REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 09.08.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 9 august 2013

FINANCIAL TIMES

Brazilia cere revizuirea pachetului de salvare destinat Greciei

Brazilia a cerut ca programele de salvare sprijinite de FMI, destinate Greciei şi altor ţări din sudul zonei euro, să fie revizuite pentru a le face mai sustenabile din punct de vedere economic. Apelul în acest sens lansat de ministrul de finanţe Guido Mantega a venit ca explicaţie a poziţiei adoptate de Brazilia cu privire la programul de salvare a Greciei: reprezentantul Brazilei la FMI, Paulo Nogueira Batista, s-a abţinut de la votul pentru aprobarea tranşei de ajutor pentru Atena.

A demisionat directorul News Corp. Australia

Kim Williams, directorul News Corp. Australia, a demisionat din funcţie la mai puţin de doi ani în acest post, şi va fi înlocuit cu Julian Clarke, fost preşedinte al publicaţiilor Herald şi Weekly Times.

JPMorgan se pregăteşte să-şi recunoască vinovăţia

JPMorgan Chase se pregăteşte să-şi recunoască greşelile într-o înţelegere cu autorităţile din SUA şi Marea Britanie cu privire la pierderile din tranzacţiile cunoscute sub denumirea de "Balena londoneză", ceea ce ar reprezenta o abatere de la practica controversată a băncii de a nu admite sau nega vinovăţia sa, conform unor surse apropiate situaţiei.

WALL STREET JOURNAL

Carlos Slim vrea controlul la KPN

Gigantul mexican al telecomunicaţiilor Americii Movil SAB, controlat de miliardarul Carlos Slim, intenţionează să lanseze o ofertă de preluare pentru compania olandeză Royal KPN NV, încercând să preia controlul societăţii europene la care a cumpărat un pachet minoritar anul trecut.

Italia vrea mai multă austeritate bugetară

Încercând să iasă dintr-o recesiune de doi ani, Italia urmăreşte acum să susţină creşterea economică prin reducerea sarcinii fiscale asupra societăţilor cu probleme şi crearea unui nou organism însărcinat cu diminuarea pierderilor din sectorul public, conform ministrului economiei de la Roma, Fabrizio Saccomanni.

NEW YORK TIMES

China va înăspri supravegherea producătorilor de lapte praf

China a anunţat ca va spori monitorizarea producătorilor de lapte praf în urma temerilor generate de contaminarea unui ingredient folosit de compania "Fonterra" din Noua Zeelandă. Totodată, China va pedepsi sever orice companie la care vor fi găsite probleme de calitate sau de siguranţă.

Grecia: Zona euro are nevoie de o piaţă comună a datoriilor

Zona euro are nevoie de o piaţă comună a datoriilor ca să iasă din criză, spune ministrul elen al finanţelor, Yannis Stournaras. "Zona euro trebuie să se ocupe de principalele sale probleme", a afirmat Stournaras, adăugând: "O uniune bancară... o politică economică care să combine consolidarea fiscală şi creşterea (...) şi cel mai important: o piaţă comună a datoriilor".

GDF preia o divizie Balfour Beatty

GDF Suez a cumpărat WorkPlace, divizia de management al facilităţilor de producţie din cadrul Balfour Beatty Marea Britanie, urmărind astfel să-şi consolideze operaţiunile în această ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb