REVISTA PRESEI 19.11.2018

E.A.
Revista Presei / 19 noiembrie 2018

REVISTA PRESEI 19.11.2018

Adevărul

Surse: Dragnea o mazileşte azi pe Firea. Cine va fi noul şef al PSD Bucureşti şi ce alte schimbări mai pregăteşte Dragnea

Adevărul scrie că liderul PSD, Liviu Dragnea, o va schimba pe Gabriela Firea de la şefia organizaţiei Bucuresti, una dintre cele mai puternice din ţară, potrivit unor surse din PSD. Decizia a fost luată ieri, într-o întâlnire restrânsă la care au participat liderul PSD şi apropiaţii săi. Şedinţa CEx va consfinţi azi mazilirea Gabrielei Firea.

Noul şef al PSD Bucureşti va fi Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte astăzi urmând să discute activitatea ministerelor, remanierea guvernamentală, noi numiri pe funcţii în interiorul partidului, dar şi eventuale sancţiuni împotriva Gabrielei Firea, critic vehement al liderului partidului, Liviu Dragnea.

Potrivit Adevărul, Codrin Ştefănescu, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, va fi instalat în funcţia de secretar general al PSD, funcţie ocupată pana săptămâna trecută de Marian Neacşu, exclus din partid după ce i-a cerut demisia liderului PSD.

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, va deveni secretar general adjunct al PSD, funcţie ocupată momentan de Codrin Ştefănescu.

Bancherul

Avocatul Piperea poate fi executat silit de bancile care au castigat procesul privind creditele in franci elvetieni, a decis ICCJ

Publicaţia Bancherul notează că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a emis o soluţie definitivă prin care respinge cererea asociaţiei Parakletos, condusă de avocatul Gheorghe Piperea, implicat în numeroase procese împotriva băncilor, de suspendare a executării silite de către băncile pe care acesta le-a dat în judecată pentru acordarea creditelor în franci elveţieni (CHF), dar a pierdut.

Piperea a dat în judecată, la Tribunalul Bucureşti, un număr de opt bănci (Banca Transilvania, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Românească, OTP Bank, Garanti Bank, Raiffeisen Bank şi Credit Europe) alături de Banca Naţională a României (BNR), solicitând judecătorilor să oblige băncile să convertească împrumuturile din CHF în lei, la cursul din dată acordării, în anii 2007-2008, şi să ramburseze clienţilor diferenţele de curs valutar de până în prezent, după ce cursul CHF/RON s-a dublat de atunci până acum, determinând implicit şi dublarea ratelor la credite.

Piperea a susţinut în faţă instanţei de judecată că băncile au acordat cu rea intenţie acele credite, pe care le-a catalogat "toxice", cu scopul de a profita de pe urma aprecierii puternice a francului faţă de leu, băncile ştiind că francul se află atunci la cotaţii minime şi urmă să crească.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dat dreptate băncilor, aducând ca argument principiul nominalismului monetar din Codul Civil, potrivit căruia un credit trebuie rambursat la aceeaşi valoare la care a fost obţinut, indiferent de evoluţia cursului de schimb valutar.

Cotidianul

Revocarea lui Lazăr - încă un pas

Cotidianul informează că secţia pentru procurori a CSM îl audiază astăzi pe procurorul general Augustin Lazăr pentru a emite un avizul, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare a acestuia.

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Secţiei pentru procurori se află un singur punct, respectiv "Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de revocare din funcţie a domnului procuror general Augustin Lazăr".

Iniţial audierea trebuia să aibă loc pe 13 noiembrie, însă acesta a fost amânată pentru luni, 19 noiembrie. CSM anunţa că amânarea a venit la solicitările ministrului Justiţiei şi procurorului general. Ulterior, ministrul Justiţiei a scris pe Facebook că procurorul general Augustin Lazăr este cel care a solicitat amânarea audierii sale de către Secţia pentru procurori a CSM, şi nu ambii, aşa cum a informat Consiliul, potrivit Cotidianul.

Amânarea a venit după ce procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie.

Avizul CSM este consultativ.

Curierul Naţional

Gabriela Firea: Greva de la metrou ar putea bloca Bucureştiul

Curierul Naţional scrie că primarul general, Gabriela Firea, avertizează că greva de la metrou ar putea bloca Bucureştiul şi cere reprezentanţilor Ministerului Transporturilor să găsească soluţii astfel încât aceasta să fie anulată.

"Fac apel la responsabilitatea şi profesionalismul reprezentanţilor Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluţii, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viaţa bucureştenilor", a transmis ieri primarul Capitalei, printr-un comunicat de presă, informează Curierul Naţional.

În acest context, Gabriela Firea a amintit că a solicitat, în repetate rânduri, ca metroul să fie transferat la Primăria Capitalei, pentru ca aceasta să investească şi să asigure "un transport public modern, integrat şi eficient, aşa cum se întâmplă în toate oraşele europene".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Legislația permite intrarea POLITICULUI în TOATE SISTEMELE ,, zis " democratice ....urmează : APOCALIPSA .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb