REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 07.11.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 7 noiembrie 2012

FINANCIAL TIMES

America: testul real vine după alegeri

Cel care a câştigat alegerile din SUA, în 2012, se confruntă cu un test imediat, nu numai pentru a depăşi divergenţele dintre democraţi şi republicani, care au paralizat în mare măsură Washington-ul. Provocarea cea mai mare este găsirea unei modalităţi de a reaprinde spiritul optimist în privinţa realizărilor, într-o naţiune afectată de criza financiară globală.

Nelson Peltz preia o cotă din Danone

Investitorul activist Nelson Peltz a cumpărat o participaţie la Danone, una dintre cele mai cunoscute companii din Franţa. Trian, firma americană de investiţii al cărei co-fondator este Peltz, a preluat 1% din compania alimentară, deţinere evaluată la aproape 300 de milioane de euro, conform unor surse apropiate situaţiei.

L'Oréal anunţă încetinirea vânzărilor în Asia

Grupul francez de cosmetice L'Oréal a informat că piaţa asiatică a încetinit, chiar dacă vânzările sale totale au sporit în trimestrul al treilea din acest an. În cele trei luni încheiate în septembrie, vânzările grupului au crescut cu 4,6%, în ritm anual, la 5,5 miliarde euro.

WALL STREET JOURNAL

ING taie posturi

Compania olandeză de servicii financiare ING Groep NV anunţă noi reduceri de personal, pregătind separarea operaţiunilor sale bancare de cele de asigurări, pe viitor. ING şi-a diminuat cu 64% profitul net în trimestrul al treilea, la 609 milioane de euro.

Carlsberg creşte în Rusia

Producătorul danez de bere Carlsberg şi-a majorat cota de piaţă în Rusia, însă profitul net al companiei a scăzut în trimestrul al treilea, în ritm anual. Câştigul a ajuns la 2,14 miliarde coroane daneze (368,3 milioane dolari), de la 3,01 miliarde anul trecut.

În Europa de Est, inclusiv Rusia, vânzările Carlsberg au sporit cu 8,1%, la 6,03 miliarde coroane.

Delhaize întâmpină dificultăţi în SUA

Retailerul belgian Delhaize Group nu vede nicio îmbunătăţire în comerţul din SUA, care generează 40% din vânzările sale.

Compania a continuat să reducă preţurile în detrimentul marjelor de profit, pe o piaţă extrem de competitivă, drept pentru care, în trimestrul al treilea, vânzările sale au sporit cu 9,1%, la 5,82 miliarde euro.

NEW YORK TIMES

Exxon vrea să iasă dintr-un proiect din Irak

Compania americană Exxon Mobil a informat Irakul că intenţionează să-şi vândă deţinerea la câmpul West Qurna 1, conform oficialilor de la Bagdad, care vor oferi un răspuns în acest sens până duminca viitoare.

BNP şi-a dublat profitul

BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franţa, anunţă creşterea de peste două ori a profitului său net în trimestrul al treilea, în baza rezultatelor diviziei de investment banking. Câştigul net a ajuns la 1,3 miliarde euro în cele trei luni încheiate în 30 septembrie, de la 541 milioane de euro în acelaşi interval din 2011.

Câştigurile Burberry, peste aşteptări

Producătorul britanic de articole de lux Burberry a anunţat un profit peste aşteptări pentru primul semestru fiscal, în baza cererii mari. Profitul înainte de taxe a însumat 173 milioane de lire sterline (276 milioane de dolari) în cele şase luni încheiate în septembrie, cu 6% mai mult decât în anul anterior. Analiştii estimau numai 167 milioane de lire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb