REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 06.05.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 6 mai 2015

FINANCIAL TIMES

Sainsbury are primele pierderi din ultimul deceniu

J Sainsbury a consemnat, în anul fiscal recent încheiat, primele sale pierderi anuale din ultimul deceniu, pe fondul unor costuri speciale şi deprecieri. Compania a raportat o pierdere brută de 72 de milioane de lire pentru exerciţiul fiscal încheiat în 14 martie, comparativ cu un profit înainte de taxe de 898 milioane de lire în anul anterior.

O divizie BNP, anchetată pentru creditele în franci

O subsidiară BNP Paribas cu activităţi în sectorul finanţării personale este investigată pentru că a înşelat mii de clienţi cu privire la riscul contractării de credite în franci elveţieni înainte de izbucnirea crizei datoriilor din zona euro.

Bruxelles-ul vrea o curte globală de arbitraj pentru investitori

UE face apel la înfiinţarea unei curţi globale de arbitraj pentru disputele dintre investitorii străini şi guverne, urmărind astfel că dezamorseze ceea ce a devenit o controversă majoră în cadrul negocierilor comerciale de la nivel mondial.

WALL STREET JOURNAL

Creşterea profitului BMW, mai mică decât cea a vânzărilor

BMW AG, producător german de maşini de lux, a raportat creşterea cu 4% a profitului său net în primul trimestru din acest an, în baza vânzărilor alimentate de cererea puternică din SUA şi Europa, respectiv de deprecierea euro faţă de dolar. Profitul net a crescut la 1,52 miliarde euro, de la 1,47 miliarde euro în anul anterior, iar vânzările - cu 15%, la 20,92 miliarde euro.

Société Générale se redresează după pierderile din Rusia

Société Générale SA anunţă că, în trimestrul întâi din 2015, profitul său net a crescut de peste cinci ori, în condiţiile în care banca franceză s-a redresat după pierderile din Rusia. Instituţia de credit a avut un profit de 868 milioane de euro în cele trei luni încheiate în martie, faţă de 169 milioane de euro în anul anterior.

Profitul AB InBev, în creştere

Anheuser BuschInBev NV şi-a majorat profitul în primul trimestru din acest an, în baza unui câştig din tranzacţii cu derivate, care a compensat cererea slabă din SUA. AB InBev, cel mai mare producător mondial de bere, anunţă că profitul său net a ajuns la 2,68 miliarde dolari în cele trei luni încheiate în martie, de la 1,37 miliarde dolari în perioada similară din 2014.

REUTERS

Surse: Grecia a făcut o plată de 200 milioane euro către FMI

Grecia a făcut, astăzi, o plată scadentă de 200 de milioane de euro către Fondul Monetar Internaţional (FMI), conform unei surse apropiate situaţiei.

Profitul Euronext urcă în baza veniturilor din tranzacţii

Bursa pan-europeană Euronext a raportat creşterea cu 38,4% a profitului său operaţional în primul triemstru din 2015, la 63,3 milioane de euro, în baza veniturilor din tranzacţii şi a sporirii continue a numărului listărilor de companii mici.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb