REVISTA PRESEI 22.06.2013

Willy Homner
Revista Presei / 22 iunie 2013

ADEVARUL

EXCLUSIV Managerul privat al Tarom, constrâns să plece din companie în noiembrie. Până atunci, fără atribuţii. Demetriade a fost numit director executiv

Christian Heinzmann, managerul privat al Tarom, a semnat ieri o anexă la contract prin care acceptă reducerea mandatului de la patru ani la un an, astfel că belgianul va părăsi compania în luna noiembrie, au declarat pentru "Adevărul" surse din Tarom. În şedinţa de ieri a Consiliului de Administraţie s-a decis retragerea atribuţiilor de director general ale lui Heinzmann, dar şi numirea lui Nicolae Demetriade în funcţia de director executiv. Demetriade a mai fost director general al companiei de stat Tarom. El a fost numit recent membru în Consiliul de Administraţie al companiei. "Adevărul" a scris săptămâna trecută despre presiunile exercitate asupra managerului privat din interese politice. Lucian Isar, membru al Consiliului de Administraţie al Tarom până la sfârşitul lunii mai, a dezvăluit interesele politice de la vârful companiei de stat. Isar spune că presiunile asupra managerului privat Christian Heinzmann nu vor înceta până când acesta nu-şi va da demisia şi precizează că acesta "este < rugat > aproape zilnic, în ultima perioadă, să se îmbolnăvească ori să se ceară afară pentru orice motiv doreşte să invoce".

14 ani de ezitări lângă un munte de aur România aşteaptă locuri de muncă

Un proiect care ar putea aduce miliarde de euro în economia României, dar pe care opozanţii grupaţi în câteva asociaţii şi ONG-uri îl prezintă în culori sumbre. Un proiect în care militantismul încrâncenat a eclipsat aproape în totalitate apariţia sporadică a unor analize cât de cât obiective. Coordonatele proiectului minier de la Roşia Montană sunt relativ simple: compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) - in care Gabriel Resources (companie cotată la bursa din Toronto) deţine 80,69 %, iar statul român are 19,31 % - a obţinut, în 1999, licenţa de concesiune pentru exploatarea minereurilor de aur şi argint din perimetrul Roşia Montană. După efectuarea prospecţiunilor geologice, compania a propus un proiect în care se estimează că, într-un interval de 16 ani, la care se adaugă alţi şapte pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi închidere, vor fi extrase aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint. Pe baza acestor date, doar prin demararea minei de la Roşia Montană, România ar putea deveni cel mai mare producător de aur din Uniunea Europeană.

Sfaturi pentru a cumpăra casa de vis, la preţul ideal

Elementul-cheie care îţi poate asigura cele mai bune afaceri în domeniul investiţiilor pe piaţa imobiliară este locul. În calitate de cumpărător, ar putea fi în dezavantajul tău, însă, mai ales în condiţiile de piaţă din ziua de azi, poţi afla cum să întorci în favoare ta toate şansele pentru a deveni fericitul posesor al casei dorite de tine. Este bine-cunoscut faptul că locuinţele amplasate în zonele cele mai bune al unui oraş sunt primele care se vând, în timp ce cumpărătorii oferă din ce în ce mai mulţi bani pentru a-şi asigura locul într-un astfel de cartier, potrivit postului de televiziune CBS. "Primim mai multe oferte deodată", a spus Karen Lippoldt, agent imobiliar din Chicago, semn că economia americană îşi revine uşor, iar oamenii sunt dispuşi să cheltuiască pentru a-şi asigura confortul. "Oamenii supraliciteză şi se aruncă în afaceri imobiliare cu tot avântul. Nu am mai văzut asta de ani de zile", adaugă Lippoldt.

Fenechiu, despre privatizarea CFR Marfă: "A fost cu pistolul la tâmplă. Sper să aibă un viitor precum Petrom"

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că privatizarea CFR Marfă a avut loc "cu pistolul la tâmplă", însă au fost respectate toate prevederile legale şi speră ca viitorul companiei să-l urmeze pe cel al Petrom, chiar dacă sunt transferate datorii de 100 de milioane de euro. "Sunt dispus şi stau în faţa oricui contestă această privatizare, nu ne-am abătut absolut deloc de la litera şi spiritul legii", a spus ministrul Transporturilor despre privatizarea CFR Marfă. Ministrul a susţinut că nu au nicio valoare contestaţiile companiilor în ceea ce priveşte procesul de privatizare, finalizat cu desemnarea Grup Feroviar Român, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, drept câştigător al licitaţiei. Fenechiu a susţinut că nu crede că-şi permite cineva în România "să arunce 10 plus 18 milioane de euro aşa ... nici măcar de dragul FMI". Ministrul Transporturilor a precizat că banii din privatizarea CFR Marfă vor intra în bugetul statului, prin Ministerul de Finanţe, pentru diminuarea deficitului.

Veşti bune: preţul energiei electrice pentru populaţie scade cu 1,3% de la 1 iulie

Preţul reglementat al energiei electrice livrate populaţiei va scădea în medie cu 1,3%, de la 1 iulie, a decis vineri Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Decizia a fost luată în urma unei analize semestriale realizată de Comitetul de reglementare din instituţie şi se va aplica atât consumatorilor casnici, cât şi consumatorilor non-casnici care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie. Cea mai recentă modificare a preţurilor reglementate ale electricităţii a avut loc în 1 ianuarie, când tarifele finale au crescut cu 10%. Din total, 6% a fost impactul costului energiei, iar 4% efectul sprijinului acordat de stat producţiei energiei din surse regenerabile. Tot începând cu 1 iulie, piaţa de energie electrică va fi dereglementată cu 10%, conform angajamentelor asumate de Guvern cu FMI şi Comisia Europeană. Aceasta înseamnă că toţi consumatorii de energie în regim reglementat vor primi cu 10% mai puţină energie la preţuri stabilite de ANRE, procent care va fi achiziţionat în schimb de pe piaţa liberă.

Miniştrii de Finanţe din UE hotărăsc viitorul băncilor falimentare din zona euro

Miniştrii de finanţe din UE au început joi negocierile privind normele care aplicate în cazul falimentelor bancare. Fiind considerate un element esenţial pentru asigurarea stabilităţii financiare în regiune, reglementările urmează să stabilească cine suportă costurile de salvare sau de închidere a băncilor falimentare. Discuţiile miniştrilor din ţările membre ale Uniunii Europene ar putea fi influenţate de îngrijorările referitoare la Grecia, unde a revenit criza economică, potrivit publicaţiei "The New York Times". Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi oficialii din zona euro au sugerat că ajutorul acordat Greciei ar putea fi suspendat până la sfârşitul lunii iulie, în cazul în care problemele politice interne vor împiedica supraveghetorii internaţionali să încheie raportul finanţelor ţării.

Oficiali şi experţi în energie dezbat la Bucureşti viitorul regenerabilelor în România

Înalţi oficiali şi experţi din domeniul energetic vor dezbate la Bucureşti viitorul energiilor regenerabile în România, care sunt posibilităţile de dezvoltare ale sectorului, dar şi cum pot fi recuperate investiţiile effectuate până în acest moment, în cadrul unei conferinţe organizate de Camera de Comerţ Italiană pentru România în colaborare cu Confindustria România. În cadrul evenimentului, care va avea loc miercuri, 26 iunie, la Radisson Blu Hotel Bucureşti, vor lua cuvântul Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Roberto Scagnoli, preşedintele Camerei de Comerţ Italiene pentru România, Mauro Maria Angelini, preşedintele Confindustria România, şi Otilia Marin, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). De asemenea, la conferinţă au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Guvernului.

EVENIMENTUL ZILEI

ANIVERSARE! Evenimentul zilei la 21 de ani de la 21 iunie '92!

Evenimentul zilei împlineşte 21 de ani de când s-a lansat pe piaţa cotidianelor din România. Pe 22 iunie 1992, a apărut pe tarabele din întreaga ţară un ziar care s-a dovedit a fi cel mai de succes produs al presei scrise de după Revoluţie. "Bulina roşie", condusă magistral de Ion Cristoiu, a depăşit statutul de simplu ziar, devenind, practic, o stare de spirit!

Evenimentul zilei şi lupta de a fi cei mai buni

De 21 de ani, Evenimentul zilei vă oferă, zilnic, cele mai importante sau interesante ştiri. Sunt câteva milioane de oameni care, de-a lungul acestor ani, au citit ziarul cu bulină roşie, gândit în 1992 de Ion Cristoiu. Categoric, perioada romantică a jurnalismului românesc a trecut, s-a stins încet-încet, pe la începutul anilor 2000, când mogulii şi-au făcut apariţia. Astăzi vorbim de o industrializare a presei, în care factorul economic primează, fie că vorbim de tirajul ziarului pe hârtie cu miros de cerneală tipografică, fie de suportul de on-line, accesat de pe computer, laptop sau telefonul mobil. Suntem încă mulţi dintre jurnaliştii de acum 21 de ani care ne-am adaptat tehnologiei moderne, deşi încă avem nostalgia pixului alergând pe foaia de hârtie sau a maşinii de scris ce muşca cu dinţii din coala albă. Unii am început lângă Ion Cristoiu, alţii în cadrul echipelor care au urmat, însă pe toţi ne-a unit brandul EVZ şi spiritul viu de a da partenerilor noştri, cititorii, un ziar interesant, în pas cu vremurile.

LA MULŢI ANI EVZ: Adrian Vasilescu, BNR: Nu vă pot ierta că aţi trecut la ziarul mic

Multe lucruri m-au enervat, dar le-am uitat. EVZ m-a enervat când a scris că Banca Naţională calculează rata de schimb leu/dolar şi leu/euro, deşi nu era adevărat, a spus Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, întrebat cum a decurs relaţia BNR cu Evenimentul Zilei în cei 21 de ani. Iată ce ne-a mai spus consilierul BNR, în afara urărilor de "La mulţi ani!". M-am enervat şi când s-a făcut o legătură aiurea între dobânda de politică monetară şi dobânzile băncilor. Dar pe toate astea le-am iertat. Ceea ce nu am iertat este că aţi trecut de la un ziar mare, tradiţional, la unul mic. Multe ziare renunţă la varianta tipărită, în speranţa că se vor consacra în online. Dar avem o jumătate din populaţia României la sate, şi niciun ziar nu ajunge acolo. În România, în primul rând lucrurile s-au stricat din cauza sistemului de difuzare.

Adevărul despre Dolce&Gabbana. Ce se află ÎN SPATELE "firmei" /VIDEO

Peste 3.000 de salariaţi, 250 de magazine în 40 de ţări, o cifră de afaceri de aproximativ 1 miliard de euro în anul fiscal 2011/ 2012, clienţi celebri, printre care se numără Beyonce şi Madonna...Un brand de lux atât de popular în întreaga lume, încât mulţi nici nu mai ştiu de unde a pornit totul, important fiind doar să poarte "ceva de firmă". În prezent a devenit deja de notorietate că designerii vestimentari Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au fost condamnaţi la un an şi opt luni de închisoare de un tribunal din Milano, pentru evaziune fiscală. Au fost găsiţi vinovaţi pentru că nu şi-au declarat venituri de peste 1 miliard de euro. Procurorii au arătat că cei doi au încercat să treacă neobservată imensa sumă.

Un fost ministru al economiei italian cere Occidentului să primească Rusia în UE

Cunoscutul politician italian Giulio Tremonti, fost ministru al economiei în guvernul premierului Silvio Berlusconi, a cerut Occidentului să primească Rusia în cadrul Uniunii Europene, după cum relatează agenţia rusă de presă Novâi Reghion. În opinia politicianului italian, Germania, adevăratul dictator al UE, obosită de nenumăratele injecţii financiare în economiile fără de speranţă ale ţărilor de la periferia Europei de Sud, ar putea să parieze la un moment dat pe o uniune economică şi un parteneriat strategic cu Rusia pe termen lung. Acest lucru, consideră Tremonti, nu trebuie permis sub nicio formă, pentru că într-un astfel de scenariu Europa de Sud s-ar trezi între ciocan şi nicovală. Prin urmare, susţine Tremonti, ar fi mai potrivită o politică proactivă, ca Moscova să fie 'împinsă în braţele Bruxellesului'. Uniunea Europeană reprezintă un organism în dezvoltare, dinamic, iar aceasta înseamnă noi pieţe şi spaţii vaste.

"DOSARUL REFERENDUMULUI". Romii plătiţi cu 40 de lei,de către fiul fostului ministru al Apărării, un an de puşcărie

Magistraţii de la Judecatoria Cluj Napoca au decis, ieri, primele condamnări din "Dosarul referendumului" din iulie 2012, când preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie, mai multe persoane acuzate de fraudă fiind condamnate la pedepse cuprinse între 1 şi 3 ani de închisoare cu suspendare. Deciziile date de judecătorii de la Cluj nu sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea de Apel, iar apoi la ÎCCJ. De asemenea, magistraţii au dispus ca persoanele acuzate de fraudă să returneze banii primiţi în schimbul voturilor. Dumitru Samson, fiul vitreg al fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, este şi el acuzat de fraudă în dosarul referendumului. În urma referendumului din iulie 2012, preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie pentru a doua oară, Crin Antonescu fiind preşedinte interimar în toată acea perioadă.

Sentinţă finală în cel mai lung proces din România!

Curtea Supremă a finalizat cel mai lung proces din România, dosarul Thyssen - Metalexportimport), miza acestuia fiind evaluată la aproximativ 48 de milioane de euro. Decizia fost luată după 30 de ani de tergiversări, chichiţe avocăţeşti şi vicii de procedură. În final, Metalexportimport (România) a pierdut procesul cu Thyssen Stahl GmbH (Germania) şi nu va primi despăgubiri. Totul a pornit de la o tranzacţie făcută de Metalimportexport care a livrat, la începutul anilor '80, în SUA, tablă groasă produsă la Galaţi la un preţ de 330 de dolari pe tonă. Finanţarea şi vânzarea tablei au fost făcute prin intermediul a două firme americane, Thyssen fiind desemnată apoi succesorul legal al acestora. Calitatea slabă a produselor livrate de combinatul din Galaţi a determinat, pentru o perioadă, întreruperea furnizării. Ulterior, tranzacţiile au fost reluate, fără a exista însă posibilitatea recuperării contravalorii mărfii, întrucât nu au fost deschise acreditive bancare care să garanteze plata tablei groase.

JURNALUL NATIONAL

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, audiat la DNA

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului, că a fost audiat ca martor în calitate de conducător al instituţiei în dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda. Ministrul a precizat că acest lucru se putea face fără a fi chemat "un demnitar al statului român" la DNA. "Au dorit procurorii să ştie dacă (n.r. - Valentin Preda) avea anumite atribuţii şi dacă la un moment dat era normal să se găsească într-un anumit loc. (...) Mi se pare totuşi puţin deplasat, nu în ceea ce mă priveşte, ci în ceea ce priveşte poziţia unui ministru, să fie chemat până la DNA pentru a da o astfel de declaraţie. Dar fiind un om ca toţi oameni, am venit aici şi am dat aceste declaraţii. I-am spus şi domnului procuror, consideram că se putea face acest lucru fără să cheme un demnitar al statului român la DNA, mai ales că ştiţi foarte bine ce înseamnă prezenţa unui demnitar la DNA, cel puţin ca imagine publică şi ca aspect în media", a afirmat Fenechiu, care a precizat că nu poate da mai multe amănunte, deoarece este un dosar în lucru.

Război diplomatic între Turcia şi Germania. Ambasadorii ambelor ţări, chemaţi la explicaţii

Germania şi Turcia au chemat la explicaţii ambasadorii fiecărei ţări în contextul unui răboi diplomatic provocat de declaraţiile ministrului turc pentru integrarea în UE, Egemen Bağis, care a criticat poziţia cancelarului german Angela Merkel legată de reprimarea protestelor din Turcia. La începutul acestei săptămâni, Merkel s-a arătat "consternată" de duritatea de care a dat dovadă guvernul turc faţă de protestatarii care demonstrează de mai multe săptămâni în principalele oraşe din Turcia. La scurt timp, Germania a anunţat că intenţionează să amâne reluarea discuţiilor despre aderarea Turciei la UE, discuţii care urmau să înceapă lunea aceasta, după o pauză de trei ani. Egemen Bağis a avertizat, însă, că amânarea discuţiilor va duce la represalii din partea guvernului turc, acuzând-o pe Merkel că poziţia critică faţă de Turcia este o stratagemă pentru campania electorală care se apropie în Germania.

Miniştrii de finanţe ai UE au aprobat, în unanimitate, abrogarea procedurii de deficit excesiv pentru România

Miniştrii ECOFIN (un consiliu al Consiliului Europei format din miniştii de finanţe ai statelor UE) au aprobat, în unanimitate, abrogarea procedurii de deficit excesiv pentru România, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Finanţelor Publice, informează agerpres.ro. "Decizia reprezintă recunoaşterea oficială a faptului că deficitul bugetar al României s-a încadrat sub ţinta de 3% din PIB în anul 2012, precum şi a credibilităţii politicii bugetare pentru anul în curs şi pentru anul următor, Comisia Europeană confirmând prognoza Guvernului României de continuare a procesului de consolidare fiscală", se arată în document.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb