REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 08.06.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 8 mai 2015

FINANCIAL TIMES

Co-directorii Deutsche Bank demisionează

Anshu Jain, unul dintre cei mai prominenţi bancheri de investiţii din Europa, din ultimul deceniu, demisionează din funcţia de co-director executiv al "Deutsche Bank". Plecarea sa, la finele lunii iunie, vine la numai câteva săptămâni după izbucnirea revoltei investitorilor privind direcţia în care este condusă banca de acesta, alături de Jürgen Fitschen. Fitschen va pleca, de asemenea, din bancă, anul viitor.

Lira turcească scade pe fondul alegerilor

Pieţele financiare din Turcia sunt afectate, astăzi, de scăderea lirei până la un nivel minim record faţă de dolar, respectiv de creşterea randamentului bondurilor de stat, în condiţiile în care partidul cu rădăcini islamiste AK şi-a pierdut majoritatea în Parlament după 13 ani la putere.

Costurile legale post-criză ale băncilor ating 300 miliarde dolari

Costul total al litigiilor ce privesc cele mai mari bănci globale au atins, după 2010, 200 de miliarde de lire sterline (306 miliarde dolari), potrivit unui studiu care pretinde că instituţiile financiare se confruntă cu cele mai mari "reparaţii" post-criză.

WALL STREET JOURNAL

Syngenta respinge oferta Monsanto

Syngenta AG a respins, ieri, a doua ofertă de preluare de la Monsanto Co., care include o taxă de 2 miliarde de dolari în caz de renunţare la afarare, considerând că rivalul său american a continuat să subestimeze obstacolele de reglementare de care s-ar lovi eventuala afacere de 45 de miliarde de dolari.

Creşterea economiei Japoniei, modificată în creştere

Economia Japoniei a înregistrat, în primul trimestru, un avans peste cel preconizat iniţial, datorită sporirii cheltuielilor de capital ale firmelor. PIB-ul nipon a crescut cu 3,9% în perioada ianuarie-martie, în ritm anual, faţă de 2,4%, cât era previziunea anterioară.

Netflix continuă expansiunea în Europa

Compania de Internet Netflix Inc. din SUA se va extinde în Italia, Portugalia şi Spania, accelerând pătrunderea sa pe pieţele cu conectivitate mai redusă din Europa de Vest.

REUTERS

Saint Gobain îşi vinde o divizie către Apollo

Saint-Gobain din Franţa a decis să-şi vândă divizia de sticle Verallia către firma de investiţii Apollo Global Management, la o valoare contabilă de 2,95 miliarde de euro.

Titlurile Actelion, la nivel record

Acţiunile Actelion, cea mai mare companie de biotehnologie din Europa, au crescut cu 7% astăzi, la un nivel record, după apariţia unei informaţii potrivit căreia Shire ia în considerare lansarea unei oferte de preluare de 18 miliarde dolari pentru grupul elveţian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb