REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 26.09.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 26 septembrie 2012

FINANCIAL TIMES

Partea rusă din TNK-BP vrea cota BP la această societate

Partenerii ruşi ai BP în societatea mixtă TNK-BP se pregătesc să lanseze o propunere în numerar pentru deţinerea de 50% a companiei britanice la acest holding, ceea ce reprezintă o ameninţare la adresa Rosneft în războiul ofertelor.

Santander a stabilit preţul pentru listarea diviziei din Mexic

Banco Santander este pregătită să vândă până la 25% din filiala sa mexicană, la un preţ de 31,25 de pesos/acţiune, în cadrul celei mai mare oferte publice lansate vreodată de o companie mexicană.

Preţul, despre care persoane apropiate tranzacţiei spuneau că va fi aproape de mijlocul intervalului 29 - 33,5 pesos, va da cotei de 24,9% care va fi scoasă la vânzare o valoare de peste 4 miliarde dolari.

Îndoieli privind înţelegerea liderilor din zona euro pentru bănci

Germania şi cei mai apropiaţi aliaţi ai săi din zona euro par să facă pas înapoi în privinţa acordului-cheie care ar elibera Spania şi Irlanda de datorii de miliarde de euro generate de salvarea băncilor. După o întâlnire la Helsinki, miniştrii german, olandez şi finlandez ai Finanţelor au declarat că planul de transfer al activelor neperformante bancare din bilanţurile guvernelor din zona euro nu se va aplica "activelor moştenite".

WALL STREET JOURNAL

Volvo ţinteşte pieţele emergente cu noi modele de camioane

Compania suedeză Volvo AB anunţă că va dezvolta şi construi în Asia o nouă familie de camioane care vor fi vândute la preţuri medii, urmărind astfel să se extindă pe pieţele emergente.

Sharp ia în calcul concedierea a 10.000 de salariaţi

Producătorul nipon de electronice Sharp Corp. le-a prezentat creditorilor săi un nou plan de restructurare care priveşte reducerea a peste 10.000 de locuri de muncă şi vânzarea de active, inclusiv fabrici din afara graniţelor. Compania încearcă astfel să convingă băncile că poate reveni la profit fără infuzia de capital plănuită de Hon Hai Precision Industry Co. din Taiwan.

Diageo negociază preluarea unei deţineri la United Spirits

Diageo PLC anunţă că este în discuţii cu United States Spirits Ltd. şi holdingul United Breweries Holdings Ltd. pentru cumpărarea unei participaţii la producătorul indian de spirtoase, în condiţiile în care gigantul britanic continuă extinderea agresivă pe peţele mergente.

NEW YORK TIMES

Rajoy va apela la un pachet de salvare dacă randamentele obligaţiunilor vor fi foarte mari

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, a declarat, ieri, că este gata să solicite un nou pachet de salvare pentru ţara sa îndatorată, dar numai în cazul în care costurile de finanţare vor continua să fie prea mari pentru prea mult timp.

Surse: Huawei nu vrea o listare imediată în Australia

Huawei Technologies Co Ltd din China, societate căreia i-a fost interzisă participarea la licitaţia pentru o reţea de Internet în bandă largă din Australia, în valoare de 38 de miliarde dolari, nu are în vedere în mod serios listarea imediată în această ţară, conform unor surse apropiate companiei.

Bancherii britanici ar putea renunţa la controlul dobânzii Libor

Un grup de bancheri britanici se pregăteşte să renunţe la controlul asupra ratei dobânzii Libor, aflată în centrul unui scandal de manipulare, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb