REVISTA PRESEI 20.08.2018

V.D.
Revista Presei / 20 august 2018

REVISTA PRESEI 20.08.2018

Adevărul

Ce reguli din "Ghidul de intervenţie profesională" au încălcat jandarmii la mitingul diasporei 19 august 2018, 21:04

Publicaţia Adevărul despre încălcarea "Ghidului de intervenţie profesională": "Jandarmii acuzaţi că au făcut exces de forţă la mitingul din Piaţa Victoriei şi-au încălcat chiar propriile reguli de acţiune, care se regăsesc în "Ghidul de Intervenţie Profesională" şi care interzic lovirea oamenilor în cap şi pulverizarea gazelor lacrimogene în faţă".

De asemenea, Adevarul susţine că: "Jandarmii au încălcat toate regulile de intervenţie la mitingul diasporei de pe 10 august din Piaţa Victoriei. Potrivit manualului jandarmilor, forţelor de ordine le este interzis să lovească oamenii în cap, să le pulverizeze gaz lacrimogen în faţă şi să dea cu bastonul fără nicun avertisment. Ca scuză pentru atacurile violente ale militarilor, reprezentanţii Jandarmeriei Române au au invocat "violenţa legitimă din partea statului", deşi regulamentele Ministerului de Interne spun cu totul altceva. De altfel, 11 dintre jandarmii violenţi au fost deja identificaţi de procurori şi vor fi cercetaţi pentru purtare abuzivă. Procurorii au înregistrat până la sfârşitul săptămânii trecute circa 260 de plângeri. În plus, la numărul de urgenţă 112 au fost înregistrate 187 de apeluri, în data de 10 august, în legătură cu violenţele de la mitingul diasporei. Ancheta continua şi cel mai probabil în faţa procurorilor vor fi chemaţi şi ministrul de interne, Carmen Dan şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, acestea urmând să dea explicaţii în legătură cu implicarea în evoluţia evenimentelor din Piaţa Victoriei".

Bancherul

Cum isi pacaleste ING clientii care platesc cu cardul in strainatate

Conform publicaţiei ING: "Clientii ING care utilizeaza cardurile la magazinele din strainatate sau fac plati online in valuta descopera pe extrasele de cont ca au fost pacaliti cu sute de lei prin utilizarea de catre a banca a unui curs de schimb extres de mare comparativ cu cel strandard al bancii sau cel al BNR si cel utilizat de Visa. Oficial, ING nu aplica un comision de schimb valutar pentru platile cu cardul in valuta, insa in realitate comisionul exista, fiind ascuns in cursul de schimb foarte defavorabil clientilor. Daca banca ar fi corecta si transparenta, ar aplica acelasi curs de schimb si pentru platie cu cardul si ar introduce comisionul de schimb valutar. ING prefera, insa, sa-si pacaleasca clientii, bazandu-se, probabil, pe faptul ca putini verifica la ce curs au fost efectuate platile cu cardul. Iar pe cei care descopera marsavia, ING le ramburseaza diferenta de curs, banca recunoscandu-si astfel practica incorecta, care ar putea fi si ilegala, de altfel, daca ANPC si-ar face treaba".

Bancherul arată "cum a fost descoperita de un client pacaleala ING":

"Cursul de schimb valutar pentru platile cu cardul la POS in strainatate este 3,5% (in 19 iulie 2018, rata ING era 4,8183, la curs BNR de 4,6549). Nu vi se pare mare? Mie da, iar din discutiile cu alti clienti ING si lor li se pare mare", a intrebat un client ING pe pagina Facebook a bancii.

ING a raspuns: "Cursul valutar aplicat pentru tranzactiile efectuate prin intermediul cardului intr-o alta moneda este stabilit in functie de cursul nostru intern si este afisat pe site-ul nostru, actualizat. Iti recomandam sa utilizezi un card de euro, pentru a evita diferentele de schimb valutar. Te rugam sa ne lasi un mesaj privat pentru a discuta mai multe."

Un alt client al ING a reclamat aceeasi problema: "Mi-am facut o rezervare de hotel pe booking.com, am platit 470 de euro avans, suma fiind returnabila daca vreau sa renunt, am renuntat si mi-am primit banii inapoi, insa la plata cu cardul, cursul valutar ING a fost 4,8019 in 05 mai 2018, in timp ce la returnarea sumei, in 05 iunie, cursul ING a fost 4,4940 lei.

Cotidianul

Carmen Dan, RAPORT despre violenţele din 10 august

Cotidianul anunţă că: "Ministrul de Interne Carmen Dan a prezentat duminică date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, din care rezultă că au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri împotriva unor persoane care nu erau vioente. Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor".

"Vreau să fie foarte clar, acest raport nu are rolul de a stabili vinovăţii. Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor celor care au avut de suferit în urma violentelor. Nu am nicio ezitare să prezint raportul Guvernului României, CSAT-ului, dacă mi se va cere. Până în prezent, nu am primit nicio invitaţie oficială în acest sens. Până acum, au fost deschise 21 de dosare penale. De mâine, vom merge la parchete şi cu alte sesizări, informaţii obţinute în aceste zile.

Jandarmeria a identificat sute de persoane care au comis violenţe. Se află în proces de identificare. Faţă de acţiunile jandarmilor, a fost începută o verificare internă. Au fost identificate cinci situaţii susceptibile. Protestul nu a fost asumat de organizaţii şi asociaţii civice, nu a existat un organizator care să-şi asume responsabilitatea legală.

În pregătiriea misiunii, MAI a solicitat oficial date privind posibilele riscuri asociate acestui protest. După protest, am solicitat date, informaţii noi, evaluări privind celor care au generat acte de violenţă în Piaţa Victoriei. Cazan a avut la dispozitive resurse suplimentare, dar şi jandarmi din Bucureşti, Constanţa, Craiova", a spus Carmen Dan.

Curierul National

Bucureştiul câştigă puncte în clasamentul turistic

Situaţia numărului de turişti în primele cinci luni ale anului 2018

Curierul Naţional relatează că: "În ultimii cinci ani, Bucureştiul a evoluat mult din punct de vedere turistic şi a devenit principala destinaţie turistică a României, în anul 2017 înregistrând un număr record de vizitatori de 2 milioane de turişti".

De asemenea publicaţia anunţă că: "Creşterea numărului de turişti în Bucureşti s-a datorat şi zborurilor low cost care au făcut ca acest oraş să fie o destinaţie mai accesibilă datorită preţului biletului de zbor, orare de zbor şi legăturilor directe cu mai multe oraşe europene şi din alte zone de pe glob din Asia, Orient şi America.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă operează în prezent un număr estimativ de 40 de companii aeriene, dintre care 8 sunt low cost. Principalele destinaţii ca număr de zboruri sunt către Londra, Viena, Frankfurt, Roma, Istanbul, Amsterdam şi Paris. În Bucureşti sunt prezente 16 branduri hoteliere internaţionale".

Jurnalul National

Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati. Românca a ratat o minge de meci!

Publicaţia informează că: "Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati în faţa olandezei Kiki Bertens cu scorul 6-2, 6-7, 2-6.

Halep (26 ani) s-a înclinat după două ore şi 5 minute de joc, în faţa olandezei Bertens (26 ani, 17 WTA), la capătul unui meci solicitant".

Jurnalul National afirmă că: "Simona Halep a început foarte bine meciul şi a condus cu 2-0, 3-1 şi 4-2, a reuşit un nou break, după care a încheiat primul set cu 6-2, în doar 32 de minute. În actul secund, Simona a scăzut uşor nivelul, a fost condusă cu 1-0 şi 4-1, dar, în urma sfaturilor antrenorului Darren Cahill, a reuşit să revină şi a egalat, 4-4, a dus setul în tiebreak, unde a avut 2-0, a pierdut patru puncte la rând (2-4), a fost condusă cu 5-3, dar a întors din nou situaţia şi a ratat o minge de meci la 6-5. Bertens a reuşit apoi trei puncte la rând şi a câştigat cu 8-6.

În decisiv, olandeza a început agresiv şi a câştigat contra serviciului în primul ghem, dar Halep a restabilit apoi egalitatea. Bertens a făcut un nou break, iar Halep a părut că cedează fizic şi psihic, în ciuda îndemnurilor lui Cahill, pierzând următoarele două ghemuri la zero. La 1-4, românca a ratat două mingi de break, care ar fi readus-o în joc, iar apoi Bertens a reuşit să obţină victoria cu 6-2".

National

Klaus, "omuleti verzi" de la BND, Ciolos de la DSGE!

Conform publicaţiei National: "Cu ceva vreme in urma dezvaluiam prezenta unor grupuri de "ultras" germani care bantuiau pe langa Piata Victoriei pozand totul, mai ceva ca turistii japonezi. Iar cum strania "excursie" organizata avea loc in plina desfasurare a Campionatului Mondial insistam asupra "ratacirii" fanilor germani care, in loc sa ajunga sa-si sustina echipa in Rusia, nimerisera tocmai la Bucuresti. Lasand insa gluma la o parte, iata ca avertismentul privind aceasta stranie prezenta a fost perceput diferit de catre structurile romanesti informative".

De asemenea, publicaţia relatează că: "Astfel ca in timp ce unele au incercat sa-si ia masuri de prevedere fara precedent pentru ca "turistii" sa nu poata deturna chiar cu totul manifestarile deja "traditionale" din Piata Victoriei, adica exact locul pe unde bantuiau tinerii "turisti" germani in urma cu doar cateva saptamani, altele au preferat sa faca doar ce stiu ele mai bine, sa fileze. Insa cum veridicitatea informatiilor privind posibilitatea ca BND-ul german sa-si bage coada din nou in evenimentele de la Bucuresti pare sa fi fost girata inclusiv de catre structurile specializate ale partenerilor strategici ai Romaniei, unii lideri de servicii de la noi, care poate probabil ar fi imbratisat idea unui non-combat nu au putut sa mai onoreze acest "blat", cel putin nu la vedere. Oricum, cert este ca din cate reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, la aceasta ora consilierii germani din umbra care s-au intors la butoanele lui Klaus Iohannis il preseaza pe acesta sa recurga la orice strategie, oricat de "intrusiva", numai sa incerce sa declanseze o data provocarea "marii emotii nationale" prin care unii incearca inca sa mai schimbe regimul politic romanesc. Iar prezenta "omuletilor verzi" ai BND-ului german la Bucuresti, puternic "legendata" de cealalta parte a sistemului este pusa pe seama misiunii acestora de a sustine razboiul hibrid declansat de catre "neamtul" de la Cotroceni contra actualei Puteri politice din Romania".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poate ne explica " obiectivul "ziar adevarul (!!!) si ce reguli au incalcat scandalagii din piata -pietarii de profesie 1

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb