REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 20.04.2016

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 20 aprilie 2016

FINANCIAL TIMES

Deutsche Börse şi LSE vor să-şi unească operaţiunile de clearing

Deutsche Börse şi London Stock Exchange Group plănuiesc să-şi combine casele de clearing în cadrul fuziunii lor de 20 miliarde euro.

Suedia renunţă la investigaţia ce-l priveşte pe fostul director al Swedbank

Michael Wolf, fost director executiv al Swedbank, a scăpat de investigaţia penală împotriva sa, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la recentele turbulenţe care au afectat banca suedeză. Autorităţile din Suedia au încheiat ancheta de insider trading privindu-l pe Michael Wolf, care a condus banca din 2009 până în februarie 2016.

Arabia Saudită ia credite de 10 miliarde dolari

Arabia Saudită obţine împrumuturi de 10 miliarde de dolari de la un consorţiu de bănci globale, în condiţiile în care regatul va realiza prima sa emisiune internaţională de datorii din ultimii 25 de ani, ca să compenseze declinul veniturilor din tranzacţiile cu petrol.

WALL STREET JOURNAL

Profitul SAP a crescut cu aproape 40%

Furnizorul german de software de business SAP SE a raportat creşterea cu 38% a profitului său net în primul trimestru din 2016, ceea ce arată orientarea companiei pe segmentul cloud. Câştigul net a fost, în cele trei luni încheiate în martie, de 572 milioane de euro, comparativ cu 414 milioane de euro în acelaşi interval din 2015.

Volumul vânzărilor Heineken, susţinute de Vietnam şi China

Heineken NV anunţă scăderea profitului său net în primul trimestru, însă a înregistrat, în perioada respectivă, o creştere a volumului vânzărilor în baza cererii solide din Vietnam şi China. Profitul net a fost de 265 milioane de euro, comparativ cu 579 milioane de euro în primul trimestru din 2015.

Intel taie 12.000 de posturi

Intel Corp. vrea să elimine 12.000 de posturi, 11% din forţa sa de muncă, ca urmare a declinului pieţei computerelor personale şi a eşecului producătorului de cipuri de a beneficia de avantajele tranziţiei industriei la smartphone-uri.

REUTERS

Surse: CIC şi KKR, în discuţii pentru preluarea controlului la Yum China

Un grup de investitori alcătuit din fondul suveran China Investment Corp (CIC), KKR & Co. şi Baring Private Equity Asia poartă discuţii pentru preluarea pachetului de control la divizia din China a companiei americane Yum Brands Inc., spun surse apropiate situaţiei.

Pierderea Metro Bank scade

Creditorul britanic Metro Bank Plc şi-a redus pierderea ca urmare a creşterii creditării ipotecare şi comerciale. Banca a avut o pierdere de 7,9 milioane de lire în trimestrul încheiat în 31 martie, comparativ cu 8,5 milioane de lire în anul anterior.

Verizon, pe plista scurtă pentru Yahoo

Verizon Communications Inc. era pregătită, ieri, să meargă în cea de-a doua etapă a procesului de ofertă pentru activele de bază ale Yahoo Inc., în condiţiile în care compania americană de internet va întocmi lista scurtă a ofertanţilor, conform unor surse apropiate situaţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb