REVISTA PRESEI - 27.11.2010

L.D.
Revista Presei / 27 noiembrie 2010

EVENIMENTUL ZILEI

Statul se pregăteşte să vândă Romtelecom

Participaţia de 46% pe care statul o mai are la compania de telecomunicaţii ar putea ajunge în portofoliul grecilor de la OTE. Marius Fecioru, secretar de stat în MCSI, s-a întâlnit cu Guido Kerkhoff, membrul Consiliului de Administraţie Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, cu Michael Tsamaz, preşedinte şi director general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE SA), precum şi cu Yorgos Ioannidis, director executiv Romtelecom. Oficialii ministerului încă se mai gândesc la cea mai optimă soluţie pentru a valorifica cele 46 de procente pe care le mai deţin din Romtelecom. Alternativele sunt vânzarea directă câtre Deutsche Telekom sau listarea Romtelecom la Bursa de Valori Bucureşti.

"Boambe", sfadă şi răpiri. Alegerile din Moldova pe înţelesul tuturor

ANALIZĂ EVZ. Forţele politice de la Chişinău joacă viitorul micuţei republici cu arme tocite: filmuleţe şi răpiri controversate, "România prietenă" sau "România distrugătoare". Până mâine-seară, criza nu prea există. Mai încruntat decât de obicei, liderul comunist Vladimir Voronin ieşea acum câteva săptămâni în faţa presei cu o acuzaţie cât toate zilele: puterea reprezentată de Alianţa pentru Integrare Europeană şi-a trădat cetăţenii în favoarea României. În iulie, inundaţiile făcuseră prăpăd la Nemţeni, lângă Prut: doi oameni au murit, iar 170 de case au fost distruse. Era chiar în perioada în care Dunărea creştea ameninţător în dreptul Galaţiului şi se vorbea de varianta inundării controlate a unor zone agricole, pentru salvarea oraşului. În plină campanie electorală, un filmuleţ al agenţiei de presă "Omega" - deţinută de Aleksandr Petkov, candidat la deputăţie din partea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova - a legat cele două evenimente şi a încercat să demonstreze că digul care apăra Nemţeniul moldovenesc a fost aruncat în aer pentru a dezumfla Prutul şi a salva astfel Galaţiul românesc.

Record de contestaţii la rezidenţiat

Sute de participanţi la examenul de rezidenţiat din acest an contestă modul de desfăşurare: cinci grile au fost anulate după anunţarea rezultatelor, ceea ce a schimbat total clasamentul. Numeroşi candidaţi la examenul de rezidenţiat desfăşurat săptămâna trecută reclamă nereguli grave în desfăşurarea acestuia. "De ce au existat grile din altă materie în afara celei din programă şi de ce, ulterior, cei care au răspuns corect la ele au avut de suferit prin reducerea considerabilă a punctajelor iniţiale de la 1 la 23 de puncte? De ce nu ne-au fost prezentate motivele pentru care s-au anulat aceste grile, precum şi motivul pentru care a fost posibilă o astfel de eroare", se întreabă absolvenţii de medicină, care au redactat şi o petiţie on-line adresată Ministerului Sănătăţii.

600.000 de morţi de la fumatul pasiv. Copiii, pricipalele victime

La nivel mondial, 600.000 de oameni mor anual din cauza fumatului pasiv, iar o treime din aceştia sunt copii. Cifra apare în primul studiu pe tema fumatului pasiv realizat la nivel global de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în 192 de ţări. Dintre toate categoriile de populaţie, cei mai afectaţi sunt copiii, ai căror plămâni se dezvoltă mai greu faţă de cei ai micuţilor ai căror părinţi nu fumează în preajma lor. Cercetarea OMS arată că 379.000 de fumători pasivi mor din cauza problemelor cardiace, 165.000 din cauza infecţiilor respiratorii, 36.900 de astm şi 21.400 din cauza cancerului pulmonar.

Cum produc ouă "găinile fericite" din Călăraşi

La 23 de ani, Mihai Petruş, un absolvent de Agronomie, are în grijă 3.000 de "găini fericite", ce produc zilnic 2.400 de ouă care în cel mult două săptămâni vor ajunge pe rafturile magazinelor din ţară. Pornită recent, Societatea Comercială Eco Vital Prest din Călăraşi este cea de-a patra fermă cu ouă bio din România. "Deocamdată ouăle se vând pe plan local pentru că sunt prea mici. Oul trebuie să aibă între 53 şi 63 de grame pentru a primi autorizaţie de vânzare pe piaţa naţională", spune Mihai Petruş. La fermă, găinile sunt libere, nu stau în cuşti, iar conform normelor europene ele sunt şase pe metru pătrat în hală, spune tânărul. Mai mult, fiecare găină iese afară, având la dispoziţie o curte de 200 de hectare.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb