REVISTA PRESEI - 24.04.2010

Willy Homner
Revista Presei / 24 aprilie 2010

ADEVĂRUL

2007-2010: piaţa muncii, dată peste cap

În urmă cu trei ani, angajatorii căutau cu disperare forţă de muncă. Acum, cei disperaţi să-şi găsească un job sunt şomerii. Mii de şomeri din toată ţara au luat ieri cu asalt bursele locurilor de muncă, în speranţa că-şi vor găsi de lucru. Românii rămaşi fără joburi din cauza crizei financiare îşi caută acum disperaţi câte un loc de muncă şi sunt dispuşi să accepte orice condiţii impuse de angajatori. La Bursa locurilor de muncă, organizată ieri de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în toată ţara, cozile erau interminabile.

Drama sopranei de la Operetă

Soprana de operetă, Amelia Antoniu, a ajuns în comă de gradul IV din cauza unei bacterii luate din Spitalul CF 2 din Bucureşti. Medicii de la Spitalul Universitar, unde solista Operetei este internată la Terapie Intensivă, nu îndrăznesc să-i acorde mai mult de 3-4% şanse de supravieţuire.

Cum a umblat Gigi Becali la martori

Finanţatorul Stelei s-a ales cu un nou dosar după ce i-ar fi determinat pe hoţii maşinii sale să-i ţină partea în procesul în care este acuzat de sechestrare de persoane. Gigi Becali are din nou probleme cu legea, după ce procurorii au depistat că recuperatorul maşinii sale a convins presupusele victime ale finanţatorului Stelei să-şi schimbe declaraţiile

BAC-ul, uşor chiar şi pentru puştii de a V-a

Tran Bach Lam, în vârstă de 11 ani, a demonstrat că ar putea obţine punctaj maxim la proba de competenţe digitale. Elevul se descurcă de minune în utilizarea computerului, iar în prezent îşi construieşte propriul site. Deşi abia termină clasa a V-a peste două luni, pentru Tran Bach Lam, proba la competenţe digitale din cadrul bacalaureatului este floare la ureche. Puştiul a rezolvat în redacţia "Adevărul", unul dintre modelele de subiecte postate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Bucureştenii din sectorul 4 îşi aleg mâine deputatul

Electoratul din Colegiul 19 al Capitalei vor avea de ales, mâine, între candidata PSD-PC, Liliana Mincă, şi candidata PDL, Teo Trandafir, aspirante la un post în Camera Deputaţilor. Pe listele electorale permanente sunt înscrişi 104.586 de alegători, care sunt aşteptaţi în 61 de secţii de vot. La acest tur de scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă va testa un proiect-pilot de informatizare a secţiilor de votare. După intrarea în cursa electorală, Mincă şi Trandafir şi-au exprimat intenţia de a se "bate" doar în proiecte.

Maşina liberal-democrată britanică, de neoprit

Runda a doua a dezbaterilor televizate confirmă faptul că liberal-democraţii lui Nick Clegg sunt pe cale să provoace un cutremur în politica britanică la alegerile din 6 mai. Sondajele în urma confruntării de joi seară îl dau câştigător fie pe conservatorul David Cameron, fie pe liberal-democratul Nick Clegg.

EVENIMENTUL ZILEI

Haiducii web care au atacat "Le monde"

Supăraţi pe străini, o gaşcă de puşti teribilişti au ieşit la luptă cu arme informatice. Îşi zic, pompos, "Romanian National Security" (Securitatea Naţională Română) şi au devenit celebri peste noapte, spărgând site-urile publicaţiilor "Daily Telegraph" şi "Le Monde" şi postând pe paginile acestora mesaje pătimaşe care, spun ei, ar spăla imaginea României. Supăraţi pe britanici şi pe francezi, după două evenimente despre care ei spun că sunt "denigratoare pentru români", tinerii au stabilit să înceapă o campanie prin care să-i pună la punct pe cei din ţările pe care ei le cred neprietenoase cu românii.

O adopţie fără ieşire: statul nu-i poate da mamei dezlegare

Autorităţile susţin că anularea adopţiei în cazul femeii din Deva, care a înfiat în 1999 o fetiţă fără a şti că are retard mintal, pare imposibilă din punct de vedere legal. "Din punct de vedere legal, adopţia nu ar putea fi desfăcută, chiar dacă se dovedeşte, medical, că fetiţa adoptată în urmă cu zece ani avea retard mintal şi că medicii au păcălit-o pe mamă. Pe primul plan se pune interesul superior al copilului", este de părere şeful Oficiului Român pentru Adopţii (ORA), Bogdan Panait.

Spitalul CF2, o bombă biologică cu efect letal

Două paciente, printre care prim-solista de la Operetă, au intrat în comă, după intervenţii chirurgicale uşoare la Spitalul Căi Ferate Bucureşti. Practic, au fost operate cu instrumentar infectat. Ministerul Sănătăţii a început o anchetă la CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise. Radu Berceanu, ministrul transporturilor şi infrastructurii, l-a demis ieri din funcţie pe directorul Spitalului CF2, Constantin Tănase.

Procesomanii politici din Târgu" Iesilor

Prinşi în focul luptei, liderii locali se dau în judecată într-o veselie, cerând daune morale uriaşe la cea mai mică insultă sau calomnie. În politicienii ieşeni a dat boala procesomaniei. Cum se ceartă doi adversari politici, cum se dau în judecată pentru calomnie, cerând daune morale. Liderilor ieşeni le sare repede muştarul, expresia la modă fiind: "La cremenal, infame!"

Agricultură nu se poate face doar cu subvenţii

Subvenţiile europene nu vor putea ajuta fermierii români decât pe termen scurt, soluţia pentru ca agricultura românească să fie competitivă pe plan European fiind investiţiile, consideră comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş. El a arătat că subvenţiile nu vor fi necesare pentru unele regiuni ale UE şi că în aceste ţări sunt importante şi proiectele care atrag fonduri europene destinate dezvoltării regionale.

Măcar să finalizăm cei 10 km rămaşi din tronsonul 2B

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va renegocia, la începutul lunii mai, contractul cu americanii de la Bechtel, care vizează construirea Autostrăzii Transilvania Braşov-Borş. Oficialii români susţin că nu este vorba despre o renegociere asemănătoare celei din anul 2005, când s-au discutat despre termenele de plată, ci se va lua în discuţie doar o reeşalonare a termenelor de finalizare a tronsoanelor de autostradă.

Asistenta medicală , o meserie pentru pornit în viaţă

Cele mai multe cereri sunt în medicină generalistă şi stomatologie. Salariile lor pornesc de la 600 de lei, dar în sistemul sanitar privat depăşesc 2.000 de lei. În sistemul sanitar de stat şi cel privat există, săptămânal, o cerere constantă de locuri de muncă. Miercuri, 21 aprilie, din totalul de 1.560 de joburi din domeniu publicate în varianta on-line a "României libere", se căutau cu precădere asistente medicale cu diferite specializări, farmacişti şi medici stomatologi.

Dilemă de 8.000 de euro: maşină nouă sau SH

La acelaşi preţ, românii au de ales între un automobil nou, dar cu o motorizare slabă, şi o maşină de ocazie puternică şi full options. Scăderea preţurilor la maşinile de ocazie îi pune pe gânduri pe cei care doresc să-şi cumpere un automobil: "Oare să-mi iau nou sau la mâna a doua?". "Maşinile nemţeşti. Pe astea le caută toată lumea". "Sunt foarte multe cazuri în care preţurile maşinilor la mâna a doua sunt mai ieftine decât în Germania", este de părere Cristian Popescu, şeful Complexului Autovit.

Ceasurile politicienilor: miile de euro ţâşnesc din încheietură

Teodor Atanasiu (PNL) are un Roger Dubuis, din aur, care costă cam cât o limuzină. Dar oricât de scumpe ar fi ceasurile de la mână, pe parlamentari nu i-a costat nimic: mai toţi le-au primit cadou. Politicienii români cerşesc bani de la FMI cu ceasuri de 40.000 de euro la mână. Este poate singura afirmaţie memorabilă produsă de Andrei Gheorghe în scurta sa carieră de purtător de cuvânt la Ministerul Finanţelor. Şi a spus-o abia după ce a demisionat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb