FINANCIAL TIMES
• Toyota detronează Volkswagen, devenind cel mai mare grup auto
Toyota Motor şi-a recâştigat titlul de cel mai mare producător auto mondial, după vânzări, detronând Volkswagen, grupul german implicat în scandalul emisiilor poluante. Volkswagen depăşise Toyota în primul semestru din 2015.
• SUA extind ancheta privind tranzacţiile Deutsche Bank în Rusia
Deutsche Bank se confruntă cu escaladarea unei anchete derulate de autorităţile SUA privind activităţile sale în Rusia, în condiţiile în care investigaţia de spălare de bani de la divizia sa din Moscova se extinde, spun surse apropiate situaţiei.
• Grup chinez, acuzat că nu şi-a plătit taxele de export în SUA
O asociaţie profesională din America a lansat un caz împotriva China Zhongwang Holdings, producător de aluminiu listat la Hong Kong, pretinzând că acesta a evitat plata taxelor vamale la exporturile către SUA.
WALL STREET JOURNAL
• Companiile americane avertizează în privinţa încetinirii economiei
Profiturile şi vânzările trimestriale ale marilor companii americane vor scădea pentru prima oară după recesiune, în condiţiile în care unele grupuri industriale avertizează cu privire la reducerea cheltuielilor.
De la companii de căi ferate la cele de energie, înteprinzătorii spun că se confruntă cu o încetinire prelungită a producţiei, a vânzărilor şi angajărilor, care se va resimţi şi anul viitor.
• Philips: Vânzarea diviziei de iluminat - afectată de obstacole de reglementare, în SUA
Royal Philips NV a avertizat că planul de vânzare a diviziei sale de componente de iluminat s-a lovit de obstacole de reglementare în SUA.
Conform Philips, Comisia pentru Investiţii Străine din SUA şi-a exprimat "anumite temeri neprevăzute" referitoare la vânzarea a 80% din operaţiunile Lumileds.
• Vânzările Peugeot au crescut în trimestrul al treilea
Producătorul auto francez PSA Peugeot Citroen anunţă creşterea cu 3,2% a vânzărilor sale în trimestrul al treilea, la 12,39 miliarde euro, pe fondul livrărilor din Europa, care au compensat încetinirea cererii de pe pieţele emergente.
REUTERS
• Sharp avertizează în privinţa pierderilor operaţionale
Sharp Corp. din Japonia avertizează cu privire la pierderile operaţionale din primul semestru fiscal, din cauza presiunii tot mai mari pe segmentul preţurilor din domeniul ecranelor pentru smartphone-uri.
Compania estimează o pierdere operaţională de 26 miliarde yeni (215 milioane de dolari), comparativ cu un profit de 10 miliarde yeni, cât preconiza anterior.
• Scad pierderile TNT
Compania olandeză de coletărie TNT, preluată de FedEx, anunţă o pierdere operaţională de 27 de milioane de euro în trimestrul al treilea din 2015, faţă de 51 de milioane de euro în acelaşi interval din 2014.