REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 30.05.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 30 mai 2012

FINANCIAL TIMES

BCE respinge planul Madridului pentru susţinerea Bankia

Planul guvernului Spaniei pentru recapitalizarea Bankia prin atragerea indirectă de lichidităţi de la Banca Centrală Europeană (BCE) a fost respins de instituţia de la Frankfurt, fiind considerat "neacceptabil".

Acţiunile Facebook au închis la mai puţin de 29 dolari

Declinul valorii de piaţă a reţelei de socializare online Facebook de la momentul listării acesteia, în 18 mai, a ajuns la 24%. Acţiunile Facebook au scăzut cu 9,6% ieri, pe piaţa din SUA, atingând un minim de 28,84 dolari.

Mercedes elimină 10% din personalul din Brazilia

Mercedes-Benz, cel mai mare producător de vehicule comerciale din America Latină, a disponibilizat temporar peste 10% din forţa de muncă locală.

Compania germană a informat că 1.500 de salariaţi din Brazilia vor beneficia de 300 de ore de formare profesională, pe parcursul a cinci luni, timp în care vor primi salarii.

WALL STREET JOURNAL

China cumpără active spaniole

O firmă de construcţii îndatorată din Spania a fost cumpărată de China, într-un moment în care societăţile din Europa au nevoie de lichidităţi din ţara asiatică.

State Grid Corp., operatorul reţelei de electricitate din China, deţinut de stat, preia activele de transmisie a electricităţii din Brazilia controlate de Actividades de Construccion y Servicios SA din Spania, plătind în schimb 1,86 miliarde reali (938,2 milioane de dolari). Tranzacţia include datoriile companiei cumpărate.

Liderii de sindicat ai Caterpillar îndeamnă la respingerea ofertei managementului

Liderii de sindicat din cadrul companiei americane Caterpillar Inc. spun că îi vor îndemna pe salariaţii aflaţi în grevă să respingă oferta revizuită de contract a managementului. Circa 780 de angajaţi Caterpillar sunt în grevă.

Trei bănci mici din Spania fuzionează

Trei bănci mici de economii din Spania au decis să fuzioneze în vederea consolidării capitalului lor, pe fondul crizei financiare din ţară.

Liberbank, Ibercaja şi Caja3 (bănci nelistate) vor crea o bancă ce va avea active totale de peste 110 miliarde euro şi o poziţie dominantă în regiunile Asturia şi Aragon.

NEW YORK TIMES

Metro vinde Makro UK

Retailerul german Metro vinde magazinele Makro UK către Booker Group Plc în cadrul unei tranzacţii evaluate la 139,7 milioane de lire sterline (219 milioane de dolari).

Irakul a lansat o licitaţie în sectorul energetic

Irakul a lansat, astăzi, cea de-a patra licitaţie de după război (după 2003) pentru operaţiuni de explorare în sectorul petrolului şi gazelor naturale, în cadrul acesteia fiind înregistrate 39 de companii străine.

Fiat Industrial se uneşte cu CNH

Producătorul italian de camioane şi tractoare Fiat Industrial vrea să integreze în grup divizia de echipamente agricole CNH, urmărind să-şi simplifice structura după desprinderea de compania auto Fiat, în 2010.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb