REVISTA PRESEI 3.09.2018

V.D.
Revista Presei / 3 septembrie 2018

REVISTA PRESEI 3.09.2018

Adevărul

PSD-iştii încep oficial războiul între ei. Cel mai votat lider al partidului îl acuză pe Dragnea că face poliţie politică

Publicaţia Adevărul despre războiul din interiorul PSD: "PSD stă pe un butoi cu pulbere după ce Gabriela Firea a cerut demisia ministrului Carmen Dan şi a vorbit de relaţia tensionată cu Liviu Dragnea. Ultimul lider PSD care s-a luat de Dan a sfârşit prin a-şi da demisia din funcţia de premier, însă de această dată Firea pare să aibă în spatele său mai mulţi oameni cu greutate din partid".

Publicaţie mai scrie că: "Ultimul Comitet Executiv al PSD a fost unul cu scântei. În cadrul şedinţei, vicepreşedintele Gabriela Firea, primar general al Capitalei, i-a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan pentru modul cum a fost gestionată situaţia la protestul din 10 august şi pentru faptul că ar încerca să-i pună ei în cârcă acţiunile jandarmilor. Mai exact, vinovăţia ar avea loc prin asociere, fiind invocat în repetate rânduri că prefectul Speranţa Cliseru, persoană apropiată de Firea, este cea care a dat ordinul de intervenţie în forţă. Când s-a supus la vot retragerea sprijinului lui Dan, doar un singur vot a fost "pentru", al Gabrielei Firea, cu toate că în partid sunt mai mulţi "grei" nemulţumiţi de modul cum conduce Dragnea partidul. Printre ei sunt Adrian Ţuţuianu, Mihai Tudose, Marian Oprişan şi Niculae Bădălău, dar pentru moment se mărginesc doar la discuţii cu propriii colegi despre problemele din partid, nu la asumarea înlocuirii unui Guvern care generează îndoieli privind modul cum va gestiona preşedinţia Consiliului UE, potrivit unor surse politice".

Bancherul

Cum isi bate joc BCR de clientii carora le-au fost blocate conturile pentru neactualizarea datelor personale

Publicaţie susţine că: "Trei reprezentanti ai unor firme cu conturi blocate pentru neactualizarea datelor se aflau in unitatea BCR, indignati ca banca le-a blocat conturile fara sa-i anunte in prealabil".

"Intr-adevar, am primit informari ca trebuie sa fie actualizate datele firmei, insa din diverse motive nu am putut veni la banca pentru a aduce actele, am fost si in concediu o perioada. Motiv pentru care, fara sa ma anunte, mi-a fost blocat cardul si nu am mai putut face plati. Am aflat asta la benzinarie, dupa ce am facut plinul. Nu mi se pare corect ca BCR sa procedeze astfel, motiv pentru care voi trece la alta banca. Oricum, din cate am vazut sunt banci cu comisioane mult mai mici decat la BCR", se plange un client.

De asemenea Bancherul scrie că: "O angajata a BCR s-a scuzat ca "acestea sunt normele BNR privind actualizarea datelor clientilor", astfel ca de cateva zile conturile tuturor clientilor care nu si-au actualizat datele personale au fost blocate. Este surprinzatoare aceasta relatie deficitara a BCR cu clientii companii, care in mod normal ar trebui sa beneficieze de o mai mare atentie si grija din partea bancii. Este inacceptabil ca unei firme sa i se blocheze cardurile fara ca banca sa o atentioneze in prealabil, astfel incat sa fie evitate probleme precum intreruperea activitatii acesteia".

Cotidianul

Firea, la cuţite cu Dragnea."Le spunea să nu mă ajute cu proiectele..."

Cotidianul anunţă că: "Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, după şedinţa Consiliului Executiv în care a cerut demisia lui Carmen Dan, că a primit telefonul de la comisarul european Corina Creţu pentru că aceasta încerca să discute cu cineva din partid, dar Liviu Dragnea nu i-a răspuns.În plus, primarul Capitalei acuză că i s-au pus pierdici".

Pe de altă parte Cotidianul anunţă că: "Gabriela Firea, a mai spus la o emisiune TV, că, după schimbarea guvernului Tudose, Liviu Dragnea a vrut să o propună pe Carmen Dan pentru a prelua funcţia de premier, dar nu au fost de acord colegii din conducerea partidului".

"Corina Creţu m-a informat că a discutat cu ceilalţi comisari europeni şi preşedintele Juncker şi au întrebat-o ce se întâmplă la Bucureşti, pentru că pe 5 decembrie ar trebui să înceapă pregătirirle pentru preşedinţia rotativă, toţi sunt preocupaţi de securitate. Doamna Creţu a spus că va transmite informaţiile şi că crede sau speră să se ia măsuri. M-a sunat pentru că pe parcursul verii Liviu Dragnea nu i-a răspuns la telefon. Nu că e o coaliţie a mea cu Corina Creţu", a declarat Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

Jurnalul National

Mihai Tudose, despre situaţia din PSD: Este un moment de inflexiune; s-au acumulat nişte tensiuni

Publicaţia informează că: Fostul premier Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, că Partidul Social Democrat (PSD) trece printr-un "moment de inflexiune".

El a afirmat, la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că în partid s-au acumulat nişte tensiuni şi că vina pentru această situaţie aparţine tuturor.

"Dacă cineva vine şi spune că în partid totul este în regulă, că a înflorit laleaua în glastră, soarele e în fereastră, e perfect. Nu este. Este un moment de inflexiune, s-au acumulat nişte tensiuni, s-au spus nişte lucruri. Aşteptăm de aici încolo să vedem ce se întâmplă. Vina este a tuturor. A unora că nu au spus când trebuie, a altora că nu au ascultat când trebuie", a spus Tudose.

Referindu-se la discuţiile din partid pe tema demiterii ministrului de Interne, Carmen Dan, acesta a declarat: "Eu nu pot fi decât obiectiv, cu ghilimele. Eu am avut un conflict cu doamna Carmen Dan, tot după o chestie din asta. Eu ştiam ceva, domnia sa susţine altceva".

National

MACEL! Dosarul "RAFO", redeschis!

National scrie că: "Dupa cum dezvaluiam recent, urmeaza declansarea unui cutremur fara precedent in Justitia cea oricum atat de greu incercata de la noi, prin redeschiderea iminenta a unora dintre dosarele care si pana acum au zguduit din temelii clasa politica, mediul de afaceri si sistemul deopotriva. Iar dupa cum o arata informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, "balul" va fi deschis de dosarul "RAFO". Cel in care, ce-i drept, dupa noua ani nebuni de procese s-au pronuntat deja definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie pedepse totale de 61 de ani si cinci luni de inchisoare, instanta dispunand de asemenea confiscarea sumei de 322 milioane lei".

Publicaţia mai afirmă că: "Este vorba despre celebra ancheta a devalizarii rafinariei construite in Onesti in anul 1966 si care avea o capacitate de preluare de 3,5 milioane de tone. Iar ca o crunta ironie a sortii, dosarul care a fost solutionat, in fond, de-abia in decembrie 2014 a fost trimis in judecata catre Tribunalul Bucuresti in anul 2006, printr-un rechizitoriu semnat de nimeni alta decat Alina Bica. Adica fostul procuror sef al DIICOT care, la randul sau, dupa ceva vreme s-a plans oficial ca ar fi fost arestata la randul sau si condamnata la ani buni de inchisoare tocmai pentru instrumentarea aceluiasi dosar "RAFO", fara a tine insa cont de indicatiile generalului Florian Coldea, cel care i-ar fi cerut sa o lase mai usor cu acuzarea atat de influentului pe atunci om de afaceri Ovidiu Tender".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dupä tensiuni urmeazä scurtcircuit ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb