REVISTA PRESEI 13.07.2018

A.M.
Revista Presei / 13 iulie 2018

REVISTA PRESEI 13.07.2018

ADEVARUL

Războiul lui Dragnea cu Iohannis atinge culmile disperării

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat un nou atac dur la adresa preşedintelui Iohannis şi a liderilor PNL, fără să aducă nicio dovadă. Şeful statului a răspuns ironic. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a găsit vinovaţii pentru condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare: preşedintele Klaus Iohannis şi liderii PNL. "Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban, şi vorbind şi cu oameni din PSD, şi cu oameni din alte partide. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă Guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul n-a picat. Nu-s prost. E clar că miza principală a lui Iohannis este ca eu să nu mai exist", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3, în condiţiile în care moţiunea de cenzură a PNL a picat la diferenţă confortabilă de voturi.

BANCHERUL

Se poate si mai rau decat la ING: clientii Unicredit n-au putut folosi aplicatiile de internet/mobile banking timp de patru zile la rand!

Clientii ING care s-au saturat in ultimul timp de erorile aparute in aplicatia de internet/mobile banking Home Bank, ultima data luni, cand intreaga zi serviciul a fost indisponibil, se pot consola ca la alte banci se poate si mai rau: aplicatia similara a Unicredit nu a functionat timp de patru zile, de vineri pana marti!

Si asta dupa ce aplicatia Unicredit a avut probleme de functionare in alte doua zile din saptamanile precedente, in 29 iunie si in 4 iulie, conform plangerilor clientilor si anunturilor bancii postate pe pagina Facebook:

Mai intai, Unicredit a anuntat in 29 iunie, intr-un mesaj pe Facebook, ca are probleme cu serviciile online: "Aplicatiile Internet Banking si Mobile Banking nu pot fi accesate momentan. Aceasta situatie este tratata cu maxima prioritate, pentru a fi solutionata in cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru neplacerile provocate. Va multumim pentru intelegere!".

COTIDIANUL

Administraţia Prezidenţială l-a scos pe Mihai Fifor din fotografia de la NATO

Emisiunea "Sinteza zilei", în care invitatul lui Mihai Gâdea era Ion Cristoiu, a căpătat spre final o turnură neaşteptată: Mircea Badea a observat că în fotografia de mai sus, realizată la sosirea delegaţiei române la summitul NATO de la Bruxelles, apare o mînă suspectă între braţul şi corpul lui Klaus Iohannis! Văzînd şi filmul sosirii delegaţiei, cei trei jurnalişti şi-au dat seama că mîna este a lui Mihai Fifor, ministrul Apărării, care însă a fost decupat din poză!

Din acel moment, directorul Antenei 3 a decis ca "Sinteza zilei" să fie prelungită şi pe spaţiul emisiunii "În gura presei", căci subiectul acesta neaşteptat devenise o adevărată bombă de presă care merita o atenţie specială: cei de la Cotroceni care se ocupă de imaginea lui Klaus Iohannis au decis să-l decupeze pe Mihai Fifor din imagine cu ajutorul programului Photoshop!

CURIERUL NATIONAL

Lidl inaugurează un magazin în Reşiţa, cu staţie de încărcare a automobilelor electrice

Lidl continuă investiţiile în România prin inaugurarea unui magazin în Reşiţa, în data de 19 iulie 2018. Noua unitate este situată pe Strada Revoluţia din Decembrie, nr. 1, iar, odată cu deschiderea sa, clienţii vor beneficia şi de o staţie de încărcare a maşinilor electrice.

Lidl optimizează în mod constant procesul de expansiune a reţelei, prin construcţii cu un impact redus asupra mediului. Fiecare clădire nouă este concepută pentru a avea performanţe ecologice înalte, de la proiectul standard folosit pentru magazinele Lidl, până la echipamentele utilizate în operarea de zi cu zi a unităţii. În procesul de construcţie s-au folosit soluţii şi tehnologii avansate, ce contribuie la reducerea amprentei energetice. De exemplu, clădirea beneficiază de un sistem de iluminat cu LED, controlat prin sistemul de management al clădirii şi senzori de prezenţă, precum şi un sistem de recuperare a căldurii din aerul viciat, integrat în instalaţia de ventilaţie.

Unitatea Lidl de pe Strada Revoluţia din Decembrie va oferi clienţilor o suprafaţă de vânzare de aproximativ 1300 mp şi în jur de 150 de locuri de parcare. În plus, în parcarea unităţii, va fi amplasată o staţie de încărcare pentru automobilele electrice. Orarul de funcţionare a noii unităţi va fi următorul: între 7:30 şi 22:00, de luni până sâmbătă, iar duminică, între 08:00 şi 20:00.

Deschiderea noului magazin îi aşteaptă pe clienţi cu promoţii şi acţiuni speciale. Astfel, în ziua inaugurării vor fi reduceri de peste 20% la articole nealimentare, dar şi la cele alimentare, precum mezeluri, lactate, dulciuri şi altele. Totodată, în săptămâna următoare deschiderii magazinului, de joi până duminică, clienţii vor beneficia de o degustare a produselor delicioase de la Brutăria Lidl.

Inaugurarea magazinului din Reşiţa continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, într-o largă varietate de sortimente. Lidl promovează cu consecvenţă colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în reţeaua Lidl fiind produse în România.

JURNALUL NATIONAL

Noua şefă a DNA, între yachturi şi poveşti pentru copii

Anca Jurma, noua şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pare a fi un magistrat atipic. Fosta consilieră a Laurei Codruţa Kovesi este, deopotrivă, un bugetar milionar, procuror şef specializat în cooperare internaţională, dar şi membra unei familii boeme, cu aplecare spre artă şi monden. Alexandrina Cochinescu, mama şefei DNA, a fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în timp ce tatăl Nicolae Cochinescu, dar şi verişoara ei, Cristina Toma Cochinescu, au profesat mult timp la Curtea Constituţională a României. Ulterior, cei doi au dat în mintea copiilor, la propriu şi fără niciun sens peiorativ: fostul procuror general Cochinescu scrie cărţi de poveşti pentru copii, iar verişoara magistrat organizează anual un eveniment de anvergură dedicat celor mici. În plus, Octavian Silviu Jurma, soţul şefei DNA, este designer de yachturi şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici.

Anca Jurma, procurorul şef al DNA, are o avere impresionantă: două terenuri cu o suprafaţă totală de 2.600 metri pătraţi în localitatea dâmboviţeană Băceşti şi unul de şapte hectare în Slobozia Ciorăşti- Vrancea, două case de vacanţă în Băceşti, un apartament în Braşov şi unul în Bucureşti, precum şi nu mai puţin de patru maşini (Dacia, Volkswagen, Ford şi Mazda). Jurma are depozite bancare, fonduri de investiţii şi asigurări de peste 50.000 de euro, 330.000 lei şi 1812 lire. Ca venituri, procurorul şef a declarat în iunie 2017 diurne şi alte cheltuieli de 3700 de euro pentru anul anterior, un salariu net de 166.647 lei de la DNA, 3057 lei dintr-un certificat de succesiune suplimentar şi 25.692 lei din chirii.

NATIONAL

Se baga "marfa proaspata" la Guvern!

Iata ca in timp ce majoritatea parlamentarilor se afla deja cu un picior in vacanta, miscarile subterane din cadrul coalitiei de guvernare nu au disparut cu totul. Ba, din contra, profitand de neatentia sefilor care sunt preocupati cu totul alte razboaie pe frontul Justitiei tocmai ce s-ar incerca anumite schimbari la nivelul Guvernului.

Unde ar urma sa fie "pompata" o noua "linie" de viitori demnitari, inclusiv la Secretariatul General al Guvernului din noua pepiniera de cadre a vicepremierului Viorel Stefan. Si, pentru a nu se mai crea cine stie ce valuri mediatice care le-ar putea tulbura apele, de acum inainte noua strategie aplicata chiar sub nasul nestiutor al presedintelui PSD, Liviu Dragnea se bazeaza pe promovarea unor tinere cadre despre care nimeni nu stie nimic, cu speranta ca astfel nu vor atrage atentia asupra lor. Si mai ales asupra celor care ii manevreaza din spate...

Astfel ca deja sunt intocmite schemele de promovare pe repede inainte prin care, ca sa dam doar un exemplu, un simplu consilier urmeaza sa fie avansat chiar zilele viitoare consilier de stat, tocmai pentru ca astfel sa se obtina aparentele necesare pentru "marea promovare" dintr-un sector strategic de la varful Guvernului. Si chiar daca strategia pare una pe cat de simpla, pe atat de pragmatica, tot planul s-ar putea prabusi insa daca premierul Viorica Dancila ar fi ceva mai atenta la urmatoarele CV-uri pe care urmeaza sa le primeasca. Nu de alta, dar cum in vacanta toropeala oricum ii cuprinde inclusiv pe guvernanti, operatiunea ar putea avea sorti de izbanda. Si, apoi ar fi greu, foarte greu de scapat de "tinerele sperante" astfel interconectate la cel mai inalt nivel al guvernarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb