REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 23.02.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 23 februarie 2011

FINANCIAL TIMES

Vânzările Walmart, în scădere

"Walmart", cel mai mare retailer din lume, şi-a redus vânzările în SUA pentru al şaptelea trimestru consecutiv, în pofida faptului că preconiza redresarea operaţiunilor principale. Vânzările centrelor comerciale "Walmart" deschise cu cel puţin un an în urmă au scăzut cu 1,8% în trimestrul fiscal încheiat în ianuarie 2011. Vânzările nete din SUA s-au redus cu 0,5%, la 71,1 miliarde dolari.

...........

BP îşi vinde activele îmbătrânite din Marea Nordului

Compania petrolieră BP vrea să-şi înstrăineze activele îmbătrânite din sectorul petrolier şi cel al gazelor din Marea Britanie, evaluate la circa un miliard de dolari.

BP speră să finalizeze aceste vânzări până la sfârşitul anului.

...........

Directorul independent al Generali a demisionat

Leonardo Del Vecchio, fondatorul producătorului de ochelari Luxottica, a demisionat în mod neaşteptat din funcţia de director independent al asiguratorului Generali, ca urmare a unor neînţelegeri pe marginea guvernanţei companiei italiene, al cărei preşedinte este Cesare Geronzi.

..........

WALL STREET JOURNAL

Nasdaq ar lansa o ofertă pentru NYSE

La o săptămână după ce compania mamă a rivalului New York Stock Exchange, NYSE Euronext, a anunţat că va fi preluată de către Deutsche Börse, în cadrul unei tranzacţii de circa 10 miliarde dolari, Nasdaq încearcă să găsească un partener pentru lansarea unei oferte rivale.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, Nasdaq analizează dacă ar putea intra în luptă cu Deutsche Börse pentru preluarea NYSE.

..........

Commerzbank a revenit la profit

Banca germană Commerzbank AG a revenit la profit în ultimul trimestru din 2010, iar în aceste condiţii anunţă că va rambursa anticipat sprijinul financiar primit de la stat. Câştigul băncii a fost de 257 milioane de euro (351,91 milioane de dolari) în ultimele trei luni din 2010, faţă de o pierdere de 1,86 miliarde euro în trimestrul al patrulea din 2009.

...........

HP raportează vânzări slabe de PC-uri

Hewlett-Packard Co. (HP) din SUA anunţă o creştere cu 16% a profitului trimestrial, însă sporirea vânzărilor sale a fost afectată de livrările slabe de computere personale către consumatori.

...........

NEW YORK TIMES

Google, acuzată în Europa

Compania americană Google, care deţine cel mai popular motor de căutare pe Internet din lume, este acuzată că a blocat un rival mai mic din Europa, prin restricţionarea utilizării sistemului de atragere a furnizorilor de publicitate.

În acest sens, compania franceză 1plusV, care deţine site-ul Ejustice.fr, şi alte două societăţi europene au depus plângeri împotriva Google la Comisia Europeană.

........

Economia Hong Kong-ului a crescut cu 6,8% anul trecut

Economia Hong Kong-ului a avut o creştere semnificativă în 2010, datorită expansiunii din China continentală şi restul Asiei, anunţă autorităţile locale, avertizând că accelerarea inflaţiei şi majorarea preţurilor din sectorul imobiliar ar putea submina redresarea.

Anul trecut, economia Hong Kong-ului a avut o expansiune de 6,8%, iar pentru anul curent este estimată o creştere de 4-5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb