REVISTA PRESEI 18.02.2019

V.D.
Revista Presei / 18 februarie 2019

REVISTA PRESEI 18.02.2019

Adevărul

The Atlantic: Cleptocraţia în stil rusesc se infiltrează în America

Publicaţia "Adevărul" scrie că elitele jefuitoare ale Uniunii Sovietice au fost precursoarele unei cleptocraţii care s-a infiltrat de-a lungul timpului în toate ramurile Statelor Unite. Profeţia sumbră unui şef CIA de la începutul anilor 1990 s-a adeverit, în ciuda faptului că Washingtonul paria pe o răspândire globală a valorilor capitaliste.

Timp de doi ani, la începutul anilor `90, Richard Palmer a fost şeful filialei CIA în Ambasada Statelor Unite din Moscova. Evenimentele care s-au desfăşurat în jurul lui - destrămarea Uniunii Sovietice şi naşterea Rusiei - au fost atât de haotice, traumatizante şi palpitante, încât nu au putut fi subiectul unei analize lucide. Însă din toate informaţiile care s-au revărsat pe biroul său, Palmer a reuşit să întrevadă încotro se îndreaptă lucrurile, scrie publicaţioa "The Atlantic".

Bancherul

BNR arata ca bancile romanesti au profituri mai mici decat cele din Bulgaria, Polonia sau Cehia, conform datelor BCE, astfel ca nu se justifica taxa pe lacomie

Publicaţia "Bancherul" informează că reprezentantii Guvernului si haterii sistemului bancar si ai BNR si-au motivat introducerea taxei pe activele bancare, botezata taxa pe lacomie, prin aceea ca bancile romanesti au cele mai mari profituri din Europa, exploatand romanii si conspirand la dezvoltarea tarii cu credite putine si dobanzi mari. Motiv pentru care guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a dezvaluit ca l-a pus pe economistul-sef al institutiei, Valentin Lazea, sa faca o analiza a profitabilitatii bancilor romanesti in comparatie cu cele din Europa, pentru a arata ca acuzele nu se confirma.

Cotidianul

Ce rol a avut Catrinel Brumar în soluţionarea cererii Codruţei Kovesi la CEDO?

Publicaţia "Cotidianul" informează că dezvăluirea făcută de revista "Q magazine" a Florianei Jucan, referitoare la faptul că pînă zilele trecute România avea la CEDO un agent guvernamental fals în persoana doamnei CATRINEL BRUMAR (cea care în 2016 a devenit soţia lui Bogdan Aurescu, actualul consilier prezidenţial) este abia vîrful aisbergului într-un scandal uriaş ce va putea să explodeze în zilele următoare. Constatînd această situaţie, Viorica Dămcilă, Prim-ministrul României, a decis retragerea lui Catrinel Brumar de la post şi numirea în funcţia de agent guvernamental al României la CEDO a avocatului Viorel Mocanu.

Naţional

Lazar, protocol secret cu Moscova!

Cătălin Tache de la Publicaţia "Naţional" notează: "Pe 9 decembrie dezvaluiam identificarea si existenta a nu mai putin de 59 protocoale pe cat de secrete, pe atat de fratesti semnate intre diverse structuri ale statului paralel. Si chiar publicam lista completa a acestora, fara a banui la acea data ca "tentaculele" statului paralel nu doar ca erau mult mai intinse decat atat, dar si ca protocoalele absolut socante pentru chiar unii initaiti ai sistemului au continuat sa se semneze, in mare taina, chiar si dupa ce se deziceau public de astfel de practici si se "jurau pe rosu" ca asta aceasta practica nu mai exista!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb