, restul bancilor utilizand SMS-uri, parole alfanumerice sau e-token, o aplicatie care furnizeaza o parola unica.

"După perioada de mentenanţă nu mai pot accesa contul de my brd. Nu mai pot scrie parola deoarece nu îmi mai afişează căsuţa cu numere. Va rog ca în cel mai scurt timp să-mi rezolvaţi problema deoarece am nevoie de acces la aplicaţie. Aştept răspuns pe email sau pe sms pe numărul de contact", ne-a scris un client al BRD, in urma cu doua zile, in 9 iulie.

Am luat legatura cu purtatorul de cuvant al BRD, pentru a sesiza aceasta problema, in vederea rezolvarii problemei clientului, insa situatia nu a fost cunoscuta de specialistii bancii. Acesta a precizat ca serviciul de internet si mobile banking nu are probleme de functionare, iar problema sesizata de client ar putea fi cauzata de telefonul mobil pe care acesta il utilizeaza.

Numai ca ieri alti clienti ai BRD ne-au trimis mesaje in care se plangeau ca nu mai pot introduce parolele pentru a accesa mybrd net de pe telefoanele mobile: "Nu pot accesa contul deoarece nu-mi afiseaza casuta cu numere", "Incerc sa intru in cont dar nu.mi da voie sa bag parola".

COTIDIANUL

Va fi pus Traian Băsescu sub urmărire penală?

Săptămâna trecută, magistraţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţie (PÎCCJ) au primit ultimul set de documente (dosarul nr. 550/P/2018) referitoare la o afacere care a prejudiciat statul român cu circa 100 milioane euro.

Personajele principale ale acestui dosar stufos sunt fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi omul de afaceri Cătălin Năstase, acesta din urmă fiind şi autorul plângerilor penale în urma cărora s-a întocmit lucrarea. Din actele depuse de Năstase reiese că fostul primar al Capitalei Traian Băsescu, împreună cu un grup de subordonaţi şi complici, ar fi retrocedat ilegal o suprafaţă uriaşă de teren în nordul Bucureştiului, situată chiar pe magistralele de apă potabilă. Astfel, pe lângă prejudiciul adus statului şi unor persoane private, fostul primar ar fi pus în pericol sănătatea şi viaţa bucureştenilor.

Pe scurt, cu circa un an în urmă (12 iunie 2017), instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, decidea că, "în baza art. 335 Cod procedură penală, va constata legalitatea şi temeinicia Ordonanţei nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin care s-a dispus infirmarea parţială a Ordonanţei nr. 149/P/2016 din 18 noiembrie 2016 cu privire la dispunerea soluţei de clasare a cauzei privind plângerea formulată de Năstase Cătălin împotriva lui Traian Băsescu sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 297 alin. 1 Cod penal raportat la art. 309 Cod penal şi infracţiunea prevăzută de art. 367 Cod penal şi redeschiderea urmăririi penale în cauză" - încheierea nr. 337, dosar nr. 7946/3/2017.

Pentru că Traian Băsescu a fost înalt demnitar, cauza a fost declinată către magistraţii PÎCCJ, care urma să efectueze cercetările în noul dosar format nr. 550/P/2018. Lucrurile sunt mai complicate, senatorul PMP Traian Băsescu neputând fi pus sub urmărire penală fără avizul actualului preşedinte al ţării, Klaus Iohannis. Mai multe amănunte puteţi găsi în documentele ataşate.

CURIERUL NATIONAL

Prima declaraţie a preşedintelui Iohannis după revocarea lui Kovesi

Prezent miercuri, 11 iulie, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu a avut niciodată ca opţiune să nu respecte decizia Curţii Constituţionale, dar acest lucru nu înseamnă că şi-a schimbat părerea despre activitatea DNA şi a lui Kovesi, care "au făcut o treabă foarte bună", potrivit Hotnews.

,,Cred că vă amintiţi şi-mi face plăcere să o spun cu voce tare: eu respect statul de drept, Constituţia. Şi nu o spun de slogan. Calea românească trebuie să fie calea democraţiei consolidate. Eu îmi doresc pentru ţara mea o întărire a statului de drept. E evident că primul om în stat respectă statul de drept, deciziile CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect statul de drept, să nu respect Constituţia. Vreau să fie foarte clar: dacă cineva se bucură că lupta anticorupţie încetineşte, nici vorbă. Trebuie să meargă înainte. DNA e un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. DNA va merge mai departe", a declarat Klaus Iohannis.

JURNALUL NATIONAL

Kovesi, mutată la mişto de CSM la DIICOT Sibiu. Taica Lazăr a readus-o imediat în Parchetul General

Secţia de Procurori a CSM a decis, ieri, ca Laura Codruţa Kovesi să îşi continue activitatea ca procuror cu funcţie de execuţie în cadrul Biroului Teritorial Sibiu al DIICOT, structură de la care aceasta provine, încă dinaintea preluării, în 2006, a primului mandat de procuror general al României. Câteva ore mai târziu, Augustin Lazăr, procuror general, a emis un ordin prin care a delegat-o pe Kovesi ca procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului General. Practic, de fiecare dată când Laura Kovesi a epuizat, la termen sau prin revocare, vreun mandate la vârful Parchetelor, DIICOT Sibiu a reprezentat pentru aceasta doar trambulina pentru propulsarea într-o nouă funcţie importantă în sistemul judiciar. Ce urmează? Lazăr caută o funcţie cu adevărat importantă pentru fosta şefă a DNA, în ciuda faptului că aceasta a fost revocată tocmai ca urmare a activităţilor întreprinse în funcţiile importante deţinute.

Ziua de ieri reprezintă o etapă intermediară pentru cariera profesională a Laurei Codruţa Kovesi, după ce, la începutul acestei săptămâni, a fost revocată din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Atât Secţia de Procurori din cadrul CSM, cât şi Secţia de Procurori în Materie Disciplinară a aceluiaşi for au luat în discuţie două lucrări care o privesc în mod direct pe fosta şefă a DNA. Prima entitate a hotărât, pentru scurtă vreme, viitorul loc de muncă al Laurei Kovesi, şedinţă la care a participat inclusiv ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, omul care a făcut posibilă demiterea acesteia de la vârful parchetului anticorupţie. Astfel, Secţia de Procurori a hotărât ca Laura Codruţa Kovesi să-şi continue activitatea ca procuror, începând cu data emiterii decretului de revocare din funcţia de conducere de la DNA, respectiv din 9 iulie, la DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu.

NATIONAL

Iohannis isi pune piciorul in ghips!

Preocupat sa dreaga busuiocul dupa ce-si descoperise "latura mesianica" prin opunerea ostentativa a mutarii Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Klaus Iohannis va continua sa "inghita" tot ce i se va cere, fara sa-i mai pese macar de pierderea like-urilor feisbuciste cu care altadata se mandrea atata. Insa dupa ce urecheala neoficiala si-a luat inca dinainte de a decola spre Bruxelles, la Summit-ul NATO unde Donald Trump este decis sa puna Germania cu botul pe labe, "neamtul" a inceput sa constientizeze pana si el, in ciuda "autismului" politic de care a dat dovada pana acum, ca degeaba da atatea dovezi de docilitate. Si ca nici macar revocarea Laurei Coduta Kovesi, ejectarea de zilele viitoare a lui Daniel Horodniceanu din fruntea DIICOT si abandonarea "liniei Pahontu" s-ar putea sa nu-l mai ajute chiar atat de mult in indeplinirea visului de a prinde un al doilea mandat.

Si ca daca presedintelui american Donald Trump i se va face informarea completa cu privire la pozitia lui Iohannis, una orientata fatis impotriva alinierii Romaniei pe axa Washington - Tel Aviv, atunci totul va fi in zadar. Si singura lui sansa de a scapa din aceasta pozitie umila si situatie ingrata deopotriva este sa-si puna piciorul in ghips si sa fuga de urgenta in concediu medical la Sibiu, barem pana ce se vor mai linisti apele. Insa cum Iohannis stie foarte bine, de cateva zile, ca proiectul lui se afla pur si simplu la mana lui Dragnea, cu siguranta ca seful statului va continua sa incerce sa dea noi semnale de impaciuire, cel mai important fiind, fara indoiala, reevaluarea proiectului guvernamental de mutare a Ambasadei Romaniei in Israel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb