REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 22.10.2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 22 octombrie 2010

Financial Times

HP a lansat tableta PC cu Windows 7

Compania americană Hewlett-Packard a devenit primul producător de computere care lansează o tabletă ce are ca sistem de operare Windows 7 (de la Microsoft). Lansarea tabletei - destinată întreprinzătorilor din SUA, vine la peste şase luni de la apariţia tabletei iPad, creată de Apple.

............

Pieţele emergente aduc câştiguri societăţii Caterpillar

Cererea globală de echipamente de construcţii creşte mai rapid decât anticipau producătorii industriali din SUA. Caterpillar, cel mai mare producător mondial de excavatoare, a raportat un profit aproape dublu pentru trimestrul al treilea din 2010, faţă de anul anterior, în baza cererii de pe pieţele emergente. Câştigul a fost de 792 milioane dolari.

............

Ungaria, deschisă să cumpere 21% din Mol

Ungaria este deschisă să preia cota de 21,2% din compania petrolieră Mol, de la Surgutneftegaz Rusia, ca să pună capăt unei lungi dispute privind implicarea investitorilor străini în acest grup.

Tamas Fellegi, ministrul dezvoltării din Ungaria, a declarat că preluarea acestei participaţii - care valorează 460 miliarde forinţi (2,3 miliarde dolari), reprezintă unul dintre aspectele energetice pe care Ungaria şi Rusia vor încerca să le rezolve până la finele anului curent.

.........

Wall Street Journal

Google vrea să combată pirateria muzicală din India

Google Inc., care deţine cel mai popular motor de căutare pe Internet la nivel mondial, vrea să lanseze un serviciu de muzică în India, prin care să-i ajute pe utilizatori să caute postări legale în domeniu şi să descarce melodii conform normelor în materie, în vederea combaterii pirateriei, spun surse apropiate companiei americane. Google nu a confirmat infomaţia.

............

Icahn vrea să preia datoriile MGM

Investitorul american Carl Icahn vrea să cumpere debite de la creditorii Metro-Goldwyn-Mayer Inc., oferind în acest sens 45 de cenţi pentru fiecare dolar datorat. Icahn urmăreşte astfel să blocheze planul curent de restructurare a studiourilor MGM.

.........

UBS îl numeşte pe Lofts în fruntea diviziei Group Americas

Banca elveţiană UBS AG l-a numit pe Philip Lofts în funcţia de director executiv al diviziei Group Americas. Numirea va deveni efectivă în ianuarie.

.........

New York Times

Ericsson şi-a majorat profitul în trimestrul al treilea

Producătorul suedez de echipamente de telefonie fără fir Ericsson AB şi-a majorat de peste patru ori profitul în trimestrul al treilea, în baza reducerii costurilor şi a îmbunătăţirii performanţelor diviziei Sony Ericsson, pe care o deţine împreună cu Sony Corp. din Japonia.

Profitul companiei a fost de 3,7 miliarde coroane suedeze (557 milioane de dolari), faţă de 810 milioane de coroane în aceeaşi perioadă din 2009.

..........

Nokia elimină posturi

Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, va elimina 1.800 de locuri de muncă, respectiv 3% din forţa de muncă din sectorul principal de activitate. Compania finlandeză a avut un profit de 529 milioane de euro în trimestrul al treilea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb