REVISTA PRESEI - 30.04.2012

Willy Homner
Revista Presei / 30 aprilie 2012

CAPITAL

Dăianu: "Priorităţile viitorului guvern: continuarea dialogului cu FMI, rezolvarea dosarului retrocedărilor, revizuirea impozitării pensiilor"

"Flexarea muşchilor nu va ajuta România. Trebuie să se înţeleagă că alternanţa la putere face parte din jocul democratic. De aceea, cred că este bine să se organizeze alegeri anticipate fiindcă timpul costă. Pe de altă parte, România trebuie să transmită Washington-ului şi Bruxelles-ului că este un partener serios, care nu iese din joc şi îşi continuă dialogul cu finanţatorii externi", a declarat, pentru Capital, economistul Daniel Dăianu. Acesta a precizat că, printre priorităţile viitorului guvern, indiferent dacă acesta este unul de tranziţie sau nu, trebuie să se regăsească o abordare serioasă a dosarului retrocedărilor.

Liviu Voinea: În perioada următoare este nevoie de o guvernare stabilă

Analistul economic Liviu Voinea a declarat pentru Agerpres că în contextul căderii guvernului Ungureanu, este nevoie în perioada următoare de o guvernare stabilă, pentru a da siguranţă investitorilor străini. "Delegaţia Fondului Monetar Internaţional are mână bună, se vede. La ultima vizită a delegaţiei FMI a căzut guvernul Boc, la această vizită a căzut guvernul Ungureanu. Rămâne de văzut ce va fi de acum încolo. Dacă va fi un guvern USL, eu zic că se pot întâmpla destul de multe lucruri importante în şase luni de zile. Problema stă în legitimitatea puterii administrative pentru că, iată, au căzut două guverne în interval de trei luni, iar din perspectiva oricărui investitor străin este nevoie de o guvernare stabilă. După părerea mea, vor trebui organizate alegeri cât mai repede, fiindcă este nevoie de stabilitate", a afirmat directorul executiv al Grupului de Economie Aplicată (GEA).

CURENTUL

Promisiunile USL privind guvernarea: Un milion de noi locuri de muncă şi zero taxe pentru munca part-time

USL a lansat, până acum, şapte programe construind viziunea sa despre economie, educaţie, administraţie, agricultură, turism, mediu şi energie, printre promisiuni numărându-se crearea unui milion de noi locuri de muncă şi introducerea impozitului diferenţiat. În viziunea sa despre economie, USL a avansat promisiunea de a face un milion de noi locuri de muncă, astfel încât numărul de angajaţi să devină cel puţin egal cu numărul de pensionari, promiţând, totodată, o creştere economică de 4% anual. Obiectivul de creare a un milion de noi locuri de muncă va fi posibil, în viziunea USL, în principal, prin reducerea costului muncii şi prin scăderea fiscalităţii.

Raed Arafat: Risipa din sănătate, o crima

Subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat ieri, intr-o emisiune televizata, ca s-a inceput implementarea unor mecanisme de control al cheltuielilor din spitale, in conditiile in care unele dintre acestea fac cheltuieli nejustificat de mari, urmand sa se ajunga la o "politie a spitalelor". "Nu poti sa controlezi aceasta situatie decat prin mecanisme de control (...) unul din aspecte - sistemele care functioneaza foarte bine au mecanisme de control extrem de puternice. In Canada, aveau un proiect denumit pompos "politia spitalelor". E posibil sa ajungem la asa ceva. Ne gandim la intarirea controlului. Poate ati vazut, avem un control la internarile in spitale", a spus Arafat la PRO TV.

Boc i-a delegat lui Blaga conducerea PDL

In cadrul unei audiocoferinţe cu preşedinţii organizaţiilor PDL din ţară, aceştia au fost anunţati că Vasile Blaga preia conducerea efectivă a partidului, întrucat Emil Boc trebuie să se ocupe de campania sa pentru primaria Clujului, ne-au in format surse PDL. Emil Boc, a anunţat azi că va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj alături de liderul filialei PDL, Daniel Buda, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. De altfel, Alin Tişe şi-a anunţat şi el candidatura pentru un nou mandat la CJ. Emil Boc a spus că a decis să candideze pentru un nou mandat de primar pentru a consolida statutul incontestabil al Clujului, de capitală a Transilvaniei.

Finala Europa League, sub amenintarea haitelor de maidanezi din Bucuresti

Suporterii spanioli care vor veni la Bucuresti pentru a asista la finala Europa League, dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, vor fi nevoiti sa infrunte un pericol cu care nu sunt obisnuiti - haitele de caini maidanezi din capitala Romanei. Jurnalistii de la Eurosport, editia spaniola, citati de ziare.com, ii avertizeaza pe microbistii iberici asupra pericolului cainilor fara stapan din Bucuresti. "Cu siguranta Bucurestiul se va vopsi in rosu si alb pe data de 9 mai, cand cele doua formatii spaniole se vor intalni in finala Europa League. Totusi suporterii ambelor formatii vor trebui sa mearga cu ochii in patru. Numai putin de 100.000 de caini maidanezi circula liberi pe strazile din capitala Romaniei! Pentru un fan, aceasta calatorie mult visata s-ar putea transforma intr-un cosmar.

EVENIMENTUL ZILEI

Elena Udrea: "PDL e o pisică pe care o calci de zece ori cu maşina şi tot îţi sare la gât"

Vicepreşedintele PDL crede că partidul se va întoarce la Putere. "În noiembrie, uşa va fi închisă pentru trădători". Ea spune că MRU poate fi unul dintre liderii PDL. Vicepre­şedintele PDL crede că o discuţie despre schimbarea conducerii PDL nu trebuie să aibă loc înainte de locale. "După, logica se poate schimba." Elena Udrea a acordat EVZ un interviu în exclusivitate în care a analizat avantajele şi dezavantajele plecării PDL de la guvernare.

Guvernul USL, poticnit în tehnocraţii Orban şi Predoiu

Victor Ponta şi Crin Antonescu negociază fiecare minister din cabinetul PSD-PNL. Un cabinet cu 16 ministere pe calapodul deja existent al guvernului Ungureanu, plus alţi patru miniştri-delegaţi: unul pe turism, altul pe energie, unul pe administraţie şi ultimul pe dialog social, la pachet cu relaţia cu parlamentul, se regăsesc în schiţa de guvern concepută de Ponta, împreună cu liberalul Crin Antonescu. Toate împărţite pe principiul parităţii. Până aici liderii USL s-au înţeles. Nu au stabilit încă dacă să fie un vicepremier sau trei, iar pe miniştrii independenţi - Cătălin Predoiu de la Justiţie şi Leonard Orban de la Afaceri Europene - intră pe locurile PSD, precum Liviu Voinea la economie, sau la comun.Ponta îşi doreşte in­cluderea în cabinet a celor doi miniştri din guvernul Ungureanu şi a recunoscut că nu a apucat să vorbească cu Antonescu.

Sclavii de la Rodipet

Muncitorii aduşi de Awdi Hassan din Honduras, ca să vândă ziare în România, mâncau câte o Eugenia pe zi. Detalii înspăimântătoare ies la iveală din rechizitoriul întocmit de procurori în dosarul lui Awdi Hassan, cel care a prejudiciat Rodipet cu 35 de milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, acesta a adus mai mulţi muncitori din Honduras, promiţându-le că vor lucra în mall-urile din Bucureşti, ori în IT, şi că vor primi salarii între 700 şi 1.200 de dolari pe lună, transport gratuit şi cazare asigurată. În realitate, lucrătorilor li s-au confiscat paşapoartele şi pentru întoarcerea în ţară li se cereau şi câte 4.000 de dolari. Rămaşi fără bani, oamenii libanezului împărţeau în trei un croasant şi mâncau câte o Eugenia la prânz. Primii hondurieni au ajuns în ţară în septembrie 2008 şi firma care i-a recrutat i-a sfătuit să declare autorităţilor române că sunt turişti.

JURNALUL NATIONAL

Traian Băsescu: Ministerul de Finanţe are o rezervă de 5 miliarde de euro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, cu ocazia anunţului desemnării premierului Victor Ponta, că "nu există motive de panică pe pieţe" în urma schimbării de guvern, fiindcă Ministerul de Finanţe are o rezervă de 5 miliarde de euro, cu care poate face faţă oricăror evenimente. "Astăzi, România s-a împrumutat cu o dobândă de 6,6% (...) şi există un program de a împrumuta încă un miliard de euro, de la Banca Mondială, pe termen lung". "Deci, România nu are nici un motiv de panică. Totul este în limite democratice şi controlabil din punct de vedere al siguranţei statului". Referitor la retragerea delegaţiei FMI, preşedintele a precizat că "misiunea FMI la nivel tehnic rămâne şi îşi continuă activitatea, urmând ca, după validarea guvernului, să se facă şi discuţiile pe conţinutul scrisorii. Se desfăşoară, în continuare, misiunea de evaluare a stadiului de îndeplinire a acordului cu Fondul, Uniunea Europeană şi Banca Mondială".

O bombă care ar putea decide soarta alegerilor din Franţa. Sarkozy, acuzat că ar fi primit bani pentru campanie de la Gaddafi, în 2007!

Cu o săptâmână înainte de turul al doilea al prezidenţialelor franceze, actualul şef al statului, candidat pentru un al doilea mandat, Nicolas Sarkozy are dificultăţi în a-i atrage de partea sa pe cei care în turul întâi au votat cu ceilalţi candidaţi de dreapta, centru sau extremă-dreapta, tonul campaniei devenind unul foarte dur. Între timp, stânga, căreia i se alătură ecologiştii, face front comun şi îşi declară deschis susţinerea faţă de socialistul Francois Hollande. Numai că, surpriză extrem de neplăcută, Nicolas Sarkozy este confruntat cu nişte acuzaţii care riscă să-i explodeze în faţă, compromiţându-i campania electorală pe ultima sută de metri. Site-ul de ştiri Mediapart susţine că deţine dovada că în 2007 campania electorală a lui Sarkozy ar fi beneficiat de 50 de milioane de euro din partea regimului politic de la Tripoli, al fostului dictator libian, Muammar Gaddafi.

Fondurile de hedging pariază împotriva Germaniei

Percepţia negativă a riscului în Europa se îndreaptă spre un nou nivel, după ce fondurile de hedging au început să parieze nu numai împotriva ţărilor slabe din zona euro, ci şi împotriva obligaţiunilor ţărilor de bază a monedei unice. Franţa, care va avea, cel mai probabil un nou preşedinte în persoana socialistului Francois Hollande, este una dintre ţintele speculatorilor, alături de redute precum Olanda şi chiar Germania, scrie Financial Times. Fondurile de hedging consideră că perspectivele monedei unice s-au înrăutăţit din nou, după ce efectele intrevenţiilor Băncii Centrale Europene prin furnizare de lichiditate pe termen lung au început să disapară, fără a fi adresat cu adevărat problema. Unii dintre managerii de fond cred că problemele euro sunt atât de serioase încât o nouă fază a crizei, mult mai dură decât ultima, îşi va face simţită prezenţa în Europa în următoarele luni.

NATIONAL

Ungureanu, la Neptun cu liderii PDL si Basescu

Mihai Razvan Ungureanu este la Neptun, unde se afla si presedintele Traian Basescu, cazat la vila de protocol, fostul premier fiind vazut in statiune plimbandu-se impreuna cu sotia sa. Realitatea TV a difuzat imagini cu fostul premier care se afla, sambata, impreuna cu sotia sa, in zona vilei de protocol din statiunea Neptun, unde este cazat presedintele Traian Basescu. De altfel, la finalul declaratiei de presa sustinuta vineri seara la Cotroceni in care a anuntat desemnarea lui Victor Ponta drept premier, seful statului a salutat si a spus, razand: "La revedere! Ne vedem la Neptun". Surse din PDL au declarat ca la Neptun s-ar afla, pentru discutii cu presedintele, in aceasta perioada, si lideri marcanti ai PDL.

Anghel Iordanescu, "surpriza" UNPR pentru Primaria Capitalei

Senatorul UNPR Anghel Iordanescu si-a depus, duminica, candidatura la Primaria Generala a Capitalei din partea UNPR. Iordanescu a fost insotit la Biroul Electoral Municipal de liderii partidului Cristian Diaconescu, Neculai Ontanu, Serban Mihailescu si de catre deputatul Aura Vasile. De multe ori liderii UNPR au anuntat ca pregatesc o "surpriza" pentru Primaria Bucuresti iar fostul selectioner al nationalei de fotbal pare sa fie optiunea formatiunii. "Sunt foarte increzator ca voi castiga. Imi amintesc ca, cu ceva timp in urma, bucurestenii mi-au dat un mandat cand am reprezentat sportul romanesc. Am reusit si atunci, am imcredere ca voi reusi si acum", a spus candidatul UNPR. Iordanescu a pledat pentru o Capitala "curata", in care sa fie rezolvate problemele transportului si parcarilor si care sa fie "cu totul altfel".

Rares Manescu, candidatul USL la Primaria Sectorului 6

Liberalul Rares Manescu si-a inregistrat, duminica, dosarul de candidatura din partea USL la Primaria Sectorului 6. Liderul PNL Crin Antonescu a apreciat faptul ca USL a reusit sa aiba candidati unici pentru toate sectoarele si sa il sustina pe Sorin Oprescu pentru un nou mandat de primar general. "Salut faptul ca Uniunea Social liberala a reusit sa aiba candidati unici in toate sectoarele Capitalei si, desigur, asa cum ati vazut, sa poata sprijini in intregimea ei candidatura lui Sorin Oprescu la Primaria Generala", a spus Antonescu. La randul sau, Ecaterina Andronescu si-a exprimat sustinerea pentru Rares Manescu, declarandu-si convingerea ca acesta ii va sprijini pe cei peste 25.000 de studenti care invata in Sectorul 6.

PUTEREA

Guvernul Ponta va avea 16 portofolii şi 20 de membri

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat că guvernul pe care-l va anunţa pe 1 mai va avea 16 portofolii şi 20 de membri ai guvernului, diferenţa fiind reprezentată de miniştrii delegaţi. "Cred că toată România e într-o mini-vacanţă. Eu de Ziua Muncii voi munci şi voi prezenta componenţa guvernului şi punctele principale din program. De principiu, schema guvernamentală pe care am discutat-o şi cu domnul Antonescu prevede 16 portofolii, dar 20 de membri ai guvernului. Vă spun lucrul acesta pentru că intenţionez - şi nu cred că este momentul până la alegeri în noiembrie, atunci când sper să avem un mandat de patru ani - să facem restructurări de instituţii guvernamentale, ci, în cadrul actualelor ministere, miniştrii şi miniştrii delegaţi care vor răspunde de anumite probleme specifice, pe care eu şi USL le-am considerat neacoperite în ultima perioadă - pot să vă dau exemplul dialogului social", a spus Ponta.

Udrea: PDL a ajuns în Opoziţie pe mâna lui

Preşedinta PDL Bucureşti, Elena Udrea, a scris într-o postare pe blogul personal că partidul a făcut o serie de greşeli prin care a ajuns să piardă guvernarea şi care au costat electoral partidul enorm. Printre greşeli, democrat-liberala precizează: acceptarea trasesimului şi comunicarea insuficientă cu oamenii cu privire la deciziile pe care PDL le-au luat. Udrea mai precizează: "Am greşit că am susţinut oameni care au dăunat imaginii partidului prin incompetenţă ori prin faptele lor, mulţi dintre aceştia fiind preluaţi de la guvernarea Tăriceanu, ori de la PSD. În mod cert, aceştia vor găsi soluţia de a se lipi înapoi de USL. Am greşit că am acceptat traseismul. Dar mai ales am greşit că ne-am lăsat luaţi de guvernare şi am uitat să facem politică".

Oprescu şi-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, şi-a depus duminică dosarul candidaturii pentru un nou mandat de edil la Biroul Electoral Municipal. "Am venit cu toate documentele necesare, inclusiv cu cele 177.000 de semnături (n.r. - numărul de semnături necesar pentru un candidat independent este puţin peste 36.000). Vreau să le mulţumesc colegilor şi prietenilor pentru simplul motiv că am ajuns la convingerea că este bine să ai prieteni şi, nu în ultimul rând, este dorinţa de a continua, de a schimba oraşul în bine, de a ne dezvolta cu toţii şi ceea ce e mai important de a intra în normalitate", a subliniat Oprescu.

Stiglitz: Europa se îndreaptă către suicid

Reputatul economist Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel, consideră că Europa este într-o situaţie "cumplită", deoarece insistenţa pe austeritate împinge regiunea spre "suicid". "Nu a existat niciodată, într-o ţară mare, un program de austeritate încununtat de succes. Abordarea europeană este cu siguranţă cea mai puţin promiţătoare. Cred că Europa se îndreaptă către suicid", a arătat Stiglitz la Viena, într-o întâlnire cu presa, transmite Bloomberg. Guvernele din cele 27 de state membre UE implementează măsuri de austeritate cu un impact cumulat de 450 miliarde euro, pe fondul crizei datoriilor de stat din zona euro.

Creştere economică în nordul Europei, recesiune în statele din sud

Creşterea economică din nord şi recesiunea înregistrată în statele din sudul continentului anunţă o Europă în două viteze. Companiile percep o tendinţă clară de bifurcare a economiei, respectiv redresare în Germania şi ţările nordice, combinată cu noi scăderi ale vânzărilor în Italia, Spania, Grecia şi Portugalia. În rândul companiilor americane şi europene care au raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru, în ultimele două săptămâni, pesimismul legat de vânzările din Europa a fost o temă recurentă. Potrivit lui Keith Sherin, vicepreşedinte şi director Financiar la General Electric "Germania, Olanda, Marea Britanie şi ţările nordice au avut performanţe destul de bune ale comenzilor, în timp ce sudul Europei este într-o situaţie mai dificilă. Are loc o ruptură în privinţa activităţilor economice".

Reprezentanţii FMI, BM şi CE se vor întâlni luni cu Victor Ponta

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene se vor întâlni, luni, la ora 16.00, cu premierul desemnat Victor Ponta, la sediul USL. Căderea Guvernului Ungureanu a determinat misiunea de evaluare să întrerupă negocierile, însă continuă discuţiile în ceea ce priveşte criteriile de îndeplinit şi perspectivele macroeconomice. Ponta îşi doreşte ca delegaţia FMI, BM şi CE, care se află în aceste zile la Bucureşti, să plece din România cu o nouă scrisoare de intenţie semnată de un guvern care are asemenea puteri, arătând că îşi doreşte ca Guvernul să obţină votul în Parlament.

ROMANIA LIBERA

Blănculescu: Reducerea TVA la alimentele de bază şi scăderea CAS sunt măsuri imediate pe care trebuie să le ia Guvernul Ponta

Reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) la alimentele de bază, scăderea contribuţiilor asigurărilor sociale (CAS), dar şi oprirea vânzărilor de pachete minoritare de acţiuni deţinute de stat la companiile strategice ale României reprezintă doar câteva din măsurile imediate pe care ar trebui să le ia Guvernul Ponta, după învestire, apreciază preşedintele societăţii Consultanţă şi Investigaţii Financiare, Ionel Blănculescu, potrivit Agerpres. Acesta consideră că este foarte necesară "combaterea cu adevărat a evaziunii fiscale", dar şi oprirea rapidă a vânzărilor de pachete minoritare de acţiuni de stat la companiile strategice ale României.

ZIARUL FINANCIAR

Ungureanu a picat. A venit Ponta. Problemele economice sunt aceleaşi

Guvernul Ungureanu a căzut. Vine Victor Ponta şi opoziţia la putere. Dar problemele economice sunt aceleaşi: investiţiile sunt amânate pentru că nu se ştie cum arată viitorul; românii se feresc să pună din nou bani în consum şi preferă să economisească; dezastrul atragerii de fonduri europene continuă; cursul leu/euro este sub presiune şi noroc de Mugur Isărescu şi BNR care-l ţine sub control când viaţa politică o ia razna; nu sunt bani pentru reîntregirea salariilor bugetarilor pentru că veniturile la buget cresc foarte puţin. Şi peste toate aceste lucruri vin promisiunile făcute de Ponta când era în opoziţie, care spunea că în şase luni de când va ajunge la putere va reduce CAS-ul la angajator, va reduce TVA pentru alimente, va majora salariul minim cu 21% de la 700 de lei la 850 de lei. La acest lucru se adaugă foamea de putere şi bani a opoziţiei, care vine acum la guvernare după mulţi ani în care a flămânzit în opoziţie.

Primul Guvern de după Revoluţie ajuns la putere fără să existe alegeri. Lupta politică se încinge pentru că mandatul Guvernului Ponta este de doar 6-7 luni. Numai bani să fie

Pentru prima dată în istoria postdecembristă, opoziţia a preluat puterea fără să existe alegeri, după răsturnarea neaşteptată a Cabinetului Ungureanu, trădat de unii dintre parlamentarii puterii şi de cei din grupul minorităţilor care, tradiţional, votau cu Guvernul. Lucrurile s-au precipitat, iar premierul desemnat, Victor Ponta, spune că are deja pregătită lista cu miniştri (16 miniştri "plini" şi patru delegaţi) pe care o va prezenta Parlamentului. De asemenea, măsurile economice propuse de Uniunea Social Liberală (USL) care privesc reducerea fiscalităţii şi revenirea la cota progresivă de impozitare sunt încă valabile, chiar dacă mandatul Guvernului este scurt, a anunţat Victor Ponta. Rămâne de văzut dacă ele se vor regăsi şi în programul de guvernare.

Petrom dă dividende record. La Viena se duc 205 milioane euro

Acţionarii celei mai mari companii locale, Petrom, unde grupul austriac OMV controlează pachetul majoritar, au aprobat "în unanimitate" distribuirea în acest an a unor dividende record, cu o valoare cumulată de 1,76 mld. lei (402 mil. euro) din profitul anului trecut, acestea fiind cele mai mari dividende acordate de o companie locală. Valoarea dividendelor nu constituie tocmai o surpriză având în vedere că profitul raportat de compania petrolieră s-a dublat anul trecut, ajungând la aproape 3,7 mld. lei (circa 870 mil. euro), care este de asemenea cel mai mare profit obţinut vreodată de o companie românească. OMV, care deţine 51% din acţiuni, va încasa anul acesta dividende de la Bucureşti de 205 mil. euro. În cei şapte ani de când controlează compania austriecii au reuşit să-şi recupereze investiţia iniţială în acţiuni Petrom numai din dividende, care au însumat circa 730 mil. euro.

Revoluţia de la SIF Muntenia ajunge în instanţă, iar dividendele rămân în aer

Adrian Andrici, unul dintre cei mai puternici investitori de pe bursă, a atacat la Tribunalul Bucureşti înregistrarea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) de la SIF Muntenia din 12 aprilie 2012 şi susţine că procesul-verbal publicat de conducerea SIF este diferit de cel anunţat în AGA. "Cererea de intervenţie a fost înregistrată cu nr. 604564/26.04.2012 şi priveşte nelegalitatea înregistrării, având ca motiv principal solicitarea SIF Muntenia de înregistrare a unor hotărâri contrare celor comunicate în şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SIF Muntenia din data de 12.04.2012 şi consemnate în procesul-verbal de şedinţă al adunării", a preciat Andrici într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti şi CNVM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb