Revista presei 19.12.2018

T.A.
Revista Presei / 19 decembrie 2018

Revista presei 19.12.2018

Adevărul

Înregistrarea audio a interviului lui Ion Iliescu din "Le Figaro". Fostul preşedinte dă de pământ cu PSD şi propune un candidat-şoc la prezidenţiale

Publicaţia "Adevărul" relatează că Ion Iliescu a acordat un interviu cotidianului francez "Le Figaro", în care a comentat situaţia actuală din PSD. Ulterior, fostul preşedinte al României a negat o parte dintre declaraţii şi a susţinut că ar fi vorba despre un fake-news. Jurnalistul care l-a intervievat a prezentat în premieră, marţi seară, la Realitatea TV, înregistrarea audio a discuţiei pe care a avut-o cu Ion Iliescu.

Realizatorul interviului din "Le Figaro", jurnalistul Paul Cozighian, a fost invitat în seara zilei de marţi, 18 decembrie, la emisiunea "Jocuri de putere", de la Realitatea TV. Cozighian a pus la dispoziţia realizatorilor de la Realitatea TV înregistrarea audio integrală a discuţiei pe care a purtat-o cu Ion Iliescu.

Totodată, publicaţie informează că declaraţia care a stârnit o adevărată furtună mediatică a fost că "este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD, care trăieşte cea mai gravă criză politică a sa". Ion Iliescu a mai apărut în articolul din "Le Figaro" cu afirmaţia că "poziţia personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD". Ulterior, Iliescu a atacat pe blogul personal publicaţia franceză, spunând că aceasta îl citează "cu lucruri pe care nu le-am declarat niciodată".

Cotidianul

Coteria magistraţilor şi poliţiştilor care l-au protejat pe Klaus Iohannis

Publicaţia "Cotidianul" este de părere că Procurorii şi poliţiştii sibieni care l-au protejat pe Klaus Iohannis în toate dosarele penale, începând cu traficul de copii, continuând cu furtul celor două case pentru el, plus altele pentru complicii lui din mafia imobiliară sibian şi terminând cu declararea FDGR-ului condus de el ca succesor al unei organizaţii hitleriste, au fost răsplătiţi prin promovare! Sunt dezvăluiri prezentate de jurnaliştii de la justitiarul.ro.

Poliţistul şi procurorul, care închiseseră la începutul anilor 2000 dosarul de urmărire penală pentru falsul în acte şi uzul de fals prin care familia Iohannis împreună cu escrocul Baştea Ioan furaseră două imobile de la statul român - fapte demonstrate de judecători după 16 ani de procese! -, au fost promovaţi. Astfel, poliţistul Tiberiu Ivancea a devenit şeful poliţiei sibiene, iar procurorul Ioan Irimie a ajuns prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu!

Bancherul

Guvernul impune bancilor o taxa inedita, botezata taxa pe lacomie, daca ROBOR-ul trece de 1,5%, reprezentand jumatate din profitul bancilor

Publicaţia "Bancherul" notează că La o zi dupa ce seful PSD, Liviu Dragnea, a cerut Guvernului sa ia masuri impotriva bancilor prea lacome, pentru ca fac cele mai mai profituri din Europa, dar nu acorda suficiente credite, iar ROBOR-ul e prea mare, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca din 2019 va fi introdusa o taxa pe activele bancilor, denumita taxa pe lacomie, calculata in functie de nivelul ROBOR.

Guvernul se pare ca intentioneaza astfel sa prinda doi iepuri dintr-o lovitura: sa adune la buget venituri suplimentare, necesare pentru a nu depasi deficitul bugetar de 3% din PIB impus de normele europene, iar in acelasi timp sa dea o lovitura de imagine de tip populist, prin care sa arate ca vrea sa forteze bancile sa scada dobanzile la credite, desi stie ca nu poate face asta.

De asemenea, publicaţia înştiinţează că problema este că prin aceasta masura originala, dat fiind ca alte state vecine, precum Polonia sau Ungaria, care au impus taxe bancare, nu le-au conditionat de nivelurile dobanzilor, Guvernul discrediteaza functionarea unei piete libere, cea interbancara, unde se stabileste nivelul ROBOR, conform principiului economiei de piata privind cerea si oferta si in functie de nivelurile dobanzii de referita a BNR si a inflatiei.

Naţional

Amnistia si gratierea, mitralierele opozitiei

Publicaţia "Naţional" consideră că tot ce se poate transforma in arma politica e mai mult decat binevenit. Dupa cum se manifesta, Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Dan Barna sau Eugen Tomac arata ca si cum ar fi ajuns in faza in care, disperati de pierderile in cascada pe tot frontul politic, considera ca amnistia si gratierea au fost prevazute de legiuitor nu pentru recuperarea morala si sociala a vinovatului, ci pentru a-l infunda si mai tare. Jos, cat mai jos, puscarie pe viata daca se poate, pentru a nu le mai strica lor jocurile.

Daca printre beneficiarii amnistiei si gratierii se nimereste si un om politic, se dezlantuie iadul. Lozincile latrate zi si noapte umplu spatiul public de indarjire in neghiobie si de dusmanie jegoasa. Nu exista niciun dubiu ca Ordonanta pe care guvernul o coace va fi data pentru a-l scapa pe individul ala de puscarie, gandeste opozitia. Adica, pe Dragnea. Orban il vede pe Dragnea principalul vinovat. La fel si Barna si Tomac. El este in spatele manevrelor, tot el este si beneficiarul. Si daca ar fi singurul, toarna gaz pe foc si Iohannis. Guvernul Dancila, zice el, vrea sa dea aceasta Oronanta pentru a-i scapa de pedepse pe penalii din PSD. Logica elementara te face sa gandesti ca, de fapt, opozitia vrea partidul la puscarie. Sa-mi fie cu iertare, dar seamana al naibii de mult cu idealul lui Iohannis de a distruge PSD, declarat si asumat inca din prima zi de mandat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb