REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 09.07.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 9 iulie 2014

FINANCIAL TIMES

Citigroup va plăti 7 miliarde dolari ca să soluţioneze o anchetă în SUA

Citigroup va plăti peste 7 miliarde de dolari ca să pună capăt unei anchete de lungă durată derulată de guvernul Statelor Unite privind vânzarea de către bancă a unor titluri de valoare garantate ipotecar, spun surse apropiate situaţiei.

Marea Britanie şi BCE se vor confrunta în instanţă

Marea Britanie îşi va intensifica, astăzi, lupta sa juridică cu partenerii din UE, contestând unele norme de care se teme că vor afecta Londra prin forţarea caselor de compensare să-şi transfere operaţiunile în zona euro.

Slim sparge imperiul America Movil

Carlos Slim va separa imperiul America Movil pe care l-a construit în Mexic timp de apoape un sfert de secol, vânzând o participaţie majoră la compania de telefonie, respectiv bunuri mobile ale acesteia. America Movil a anunţat că vinde active astfel încât să aducă compania sub un prag 50% - cotă de piaţă.

WALL STREET JOURNAL

Investitorii străini pun presiune pe Samsung

Un număr important de investitori americani au cumpărat deţineri mari la Samsung Electronics Co., în ultimele luni, punând presiune pe gigantul tehnologic sud-coreean să returneze o parte importantă din lichidităţile sale de 60 de miliarde de dolari către acţionari.

Directorul diviziei de sănătate din cadrul Philips a demisionat

Şeful diviziei de îngrijire a sănătăţii din cadrul Philips NV, Deborah DiSanzo, a părăsit ieri compania, pe fondul rezultatelor trimestriale dezamăgitoare.

Cresc rezervele valutare ale Asiei

Băncile centrale din Asia şi-au majorat rezervele în dolari şi alte valute, în iunie, în cel mai rapid ritm din 2011, ducând totalul acestora la 7.470 miliarde dolari.

NEW YORK TIMES

Coeure: "Măsurile luate de BCE în iunie ar trebui să fie suficiente"

Pachetul de măsuri anunţate de Banca Centrală Europeană (BCE) luna trecută ar trebui să fie suficiente ca să susţină economia zonei euro, chiar dacă instituţia este pregătită că facă mai mult dacă este necesar, afirmă Benoit Coeure, membru în consiliul guvernatorilor BCE.

Alcoa raportează profit

Producătorul american de aluminiu Alcoa a raportat profit pentru trimestrul al doilea, după doi ani cu pierderi, în condiţiile în care s-a concentrat pe vânzarea de produse mai profitabile. Alcoa a câştigat 138 de milioane de dolari în perioada aprilie-iunie 2014, comparativ cu o pierdere de 119 milioane de dolari în acelaşi interval din 2013.

Aviva vrea să-şi dubleze lichidităţile

Asiguratorul britanic Aviva vrea să genereze mai mult numerar din operaţiunile diviziilor sale, în vederea rambursării datoriilor şi a finanţării plăţilor de dividende. După ce a disponibilizat anagajaţi, a desprins operaţiuni neesenţiale şi a restructurat divizia de administrare a activelor, compania se concentrează pe generarea de lichidităţi, ca să fie mai atractivă pentru vânătorii de câştiguri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb