REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 17.04.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 17 aprilie 2014

FINANCIAL TIMES

UE şovăie în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei

Hotărârea Europei de a impune sancţiuni dure împotriva Moscovei păleşte din cauza lobby-ului companiilor, acestea avertizând guvernele că orice represalii din partea Kremlinului le-ar putea costa scump.

Diplomaţii se tem că discuţiile de la Geneva, de astăzi, între SUA, Rusia, Ucraina şi UE se vor dovedi inutile în abordarea crizei generate de ocuparea clădirilor administraţiei publice locale din estul Ucrainei, de către militanţii pro-ruşi.

IBM, afectată de costurile de restructurare

Compania americană IBM şi-a redus cu peste 20% profitul net în primul trimestru din 2014, pe fondul declinului vânzărilor şi al costurilor unui program masiv de restructurare, de aproape 900 de milioane de dolari.

IBM a raportat un câştig non-GAAP pe acţiune de 2,54 dolari, cu 15% mai mic faţă de trimestrul întâi din 2013. Profitul net GAAP s-a redus cu 22%, la 2,6 miliarde dolari.

Câştigurile SAP, afectate de aprecierea euro

Aprecierea euro a pus presiuni pe compania germană SAP în primul trimestru din acest an, iar vânzările tradiţionale de software ale acesteia au scăzut, ducând profitul sub aşteptările analiştilor. Câştigul operaţional al companiei a sporit cu 2%, la 919 milioane euro, faţă de 975 milioane de euro, cât aşteptau analiştii.

WALL STREET JOURNAL

Glaxo investighează acuzaţiile de mită din Iordania şi Liban

Compania britanică GlaxoSmithKline PLC investighează acuzaţiile de mită care îi privesc pe angajaţii săi din Iordania şi Liban. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi mituit medici ca să le susţină vânzarea medicamentelor.

Rémy Cointreau aşteaptă ca profitul său să fie afectat de China

Producătorul francez de spirtoase Rémy Cointreau SA estimează că scăderea vânzărilor sale în China i-a redus profitul cu până la 40% în anul fiscal încheiat recent. Rémy Cointreau preconizează că profitul operaţional a scăzut cu 35-40% în anul fiscal încheiat în 31 martie, de aproape două ori mai mult faţă de estimările anterioare ale companiei.

Angajaţii germani ai Amazon, din nou în grevă

Sute de salariaţi Amazon.com Inc. din Germania sunt aşteptaţi astăzi să oprească lucrul, potrivit sindicatului Verdi. Mişcarea continuă seria grevelor lansate din cauza nemulţumirilor salariale.

NEW YORK TIMES

Lloyds Bank: Investitorii privaţi au decis să vândă obligaţiuni

Lloyds Banking Group informează că investitorii retail privaţi au decis să vândă obligaţiuni la o valoare nominală de 58,5 milioane de lire sterline (98,2 milioane de dolari), titluri care au fost emise pentru salvarea băncii britanice în perioada crizei financiare.

Guvernul de la Beijing: Economia Chinei, mai solidă decât arată datele

Economia Chinei este mai sănătoasă decât sugerează datele oficiale, potrivit Ministerului Comerţului de la Beijing, care menţionează că ţintele de export şi import pe anul curent ar trebui atinse.

Franţa va încetini procesul de reducere a deficitului bugetar

Franţa a obţinut susţinerea partenerilor săi europeni pentru încetinirea uşoară a deficitului public, însă îşi va respecta ţintele impuse în acest sens de UE, anunţă ministrul finanţelor de la Paris, Michel Sapin. Guvernul francez vrea să aducă, anul viitor, deficitul la limita prevăzută de UE: 3% din PIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb