REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 13.09.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 13 septembrie 2012

FINANCIAL TIMES

EADS negociază o alianţă cu BAE

EADS şi BAE Systems - cea mai mare companie europeană din industria aerospaţială şi cel mai mare antreprenor din domeniul apărării - discută o alianţă de 38 miliarde euro, care ar crea un rival european pentru Boeing din SUA.

Anglo şi-a suspendat operaţiunile sud-africane din domeniul platinei

Compania minieră Anglo American şi-a suspendat operaţiunile din domeniul platinei derulate în zona Rustenburg din Africa de Sud, încercând să asigure siguranţa personalului său care cuprinde 26.000 de salariaţi, în condiţile în care intimidările şi manifestaţiile din sectorul minier al ţării se răspândesc în urma protestelor de luna trecută, de la mina Marikana aparţinând Lonmin.

Barroso vrea o federaţie europeană

Europa trebuie să evolueze către "o federaţie a statelor-naţiune", spune preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pledând pentru o integrare mai profundă în rândul celor 27 de membri ai UE.

WALL STREET JOURNAL

Surse: GM vrea să închidă fabrica din Germania

Compania americană General Motors Co. depune eforturi ca să lanseze, împreună cu reprezentaţii sindicali ai diviziei europene, un plan de restructurare care va include un acord definitiv pentru închiderea fabricii din Bochum, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Creşte producţia industrială în zona euro

Producţia industrială din cele 17 state europene care împart moneda unică s-a redresat în iulie. Eurostat a anunţat, ieri, că aceasta a sporit cu 0,6% comparativ cu luna iunie, însă a scăzut cu 2,3% faţă de iulie 2011.

Italia nu va solicita sprijin financiar

Italia a făcut presiuni, luni de zile, pentru un plan european de cumpărare a obligaţiunilor ţărilor îndatorate, ca o cale de ieşire din criza datoriilor din zona euro. Acest plan există acum, dar Italia nu are nicio intenţie să-l utilizeze.

"Nu credem că e necesar, sau de dorit, să apelăm la acest program de intervenţie pe piaţa obligaţiunilor", a declarat ministrul Economiei de la Roma, Vittorio Grilli.

NEW YORK TIMES

RBS şi alte bănci au acţionat în instanţă Dubai Group

Royal Bank of Scotland şi alte două bănci au început procedurile legale împotriva unui vehicul de investiţii deţinut de Dubai, solicitând rambursarea imediată a banilor de către acesta, în urma abandonării discuţiilor privind restructurarea datoriilor de 10 miliarde dolari.

Dole negociază vânzarea unor operaţiuni către Itochu Japonia

Dole Food poartă discuţii avansate pentru vânzarea operaţiunilor din domeniul produselor alimentare ambalate şi cel al fructelor proaspete din Asia către traderul japonez Itochu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb