REVISTA PRESEI 15.05.2019

D.I.
Revista Presei / 15 mai 2019

REVISTA PRESEI 15.05.2019

Adevărul

Poliţia Rutieră nu mai are voie să ascundă radarele

Publicaţia "Adevărul" scrie că "Camera Deputaţilor a reexaminat, marţi, ca urmare a unei decizii a CCR, proiectul referitor la circulaţia pe drumurile publice, stabilind că se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile. Mai mult, potrivit iniţiatorilor legea va interzice poliţiştilor amplasarea radarelor în locurile unde acestea nu sunt vizibile, precum curbe sau tufişuri. "Proiectul de lege a fost atacat la CCR, iar acum, legea cuprinde in integralitate articolele declarate constituţionale. Potrivit legii votate ieri de Camera Deputatilor, care este for decizional, poliţiştii rutieri, respectiv poliţiştii de frontiera sunt obligaţi sa poarte uniformă cu înscrisuri şi însemne distinctive. O alta prevedere este cea referitoare la constatarea contravenţiilor in sensul ca in poate fi făcută doar cu mijloace tehnice certificate, omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta in procesul verbal de contravenţie. O noutate este şi faptul ca se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt stationate in locuri vizibile, ceea ce înseamnă ca radarele nu mai pot fi ascunse in curbe sau tufisuri, după diferite obstacole. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maxima de 10 metri. Legea pune bazele pe preventie, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamnă ca şoferul încetineşte şi devine prudent. Statisticile demonstrează ca acolo unde au fost montate machete ale maşinilor de poliţie, numărul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor", au precizat iniţiatorii legii".

Bancherul

Bancile nu l-au ascultat pe guvernatorul BNR: nu au crescut dobanzile la depozite

"Bancherul" scrie că "La o luna si jumatate de la recomandarea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, ca bancile sa majoreze dobanzile la depozite, ca reactie la inasprirea politicii monetare a bancii nationale, de la inceputul lunii aprilie, prin introducerea unui control strict al lichiditatii, fata de un control ferm practicat anterior, nicio banca mare nu a modificat dobanzile la depozitele in lei sau euro. Bancile nu prea au motive sa creasca dobanzile la depozite, pentru ca nu le duc lipsa, ba chiar au mai multe decat ar avea nevoie pentru a le transforma in credite. Raportul credite/depozite a fost 73% la finalul lui 2018 si a continuat sa scada in primul trimestru din acest an, cand volumul depozitelor din banci a crescut de doua ori mai mult decat creditele. Astfel, soldul total al creditelor a crescut in primul trimestru din 2019 cu 1,9 miliarde lei (1,4%), la 134,9 miliarde lei, in timp ce depozitele au sporit cu 5,4 miliarde lei (2,7%), la 204,1 miliarde lei".

Cotidianul

Cine e Ştefan Florescu, omul lui Traian Băsescu?

Publicaţia "Cotidianul" scrie că "Politeţea în politică sau printre oamenii politici pare să fie un cuvând desuet. Cel puţin pentru unii dintre cei aflaţi în posturi sau care visează să intre în lumina reflectoarelor prin aceasta metodă. Cum altfel s-ar putea explica limbajul suburban, folosit, de un om care speră de ani de zile că va fi primarul sectorului 6. "Omul este rezultatul faptelor sale" este dictonul care apare pe una dintre paginile sale de Facebook. Preşedinte al "Fundaţiei din suflet, pentru suflet", Florescu are un limbaj mai mult decât indecent, după cum arată o înregistrare venită pe adresa redactiei cotidianul.ro. Persoanele despre care ar fi vorba în înregistrare sunt... hodorogii pe care ar trebui să-i ocrotească".

Naţional

Dosar soc: Sefii Politiei, nunti cu dar!

Cătălin Tache, de la Publicaţia "Naţional", notează: "Iata ca, asa dupa cum anticipam chiar zilele trecute, batalia pentru Politia Capitalei se transforma intr-un adevarat "razboi informativ de gherila ", unul pe viata si pe moarte! Mai ales ca, dupa "ultimatumul" primit prin declansarea cercetarii disciplinare si a dosarului penal aferent intocmit sefului Politiei Sectorului 4,Cornel Drumariu, prins baut la volanul masinii de serviciu de catre "colegii" de la Rutiera, chestorul Mihai Marius Voicu, adevarata "tinta" a intregii operatiuni tot nu se da dus din sistem. Asta chiar daca, in incercarea de a mai linisti apele, a recurs din nou la "placa" despre calculul proiectiei de pensionare, cu care si-a mai "adormit" si in trecut rivalii. Iar faptul ca alti doi oameni de-ai sai pastrati in conducerea Politiei Capitalei, directorii generali adjuncti ai DGPMB, comisarii sefi Nicu Orlando Dragos si Marius Eugen Stefan sunt la randul lor cu "sabia" cercetarii deasupra capului l-a facut pe "chestorul sofer" Voicu sa se baricadeze si mai tare pe "linia Ciocarlan".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ticalosul mascarici nistorescu , dupa ce isi varsa extrementele in latrina 3 cu lichelele rosca stanescu si bogdan chireac , tot insista doar doar il baga cineva in seama ,cu speranta de a primi si el o ciozvarta de la infractorii pesedisti ! Pai si n-are dreptate ? zaharescu ce merite a avut de a ajuns consulul Romaniei, in afara de a fi fost sotul acritei andreea berecleanu ?!!? Pai unii invart de ani de zile gunoaiele in troacele pesediste si tot altii sa primeasca "ciolanele" ?!!? Ca nu toti pot fi nepotii lu' mos melescanu...

    1. Bai liberal penibil. Citeste atunci ancheta de presa a Sorinei Matei. Sunt dovezi care indica faptul ca Rares Bogdan si familia lui (fratele si nevasta) au primit 1.5 milioane de euro in contracte cu statul de la 4 universitati din Cluj, de la Romgaz, Transgaz si alte companii.

      Multi bani sau interese nici nu sunt declarate in declaratiile de avere sau de interese. Asteptam cu nerabdare declansarea unei anchete penale pe numele ticalosului mascarici Rares Bogdan care isi varsa excrementele la postul falimentar securistoid Realitatea TV impreuna cu alte lichele. 

      Halal sorina matei sursa ... O securista ordinara... Si ce are s...a cu prefectura ???!!!???

      Eu vorbesc de j*i*g*o*d*i*a* nistoresciana (si clica sa) si dumneata pici ca musca-n lapte cu Rares Bogdan... Valea si canta la alta masa !

      P.s. Eu votez cu altii decat iti inchipui dumneata... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb