REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 27.07.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 27 iulie 2012

FINANCIAL TIMES

BCE, gata să facă tot ce e necesar

Mandatul Băncii Centrale Europene îi permite acestei instituţii să lupte împotriva creşterii excesive a costurilor împrumuturilor ţărilor din zona euro, spune Mario Draghi, preşedintele BCE. Oficialul băncii a declarat: "BCE este gata să facă orice este necesar ca să păstreze moneda unică. Credeţi-mă, va fi suficient".

ICE închide platforma tradiţională din New York

Piaţa americană ICE Futures va trage, anul acesta, cortina peste era tranzacţiilor cu strigare derulate pe platforma din New York.

Bursa, cunoscută în trecut ca New York Board of Trade, este locul principal în care se derulează tranzacţiile futures şi options din SUA pentru contractele pe cacao, cafea, bumbac, suc de portocale şi zahăr.

Heineken extinde oferta pentru APB

Producătorul olandez de bere Heineken a decis să dea companiei Fraser & Neave încă o săptămână pentru analiza ofertei de 5,1 miliarde dolari singaporezi (4 miliarde dolari SUA) pentru preluarea cotei acesteia la Asia Pacific Breweries.

WALL STREET JOURNAL

Samsung, profit record în trimestrul al doilea

Compania sud-coreeană Samsung Electronics Co. şi-a majorat cu 48% profitul în trimestrul al doilea, până la un nivel record, pe fondul cererii de aparate smartphone.

Câştigul a fost de 5.190 miliarde woni (4,5 miliarde dolari) în perioada aprilie - iunie, faţă de 3.510 miliarde woni în acelaşi interval din 2011.

Câştigul Barclays, în declin

Banca britanică Barclays PLC şi-a redus profitul net la 70 de milioane de lire sterline (109,8 milioane de dolari) în semestrul întâi din acest an, pe fondul unor costuri excepţionale. În perioada similară din 2011, profitul companiei a fost de 1,5 miliarde lire.

Acţiunile Facebook, în declin din cauza rezultatelor financiare

Acţiunile reţelei americane de socializare online Facebook au pierdut 10% ieri, în sesiunea after-hours, ajungând la nivelul minim record, după ce compania a raportat primele sale rezultate financiare de după listare. Capitalizarea de piaţă a companiei a scăzut la aproape 65 de miliarde dolari, de la 100 de miliarde dolari la momentul listării, în luna mai.

NEW YORK TIMES

Şomajul din Spania, la cel mai ridicat nivel din 1976

Rata şomajului din Spania a crescut la 24,6% în trimestrul al doilea din 2012, de la 24,4% în trimestrul întâi, conform Institutului Naţional Statistică. Nivelul este cel mai ridicat din 1976 până în prezent.

Profitul Renault a scăzut cu 39%

Constructorul auto francez Renault şi-a redus cu 39% profitul în primele şase luni din 2012, din cauza unor cheltuieli generate de schimbarea ciclului de producţie. Câştigul a însumat 746 milioane de euro în perioada ianuarie - iunie.

Vânzările Danone au crescut cu 7,7%

Grupul francez Danone, cel mai mare producător mondial de iaurt, anunţă creşterea cu 7,7% a vânzărilor sale în primele şase luni din 2012, la 10,5 miliarde euro, pe fondul extinderii în Asia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb